HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Psziché / A nők szexuális kultúrájának fejlesztése

A nők szexuális kultúrájának fejlesztése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Kellően edzettek a gátizmaid? Hallottál már a G pontodról? Beszéljünk egy kicsit a szexről, úgysem tudunk eleget beszélni róla, sem a haverokkal, sem barátokkal, de még gyakran a párunkkal sem. 

 

Rendezvénynaptár

Sokszor fordulnak hozzám nők és férfiak azzal az elhatározással, hogy megtanulják az intim tornát, hogy a párjuknak örömet szerezzenek. Vizsgáljuk meg a kérdést mindkét oldalról: hogyan is segíthet az intim torna szexuális kultúránk fejlesztésében? Azt gondolom, hogy nagyon becsülendő, ha valaki a párja kedvében szeretne járni, de persze az sem megvetendő, ha az ember fia-lánya a saját jóérzése végett szánja rá magát némi önképzésre. Miről is van szó?

Intim torna: az egészségért, a kreativitásért és a lelki egyensúlyért >>

Ügyesebb, feszesebb
A női oldal talán egy kicsit nyilvánvalóbb: ha valakinek edzettek a gátizmai (nevezzük nevén: hüvelyizomzata!), ügyesebb, feszesebb és így felszabadultabb lehet velük és ezt a tudását szex közben is kamatoztathatja, ami egyrészt a párjának is nagyobb élvezetet nyújthat.

Másrészt nők esetében ez sokszor az orgazmus készséget is fokozhatja, hiszen a korábban kissé renyhébb gátizmok következtében nem kellő stimuláció feszesebb gátizomzat esetében az együttlétek orgazmus biztonságát nyújthatja. A túlságosan tág hüvely mindkét fél számára megnehezíti a helyzetet, sokszor mondják férfiak is, hogy nem érzik eléggé az együttlétet egy olyan nővel, akinek tág a hüvelye, másrészt ez a problémát okozhat a nőnek is az orgazmus elérésében. A gátizomzat ügyességből eredő önbizalom és sikerélmények pedig akár olyan pszichés gátak lerombolásában is szerepet játszhatnak, melyek akár a vaginizmus, vagy libidócsökkenés, esetleg orgazmus nehézség, vagy –képtelenség hátterében állnak.

A nők elégedetlensége igen gyakran abból fakad, hogy egyszerűen csak több figyelmet igényelnek szeretkezés során (és ez nagyon gyakran egyszerűen csak több időt jelent), mint a férfiak. Ennek hátterében egyrészt az a tabu-témakör áll, ami a szexualitást körbeveszi társadalmunkban, másrészt anatómiai berendezkedésünk sem annyira triviális, mint a férfiak esetében.

Orgazmus készség fokozása
A nők szervezete másképpen van beállítva, mint a férfiaké: nálunk nem minden együttlét jár feltétlenül orgazmussal, ahhoz a hölgynek is készség szinten ismernie kell magát, számos olyan gyakorlat ismert, aminek segítségével a nők orgazmuskészsége fokozható, ez szintén gyakorlás és testi-lelki elengedettség kérdése.

Az, hogy egy nőnek clitoridális (csikló eredetű) vagy vaginalis (hüvelyi) orgazmusa tud-e lenni, igen egyéni dolog. Sokaknál ez a kettő nem igazán választható külön, vannak, akiknél viszont igen. Ez attól is függ, hogy a hüvely érzékenységét (így a vaginalis orgazmust is biztosító) biztosító G-pont területe hol helyezkedik el, mennyire koncentrált, mennyire érzékeny.

Van olyan nő, akinek nem okoz gondot a vaginalis orgazmus, van, aki viszont egész életében nem tudja átélni egyszer sem. (Itt még azt is hozzáfűzném, hogy sok nőnek fogalma sincs róla, hogy hüvelye egyetlen érzékeny pontja, a G-pont, egyáltalán hol is helyezkedik el!)

A legtöbb nő esetében azonban a kétféle orgazmus nem igazán választható szét, azaz szükséges a clitoris ingerlése is szükséges ahhoz, hogy a nő az orgazmus közelébe jusson és akkor váltva a hüvelyi ingerlésre, elérhető a vaginalis orgazmus.

Méret-gondok
Sokszor okoz gondot a pároknak a nemi szervek méretének "egyeztetése": hozzáteszem, hogy a nőknek gyakrabban okoz gondot a túl nagy férfi méret kezelése, mint a kisebb típusúé (a férfiak ezt sokszor pont fordítva gondolják!).

Ha elmúltál 18, nézd meg, ti passzoltok-e? >>

Valójában ez is, mint a szexualitás legtöbb eleme mind a két félen múlik: jó, ha a férfi kellően ügyes, tudja, hogyan terheljen a női hüvely elülső falára, milyen testhelyzetben, milyen magasságban, ahhoz, hogy jól ingerelje a G-pont vagy a clitoris területét.

A következő részben a férfiak intim tornájáról esik szó!

Dr. Balogh Katalin intimtorna tréner, orvos >>
Kapcsolódó fórum a HarmoNeten >>


 
 
[16806]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x