Miért éppen NLP?
Címlap / Psziché / Miért éppen NLP?

Miért éppen NLP?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Az élet tele van "rögzítésekkel". Nem berögződésekről van szó, mégis kiválóan használhatjuk ezeket a módszereket saját életünk modellezésére. Életfonalat szőhetünk életünk különböző területei köré, saját magunk lehetünk a hálót szövő pók.  

Nos, bár számomra az NLP-ben a fő előfeltevések a legizgalmasabbak, mégis nem hagyhatom említés nélkül azokat az ötletes, játékos, mégis nagy erejű technikákat, módszereket sem, amelyeket az NLP-ben használunk.

Anélkül, hogy rendszerbe foglalnám vagy akár csak összefoglalnám ezeket a módszereket, inkább kiemelek egy párat azok közül, amiket már magam is próbáltam, és sikerrel használtam.

Az élet tele van "rögzítésekkel". Mik is ezek a rögzítések? Előfordult már veled, hogy meghallottál egy régi dalt, és beugrott egy régi, kedves emlék? Megérezted egy parfüm illatát, és eszedbe jutott egy régi szerelmed? Találtál a fiókodban egy régi osztályképet, amitől gondolatban már vissza is repültél az időben? Ezek mind, mind rögzítések. Na, csak hogy el ne szálljunk, be kell ismernem, vannak ám kevésbé kellemesek is ezek között, pl. ha a főnöködnek meghallod a hangját, és ettől összeszorul a gyomrod. Vagy ha a teremben mindenki rád kezd figyelni, neked pedig hirtelen a torkodra forr a szó.

Az NLP-ben remekül tudunk ezekkel a rögzítésekkel játszadozni, ugyanakkor ki is használjuk azokat. Vannak például különböző lépegetős gyakorlatok, amikor a padlón vagy szőnyegen bizonyos területekhez rögzítünk tudatosan erőforrásokat (pl. magabiztosság), vagy életednek (esetleg valaki más életének) egy szakaszát. Gyakran papírlapokat rakunk a földre, amelyekre egy-két szót írunk. Aztán csak egyik lapról a másikra lépünk, és közben átélünk, vagy épp gondolatban átrajzolunk dolgokat. Engem nagyon megfogtak az ilyen gyakorlatok. Miért? Először is érthetőek, könnyedek és játékosak. Ugyanakkor megdöbbentően hatékonyak, hiszen oly módon férünk hozzá saját tudattalan részeinkhez, hogy szinte észre sem vesszük.

Egy másik dolog az NLP-ben, ami engem nagyon megfogott, az a mód, ahogyan megjelenítjük, ha úgy tetszik modellezzük a saját viszonyunkat az idővel. Az idővel amúgy is igen érdekes foglalkozni, s az NLP  ráadásul zseniális módon egy fonál segítségével teszi ezt meg. Ezt úgy hívjuk: "életfonál". Amikor jó néhány évvel ezelőtt megvizsgáltam az életfonalamat, magam is meglepődtem. Rengeteg jellemzője lehet, amiből sok mindenre következtethetünk. Színe, anyaga, hőmérséklete, iránya, távolsága, akár még hangja is. Nos, néhány nappal ezelőtt újra "elővettem", és vetettem rá egy pillantást. Rengeteget változott!

Az életfonalat óvatosan szoktuk tudatosan módosítani. Egy picit változtatunk rajta, s ha nem tetszik, visszacsináljuk.  Viszont önmagától  is könnyen megváltozhat, különösen akkor, ha nem félünk a változástól,  s van merszünk kihasználni a lehetőségeinket a térképünkön.  Nekem  egy-egy  spirituális könyv  is jócskán "megbolondítja" az életfonalamat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 9823 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x