NLP: Minél több, annál jobb
Címlap / Psziché / NLP: Minél több, annál jobb

NLP: Minél több, annál jobb

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Azt már tudjuk, ugye, hogy a térkép nem a terület. Persze, hogy nem az. Mert ha az volna, a tengerparti nyaralás helyett elég volna kiteríteni a világatlaszt, és ráfeküdni egy szimpatikus tengerparta. 

Biztos vagy abban, hogy a térkép nem a terület? Olvasd el az erről szóló cikket ITT >>>

A valóság mindenki számára másként jelenik meg, mindenki  a saját szemüvegén keresztül szemléli a világot.

De hát akkor kinek van a legjobb térképe?
És milyen az a legjobb térkép?
Az a legjobb, ami a leginkább valóságos?
Nem, hiszen honnan is tudhatnánk, mi is a valóság pontosan?
De mégiscsak kell lennie jó és rossz térképnek, nem?
Hm... Nem, még ezt sem mondanám.
Valójában az igazán "jó" térképek nem nagyobbak, szebbek vagy valóságosabbak a többinél, hanem gazdagabbak.

Mielőtt túl sokat törnénk ezen a fejünket, álljon itt az NLP következő előfeltevése:
Minél több lehetőségünk van, annál jobb. Bizony. Ha rendszeresen ugyanazon a helyen töltjük a nyári szabadságunkat, és folyton csak autóval közlekedünk, mindig ugyanazt az élményt éljük át, mindig ugyanazon az útvonalon haladunk, ugyanannyi idő alatt érünk oda. Miért nem próbálunk meg gyalog menni, ha csak egy rövidebb szakaszon is? Mennyi minden megváltozna akkor? Mennyi új helyet megismerhetnénk, ahová az autó sosem juthat el? Vagy miért nem megyünk repülővel? Esetleg hajóval? Biciklivel? De mondok egy merészebbet: miért nem megyünk az idén egy új helyre nyaralni?

A lehetőségek adottak. Mi döntjük el, hogy figyelembe vesszük -e őket, vagy sem.

Én ezt úgy mondom, a lehetőségeket fel kell rajzolni a térképünkre. És minél többet rajzolunk fel rá, annál jobb lesz nekünk.

Álljunk meg egy szóra, mert mi az ördögöt jelenthet az, hogy annál "jobb" lesz nekünk? Hát sok mindent jelenthet: pl. annál eredményesebbek leszünk. Annál sikeresebbek. Annál gazdagabbak. Annál boldogabbak. Egyszóval: annál jobb lesz nekünk.

Nézzünk csak egy példát. Legyen ez valami konkrét, még ha nem is rám vagy Rád vonatkozik, akkor is szemlélteti, hogy mire is gondolok. Egy középszerű munkahelyen dolgozol, a fizetésed nem rossz, de nem is jó. Van egy kapcsolatod, igazából pont passzol a munkahelyedhez - mert hogy ez is középszerű -, de hozzád nem. Valójában nem érzed magad jól a bőrödben, mert a munka unalmas, a párod sem túl izgalmas, de nincs mit tenni, mert egyrészt, bár értelmes vagy, de a tudásod mégsem magas, mert nem tanultál eleget, most már pedig öreg vagy az iskolához; másrészt jó volna egy újabb kapcsolat, de hát a lakás nem is a Tiéd, hanem a párodé, ugyan, hová is mehetnél, mit is kezdhetnél egyedül, különben meg úgysem jársz sehová, nem is ismerkedhetsz meg senkivel, jó ez neked így ahogy van.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x