Az ötödik elem titka: a Víz
Címlap / Psziché / Az ötödik elem titka: a Víz

Az ötödik elem titka: a Víz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ma a természetgyógyászatban a kínai filozófia összefüggéseire hivatkozni divatos dolog. Rengeteg terület használja ezt a népszerű rendszert a saját dolgainak bizonyítására. Elég kinyitni egyet a sok lap közül, amely természetgyógyász témával "foglakozik" és máris szembesülünk a ténnyel, hogy a feng shui, a kineziológia (bocsánat: az egyik ága), a kínai asztrológia, és sorolhatnám még mi minden hivatkozik az öt elem tanára, hivatalos formájában az öt fázis elméletére.  

Divatos filozófia
Botcsinálta „természetgyógyászok” osztják az észt, gyertyafényben dolgozó jósnők ajkát hagyja el a suttogás „Te víz elem vagy” ez az oka mindennek. Természetesen nem történik semmi,  mindenki Karácsonyt ünnepel, újévet köszönt, megoldja a párkapcsolati gondjait, és a víz elem csúcsán  a fényben fürdik.

Te Víz elem vagy- kacsint ismerősöm egy társaságban, miközben jót iszik a forralt borból. Ez nagyon pozitív, teszi hozzá, hiszen a víz elem a legjobb az egész életben- kacsint újra, hiszen Ő már csak tudja, pedig most olvasta valahol.

Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz
Ennél a pontnál elindulnak gondolataim. Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz, sorolom magamban a kínai tanárom által tanított rendszert. A klasszikus kétpólusú yin-yang rendszer finomítása a világ dolgainak osztályozására szolgál.
A Fa a mozdulat kezdete, a yang  jelleg éledése, a tavasz.
A Tűz a  kiteljesedés, a yang jelleg csúcsa,  nyár jelképe.
A Föld az átmenet, a kora ősz jelképe. 
A Fém a yin jelleg kifejlődése a késő ősz  jelképe.
A Víz a yin csúcsa a tél jelképe.

A yin jelleghez tartozó fogalmak között szerepel a „belső, tompa, hideg, hiány, befogadó, nőies" jelző.

Félrevezetik a yin-yang jellel a spirituális keresőket >>

Az ezoterikus társaság egyik hölgytagja eközben nagyhangon magyarázza, hogy aki nem érti meg a víz elem lényegét az elveszett ember, mert ez az Ötödik elem (teszi hozzá) ez a beteljesedés.
 
Az ötödik elem
Ennél a mondatnál, már csak a testem marad a teremben. Szemeim előtt nemrégiben az erdőn látott csonttá fogyott Őzike bukkan fel, aki már nem is menekül, hanem megpróbál a jég alól valami élelmet előásni. Csak néz nagy szemeivel, nézi a jeges pusztaságot.

Látom a hajléktalant, aki összekuporodva várja a reggelt, és nemrég megfagyott társára gondol.

Hallom annak a néninek a halk szavát kinek teste a rák szörnyű betegségével szemben egyre gyengébb ellenállással küzd. Érzem a beteljesülés közeledtét, miközben fogom jéghideg kezét.

Felbukkan emlékemben barátom képe, aki megdermedve áll felesége sírjánál a néma csöndben. Igen, az Ötödik elem, a beteljesülés másik arca ez! (A cikk nem ért véget. Lapozz tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6201 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x