Agykontroll és NLP: Told messzebbre a lehetetlen határait!
Címlap / Psziché / Agykontroll és NLP: Told messzebbre a lehetetlen határait!

Agykontroll és NLP: Told messzebbre a lehetetlen határait!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Sok évvel ezelőtt még keveset tudtam a világról és még annál is kevesebbet önmagamról. Szerencsémre azonban már akkor is nyitott voltam minden új és újszerű dolog felé, ami az utamba került. Így kerültem el sok évvel ezelőtt egy agykontroll tanfolyamra.  

Alváshiány? Betegség? Megoldva!
Nem célom, hogy most bemutassam az agykontroll nevű csodálatos módszert. Tudományosan megalapozott, mégis merőben szokatlan módja ez a problémák megoldásának. Számos, úgynevezett formula típusú technikát tartalmaz, amellyel például elalhatunk akkor is, ha álmatlanságban szenvedünk; vagy éppenséggel felébredhetünk reggel ébresztőóra nélkül.

Gyógyíthatjuk önmagunkat vagy másokat, üzenetet küldhetünk másoknak, megtalálhatunk elveszett tárgyakat. Megkönnyíthetjük az életünket, legyen szó tanulásról, párválasztásról, döntéshozatalaról, anyagi problémákról, kedvenc kisállatról vagy hülye főnökről, egyszóval az élet bármely területéről.

Találkozás a hárombetűs Nagy Ő-vel: NLP
A tanfolyam után tehát lelkesen használni kezdtem a módszert, természetesen a saját életemben felmerülő problémákkal foglalkozva, és elégedetten szemléltem a kisebb és nagyobb csodákat, amelyek egyre sűrűbben megjelentek az életemben.

Nem sokkal később felmerült egy komolyabb probléma, amelynek kapcsán valaki az NLP-t ajánlotta. Azonnal jelentkeztem az első induló NLP tanfolyamra, aztán egy újabbra és egy újabbra. Az évek során teljesen belemerültem, s ma már sikerült az életem részévé tenni.

Készíts velünk álomlistát, és segítünk megvalósítani >>

Pixabay.com


Találkozás pontok

Nem volt nehéz észrevennem, hogy az agykontroll és az NLP milyen erőteljesen kötődnek egymáshoz, milyen szorosan képesek összekapcsolódni; annak ellenére, hogy önállóan is teljes értékűek. Bizonyos területeken teljesen átfedik, más területeken pedig tökéletesen kiegészítik egymást. Hogyan? Nézzük csak a legalapvetőbb hasonlóságokat!
 

Pozitív hozzállás és problémamegoldás
Mindkét módszer a pozitív hozzáállást hangsúlyozza ki: Légy mindig optimista, probléma helyett a cél lebegjen a szemed előtt. A kudarc értelmezhetetlen fogalom, csak visszajelzés van. Légy kitartó és állhatatos, el fogod érni a céljaidat.

Az NLP és az agykontroll is problémamegoldást kínál az élet bármely területén.
Szedd elő a tudattalant, használd a szimbólumokat!
A mai világban túlságosan is a bal agyféltekénkre hagyatkozunk. Mindent tudatos szinten próbálunk megoldani, elfeledkezve arról, mi van a felszín alatt. Az agykontroll és az NLP viszont legtöbbször a tudattalan elménken, szimbóluk segítségével éri el a változást.

Jól használható a hétköznapokban is!
Nem kell orvosnak vagy pszichológusnak lennünk, hogy használhassuk ezeket a módszereket. A hétköznapi ember mindennapi (és nem mindennapi) problémáira kiválóan használhatja az NLP-t és agykontrollt egyaránt.

Látható tehát, hogy a Silva által kidolgozott agykontroll valamint a Richard Bandler és John Grinder által útjára indított NLP jelentős területeken átfedi egymást. Már ez is elég volna ahhoz, hogy a két módszert érdemes legyen együtt használni, de ennél sokkal komolyabb előnyökkel is számolhatnak az NLP-s agykontrollosok. Miért is? Vegyük szemügyre egy kicsit jobban!

A célok kitűzésének és elérésének technikái

Egymást kiegészítő technikák, elemek
Az agykontroll számomra egyik legmegdöbbentőbb része volt a szubjektív kommunikáció (gondolati üzenetküldés) és a távgyógyítás. Főleg, mikor magam is megbizonyosodtam róla, hogy bizony, a dolog működik, mégpedig igencsak hatékonyan. 
Ez igazán jól jön egy NLP-s számára!
Az NLP a kommunikáció csodálatosan kidolgozott modelljét adja a kezünkbe. Megtanít rá, hogyan tudunk észrevétlenül belépni a másik ember világába azáltal, hogy átvesszük annak apró, tudattalan viselkedési mintáit, hogy így megteremtsük az összhangot, amely a sikeres kapcsolatteremtés elengedhetetlen feltétele. 

Az NLP felnyitja a szemünket, és nem csak a sajátunkat, hiszen megmutatja, miként olvashatunk a másik ember szemének mozgásából. Ezen túl a jó NLP-s a szavak mestere. Számomra külön élvezetet jelent minden olyan hétvége, amikor a nyelvvel foglalkozunk, hiszen számtalan izgalmas dolgot megtapsztalhatunk, például a metaforák ereejét, amelyek mesés történetekbe öltöztetett értékes üzeneteket hordoznak a tudattalan elme számára.

Óriási kincs ez a tudás egy agykontrollos számára
Míg az agykontrollban kulcsfontosságú a meditáció, az NLP segítségével bétában is hatékonyan férünk hozzá a tudattalan elménk erőforrásaihoz. 

A Silva-módszer megtanít minket egy olyan pozitív életszemléletre, amely minden hasznos változás alapja. Az NLP a hab a tortán. Az előfeltevések olyan állítások, amelyeket ahelyett, hogy bizonyítani próbálnánk, egyszerűen elfogadunk, és megfigyeljük, hogyan válnak azok valóra életünkben.

Az agykontrollban használt vizualizációs technikák szintén az NLP-ben teljesednek ki

Az agykontrollos a laboratóriumi szintjén tanácsot kérhet tanácsadóitól. Ha megismerkedik az NLP-vel, az idő dimenzióját is felhasználhatja ehhez, az általa kiválasztott mentor a múltból és a jövőből is adhat hasznos tanácsot.

Mit is tehetnék még hozzá ehhez az egészhez? Talán csak ennyit:
Az agykontroll a célok elérésenek hatékony módja. Az NLP a célok kitűzésének tudománya.

Hogy mit tud a kettő együtt?
Próbáld ki! Ha magad is használod az agykontrollt, és úgy döntesz, ideje még messzebre tolni a lehetetlen határait, gyere el egy különleges tanfolyamra, és tapasztald meg a saját bőrödön, hogyan lehetséges ez  >>

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 21260 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x