Cigánygyűlölet - Miért bújnak el a diplomás romák?
Címlap / Psziché / Cigánygyűlölet - Miért bújnak el a diplomás romák?

Cigánygyűlölet - Miért bújnak el a diplomás romák?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Az intelligens romák többsége, ha csak teheti, elbújik, nem szívesen vállalja, vagy vallja be származását. Ők ugyanis sokkal jobban érzik azt az erősen fajgyűlölő hangulatot, amivel a magyar emberek körbeveszik a roma kisebbséget - mely egyébként hazánk legnagyobb kisebbségi csoportja is egyben. Diplomás romákat kérdeztünk a mindennapjaikról. Megdöbbentő vallomások 

Az első, amit megfigyeltem, az volt hogy minden interjúalanyom a neve elhallgatását kérte, és azt is, hogy ha lehet konkrétan ne írjam le, hogy hol dolgoznak. Volt, akiről a kollégái nem is tudják roma származását, és mindannyian egyöntetűen arról számoltak be: minden nap éri őket megaláztatás, rasszizmus, megkülönböztetés. Lépten nyomon beleütköznek, anélkül, hogy a legkisebb mozdulatukkal is rászolgálnának. Éppen elég annyi, hogy romák, és úgy is néznek ki! Nem azért bujkálnak, mert nincs meg a büszkeségük. Egyszerűen csak elfáradtak a harcban, hogy tíz lépés hátránnyal indulnak minden áldott nap. Még a legegyszerűbb dolgokban - mint a bankügyek, a vásárlás, vagy séta az utcán - is naponta összeütköznek a lenéző tekintetekkel, a faji megkülönböztetéssel. Ez nem a koncentrációs táborok Németországa, és még sárga csillagra sincs szükség. Elég két égő fekete szem.

Győző a műcigány
Gáspár Győzikét szidja a tanár diplomás 27 éves roma férfi. Úgy találja, hogy a romákra, a roma életformára nagyon rossz hatást tesz, hogy az utca embere azt gondolja, minden roma veszekszik, szabados életet él, és tisztázatlan eredetű pénzeket forgat. Elmondja hogy azért hagyta el a tanári pályát, mert folyton kisebbségi osztályok élére akarták kinevezni, mondván, hogy ő jobban szót ért a hasonszőrű gyermekekkel. Egyszerűen elege lett abból, hogy pályafutását diszkriminálták, és jelenleg telefonos értékesítőként kamatoztatja kiváló kommunikációs képességét. Azt mondja, itt nem látják, hogy roma, és így nagyon jó eredményeket tud elérni, kollégái szeretik.

Szoknyás roma csaj - csak tolvaj lehet!
A közel 30 éves művelődésszervező diplomás jogi asszisztens fiatalasszony már többször bejárta a világ számos országát, rendszeresen jár Brüsszelben, mindig hosszú, gondozott hajjal, és egyedileg szabatott hosszú szoknyában. Ez ugyanis a roma nők viselete és ezt meg is tartja, mert fontos számára a hagyomány. Csak idehaza, Magyarországon érzi, hogy a romákat UFO-ként kezelik az emberek. Ha bemegy egy ismeretlen boltba, utána megy a biztonsági őr, éreztetve vele, hogy feltételezi; lopni fog! Ha ügyeit intézi, rendre megpróbálják kijátszani, azt gondolva, hogy nem ismeri a jogait. Mivel kisebbségi jogvédelemmel és jogi témákkal telnek mindennapjai, így gyakran meglepi a hivatalnokokat, akik utána azért haragszanak rá, mert, idézzük: „kimosakodott”.

Nem számított rá, hogy egy cigány lesz a főnöke!
A zöld szemű fiún nem is venné észre avatatlan szem, hogy ő is roma, inkább csak a családján látszanak a klasszikus rasszjegyek. Műszaki diplomás, középvezető egy nagy vidéki informatikai cégnél. Ő azt meséli, hogy amikor vállalta származását, a háta mögött suttogni kezdtek a beosztottai, és többen mondták, hogy furcsa nekik hogy itt egy cigány dirigál, sőt olyan is volt, aki szakmai vitában vissza akarta küldeni őt teknőt vájni. Legvisszataszítóbb története egy kisvárosi OTP fiókhoz fűzi, ahol a hölgy szinte szótagolva magyarázta el neki, kissé kiabálva, mit kell tennie és megkérdezte kér-e segítséget az aláíráshoz.

Ezek be vannak kódolva a cigányok ellen!
Két diplomás, több nyelven beszélő, tanácsadással foglalkozó profi vállalkozó 35 éves roma férfi mesél, folyik belőle a szó. Felháborodva sorolja, hogyan ellenőrzik szinte minden vásárlásnál túlzóan és feleslegesen üzleti bankkártyáját, amiről egész egyértelmű, hogy a sajátja. Amikor kiderül róla, hogy vállalkozást vezet, az első kérdés az, hogy színes fémmel kereskedik-e? (Nyilván a cigánynak csak abból lehet pénze!) Elmeséli, hogyan állítják meg rendre a „szabad” határnál és ellenőrzik autóját, amiért keményen megdolgozott. Elmondja, hogy hiába van rajta méregdrága öltöny, a rendőr az utcán két hajléktalannal együtt igazoltatja és lekéri rádión, hogy van-e priusza. (Egyébként nincs.) Panaszolja, hogy külföldi cégekkel tárgyalva soha nem tapasztal megkülönböztetést, míg saját honfitársai rendre megkérdezik, miért beszél olyan jól magyarul (!!!) és mikor kiderül, hogy roma többnyire még csak nem is leplezik csodálkozásukat. Többen ilyekor rákezdik a „De te olyan más vagy” dumát.  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 9592 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x