Ma éjjel megmutatom a bélyeggyűjteményem!
Címlap / Psziché / Ma éjjel megmutatom a bélyeggyűjteményem!

Ma éjjel megmutatom a bélyeggyűjteményem!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Ma éjjel, a Múzeumok Éjszakáján megmutathatod Európa legnagyobb bélyeggyűjteményét is a kedvesednek, hiszen rengeteg vonzó program vár rátok is! Sőt, akár fel is szedhetsz egy ártalmatlan fliatelistát, akinek tényleg van bélyeggyűjteménye!  

A Múzeumok Éjszakája talán a legnagyszerűbb ötlet, amit a rendszerváltás óta kitaláltak, meghonosítottak hazánkban. A kultúrsznobok, az éjjeli kalandra vágyódó kamaszok és tinik, a nosztalgikus érett korúak és a valóban kultúrára szomjas emberek hada kel útra az egész országban, és látogatja sorra a múzeumokat.

A muzeológus pedig az a furcsa emberfajta, aki zokszó nélkül, lelkesen mutogatja tárlatát, éjjel és nappal, csak nézze már végre valaki! Ezen a napon pedig extrán is kitesznek magukért, hiszen tudják; ők a kultúra talán utolsó letéteményesei, s ez a nap fontos nap! (Egyébként ne felejtsük el ezt megköszönni nekik, ha már ott járunk!)

Néhány programból mazsoláztunk, - ahová azt gondoljuk, hogy mi magunk is ellátogatunk - kedvcsinálóként a mai estéhez azoknak, akik még nem tudják, kimozduljanak-e vagy sem?

Elsőkét természetesen a Bélyegmúzeumot említjük, ahol bélyegtervező művésszel találkozhatunk, lesz kézműves program gyerekeknek, természetesen bélyeg ragasztós, stemplinézegetős, és ecset- portré rajzolás minden kedves betérő vendégről. Óránként megmutatják a bélyeggyűjteményüket és a titokszobában akár egy csók is elcsattanhat.

Asztrológia imádóknak Budapesten az Aquincumi Múzeumban  tartanak távcsöves bemutatót a Polaris Csillagvizsgáló munkatársai. A Mithrász-szentélynél tartják előadásaikat, és innen lehet majd megfigyelni a Vénuszt, a Holdat, a Szaturnuszt és a Jupitert távcsöveikkel. Figyelem! Asztrológiai analógiákat csak az egybegyűlt rokonlelkekkel boncolgass, a legtöbb tisztességes csillagász horoszkóp ellenes!

Ha már itt vagy, akkor az antik erotikába is bepillantást nyerhetsz, de vigyázz, nehogy túl nagy kedvet kapj és a környező parkokban rajtakapjanak a rend büszke őrei, akik ezen az éjszakán különösen vigyáznak a rendre.

Inkább sétálj tovább, és óvd erényedet, ugyanis a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban Varga Benedek tart képes előadást az erényöv titkos történeteiről, (20:15 - 21:00-ig) Előtte, 19:00 - 19:45- ig szintén képes előadás lesz Prof. Németh György beszél a Szerelmi varázslásról a görög-római világban.

Aki sámánisztikus élményekre vágyódik, azok számára azt tanácsoljuk, hogy a Budavári Labirintust mindenképpen iktassa be éjjeli túrájába, hiszen itt több sámánkultuszos - és persze szerelmi - előadás és kirándulás lesz, mi azt tevezzük, itt zárjuk az éjszakát, hiszen pontban éjfélkor "kiszabadítjuk a napot".

Mindenképpen érdemes lehet Joshi Barat indiai származású jós asztalánál kiállni a sort a Hopp Ferenc múzeumban, ha valaki meg akarja tudni a jövendőt, de ha ez túl fárasztó volna, akkor egy kis csöndes jógára is beállhatunk. Folyamatos tárlatvezetés lesz itt a Misztikus Indiáról, és egy sor olyan program, amiért egyébként legalább Indiáig kéne utaznod, ha ki akarnád próbálni.

Gyerekekkel a Néprajzi Múzeumban érdemes kezdeni, hiszen itt a programok kicsit előbb is kezdődnek és az etnosminktől kezdve a Palya Bea koncerten át a mesés-zenés tárlatvezetésig egy sor érdekesség várja akár már az egész kicsiket is.

Természetesen a teljesség igénye nélkül, s csak a főváros programjaiból mazsoláztunk, de a Múzeumok Éjszakája az összes jelentős múzeumban nyitva áll az érdeklődők előtt. Keljünk útra ma este!  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x