Egy családhoz mentem férjhez?
Címlap / Psziché / Egy családhoz mentem férjhez?

Egy családhoz mentem férjhez?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-01

Huszonötig válogat, utána meg várogat ... tartja a mondás a rátarti, későn férjhezmenő lányokról. Minél több kialakult szokása van egy embernek, annál nehezebben találja meg helyét a kapcsolatokban.  

Pasipánik
Amikor huszonnyolc éves elmúlt már az ember lánya, erősen foglalkoztatja, mikor is fogja megszülni két-három gyerekét, és ki is lesz a gyerekek eltartója-apja. Bizony kevés a szabadon heverő harmincas férfi, aki nem szélhámos vagy meleg. Ha tehát olyat talál az ember, aki legalábbis nem házas, ha csak nem maga az ördög, lecsap rá. Hanem könnyebb egy-két éjszaka múltán teherbe esni, mint örökre megkapni a férfiút.

Ha a férfinak nincs is felesége, de lehet már gyereke
Esetleg olyan gyereke, akihez nagy szeretettel kötődik, akivel eddig együtt járt nyaralni, kirándulni, esetleg egészen hasonló az érdeklődésük is – nem véletlenül. Tegyük fel, hogy a férfi festő, a lánya pedig művészettörténet iránt érdeklődik. Vagy együtt járnak motocross versenyekre. Egyszóval nem akarnak elszakadni egy új kapcsolat miatt. A férfi bemutatja a lányának jövendő testvérének anyját, a lány immel-ámmal tudomásul veszi, hogy a férfiak ilyenek (meg persze az anyja se volt jobb a Deákné vásznánál, hiszen ő maga is egy kapcsolatból született), megpróbálnak békésen eléldegélni egymás mellett. Szerencsés a helyzet, ha külön lakásban élnek, s nem kell játszani a mostohaszülő szerepét.

Ha pedig a lány maga is szülő lesz, s nemsokára közel egyidős gyerekeik lesznek, még a lány anyja is bevonható esetleg az összes gyermek nagymamájaként rövid időre felmenteni a szülőket az állandó gyermekfelügyelet munkája alól.

Anyós - nem porhanyós!
Amikor a fiatalasszony férjül veszi a férfit, a férfi anyját, lányát, annak az anyját is meghívják, remélve, hogy a négy nő kitűnően megérti egymást, jól tudnak egymáshoz alkalmazkodni, és a gyermekek nevelése is elrendeződött. A nagymama egyedül nevelte fel két gyermekét, megérdemli, hogy családtagként tartsák számon minden összejövetelen.

És valóban, mindnyájan jól nevelt kultúremberek, soha egy hangos szó nem jut el a férfi füléig. Csak bent magában fortyog mindenki, nem a másik miatt, hanem éppen saját tehetetlenségében főve.

 – Elrabolták a fiamat – morog az édesanya.
 – Pont ezt a nőt kellett elvennie az apámnak, most aztán megjárta – kárörvend a lány.
 – Na, ide már csak én hiányzom – gondolja a régi társ, és akivel éppen összejön, annak a panaszait erősíti.
A fiatalasszony pedig szüli a gyerekeket, és nem érti, minek kell férje jövedelmét megosztani a többiekkel. A férfi tudja, hogy amikor a lánya felnőtt, ő még pályája kezdetén volt, és stafirungot se tudott adni neki, sőt nem vett részt az esküvőjén se, mert neki is éppen új kisgyermekével kellett foglalkoznia. Most már van mit aprítani a tejszínbe, szívesen gondoskodna felnőtt lányáról is valamennyire, de a felesége számon kéri, mire költötték el a pénzt.

A pénzt vajon mire költi?
Például egy-egy külföldi útra, ahol bejárhatja a számára kedves múzeumokat. Luxus ez? Luxus annak, aki éppen pelenkát venne a pénzen, vagy a lakását újítaná fel belőle.  Az anyós panaszkodik, hogy karácsonyra milyen jól esne neki egy kis sült hús. A fiatalasszony bevásárol, berakja anyósa hűtőjébe, és azt látja, hogy a hűtőszekrény tele van nyers, félig kész, teljesen elkészített ételekkel. Ő szállítja a nagymamát a családi összejövetelekre, látogatja a kórházban, ha beteg, és mégis, úgy érzi, a család nem fogadta be teljesen. Szegény kis asszonyka utálja a házimunkát, ugyanúgy, mint minden kortársa, aki diplomásan karriert szeretett volna befutni. Az ő munkáját azonban ritkán jutalmazzák, senki se kíváncsi élettapasztalatára, ugyanúgy, ahogy ő se volt kíváncsi anyósa élettapasztalatára.

Évődések
A másik asszony viszont lányával együtt rendszeresen látogatja a nagymamát, kikérdezi szerelmi kalandjairól, lánykoráról, majd agyba-főbe dicséri, milyen kedves, finom, jószívű nagymama, és bekebelezi a karácsonyi ajándékokat. Nagymama pedig időnként, ha barátnőivel beszélget, és menye is hallja, menyét Erzsikének szólítja, nem Krisztának, majd elnézést kér, miszerint elfelejtette, hogy fiának új felesége van. Kriszta és Erzsi látszólag nevetnek a fordulaton, csak a férfinek kell hallgatnia a panaszáradatot, hogy lánya nem fogad szót nyolc évvel idősebb, hasonló korú gyermekeket nevelő „mostohaanyjának”. Erzsi próbálja magyarázni, hogy nekik semmi közük egymáshoz, egyszerűen két fiatal anyaként lehetnének együtt, Kriszta számára azonban ilyen esetben nincs értelme az együttlétnek, mert önmagában a másik ember nem érdekelné, ha nincs közöttük hierarchikus viszony.

Elfogadjuk a konfliktust?
Nincs megoldás, és nem is kell. Az élet adja fel a kérdéseket, vagy elfogadjuk egymást az összes averziónkkal együtt, vagy össze is veszhetünk, semmi gond nincs ezzel. Nem „kell” az első és második feleségnek találkozni. Nem „kell” a lánynak az apja lakására járni, találkozhatnak másutt is. Nem „kell” az anyósról a mennynek gondoskodni, gondoskodjon a fia.

Nem „kell”, de szabad. És minden konfliktus ellenére is a gyermek sokat tanulhat abból, hogy lehet kapcsolat ilyen furcsa rokonságban is. Szeretheti a testvérét, egy életre segíthetik egymást, ha a szülők képesek uralkodni indulataikon, és feleslegesen bántó megjegyzésektől óvakodnak.

A fiatalasszony bizony nem egy férfival házasodott jelen esetben, hanem annak egész múltjával. Az a múlt pedig létezik, élő emberek a szereplői.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x