Kísértet járja be a házakat - a pénzkövetelők kísértete...
Címlap / Psziché / Kísértet járja be a házakat - a pénzkövetelők kísértete

Kísértet járja be a házakat - a pénzkövetelők kísértete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Óvakodjunk a szerszámosládát cipelő, szerelőnek látszó feljelentőktől, avagy a csavarhúzós férfiaktól! Érdekes új szokás kezd lábra kapni azokban a panelházakban, ahol a villanyóra a folyosón van (nem a lakásban). A cikknek akár azt a címet is adhatnánk: az ELMŰ emberei ...  

Megjelenik két férfi csavarhúzókkal és egyéb szerszámokkal, minden bejelentés nélkül leszerelik a villanyórát, másikat tesznek fel, utólag aláíratják a gyanútlan lakástulajdonossal a villanyóra cseréjét.

Ezek után feljelentik a tulajdonost, hogy csavarhúzóval belenyúlt a villanyórába és áramot lopott.

Néhány hónap múlva közel háromszázezer forintos büntetést küldenek az áldozatnak, amiért megengedte másoknak a csavarhúzó használatát. Ugyanis igazságügyi szakértővel megállapíttatták, hogy a villanyórán egy csavar meglazult. (Azt is, hogy a plomba érintetlen, pedig igazán nem lett volna nehéz a csavarhúzós szerelőnek letépni a plombát is!)

Persze ezt az eljárást nem gazdag budai-pesti ügyvédek, politikusok villanyórájával játsszák el, hanem lehetőleg nyugdíjas, egyedülálló nőkkel, akiknek esetleg ügyvédre sincs pénze, és megretten a következményektől. Kis nyugdíjából havonta levonnak tíz százalékot, krumpli helyett kenyeret fog enni, ruhát már évek óta nem vásárol, színházba nem jár, az ELMŰ-t támogatja, hiszen ha nem fizet, hosszantartó bírósági eljárással és kamatokkal nézhet szembe. Mire hamarosan meghal, a lakását a tartozásai következtében elveszik.

Ha elgondoljuk, jobb, mint a deportálás vagy az államosítás, mert lehet, hogy a lakásában maradhat még évekig. Az ávósok annakidején éjszaka bevitték a lakásba a fegyvert, majd megtalálták a polc alatt. Egyszóval, szép múltja van hazánkban a rekvirálásnak, van mit követni.

Az ELMÜ emberei - eh mit emberei! Killerei! -  amúgy is jellemzően rasszisták, cigányoznak és aljas módon bánnak azokkal, akik a "hatalmukba akadnak". Legyenek akár kismamák, újszülöttel, nyugdíjasok, s függetlenül attól, valójában kinek van igaza, igazuk nekik van ... míg bárki az ellenkezőjét nem bizonyította, ami évekbe telik és többnyire lehetetlen.

Ha netalántán a szerelés ideje alatt leolvad a hűtőszekrény, legalább aznap megeheti a heti étkészletét a „bűnös” nyugdíjas. Ha neadjisten, a számítógépén dolgozgatott és elveszett az anyag, örüljön, hogy megmaradt a számítógép, nem kell újra programozni az egészet.

Amit tehát eddig műfogakra gyűjtött a gyanútlan idős személy, egyből kifizetheti az ELMŰ-nek. Leonardo is fogatlan öregeket rajzolt ötszáz éve az érett reneszánsz idején, minek vágjunk fel azzal, ami nincs. A bankján keresztül már levonták a nyugdíjából csoportos beszedéssel a fűtést, gázfogyasztást, villanyt, tévét, biztosítást, a sárgarépapürét fogatlanul is el lehet fogyasztani.

Minek a műfog? Maradjon a lakásában, ott senki se látja. De még tejbegrízt is ehet. Megspórolja az ügyvédi költséget, nem kell megkeresnie az évtizedekkel ezelőtt felszerelt készülék bizonylatait, számláit. Köteles lett volna rendszeresen ellenőrizni, milyen állapotban volt a villanyóra eredetileg, volt-e rajta már fogyasztás, használtan szerelték fel, vagy új állapotban, vagyis másfél évtizeddel ezelőtt mi volt a villanyóra állása.

A bankszámlák nem jelentenek kellő bizonyítékot, miért nem jegyezte le havonta a villanyóra állását? (Bár az se bizonyíték arra, hogy tizennyolcezres fűtésszámlája mellett nem fűtött még titokban árammal is.)

Kedves nyugdíjasok!
Ha nem akarnak örököseikre adósságot hagyni, véletlenül se utazzanak távolra a lakásuktól, mert bármikor megjelenhet a két csavarhúzós férfi, belenyúl a villanyórába, és feljelenti Önöket.

Lakatot a villanyóra szekrényére, azt is legalább három tanú előtt tegyék, hogyha valaki levágja szerszámmal, legalább tanú legyen arra, hogy nem a tulajdonos volt.

Mindenki felelős a saját villanyórájáért!

Dobosy Ildikó

(A cikkben szereplő sérelmek lapunk csapatának "saját élményű" történetei, első kézből megélt valódi események, nem a fantázia szüleményei!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x