Irka-firka, ákom-bákom - titkolt szexualitásom
Címlap / Psziché / Irka-firka, ákom-bákom - titkolt szexualitásom

Irka-firka, ákom-bákom - titkolt szexualitásom

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Nem is gondolnánk, mi mindent elárul rólunk egy-egy firka. Nem kell különösebb rajztehetséggel sem rendelkeznünk ahhoz, hogy firkálni tudjunk. Firkálunk telefonálás közben, egy-egy unalmas tárgyalás alatt, az iskolában, vagy csak egyszerűen várakozás közben, bárhol, bármikor, bárhova.  

Újság szélére, könyvmargóra, papírfecnire, vagy hivatalos iratokra. De vigyázzunk, a firka hozzáértő szakember kezébe kerülve nyíltan elárulja a pszichénkben rejlő titkainkat, vágyainkat, gondolatainkat.

A lélek térképe

A firka tulajdonképpen titkosírás, mely egy pszichiáter számára térkép a lelkünkről, tulajdonságainkról, ösztöneinkről. A firkálás határozottan az elnyomott, palackba zárt érzelmek kivetülése a tudatalattiból. Ez egy olyan területe a személyiségünknek, mely soha nem nő fel, és nem vonható kontroll alá. Egyszerű és felelősségmentes. Ide menekülünk, ha túl sok a stressz, ha már mindent soknak érzünk.

Firka és szexualitás

A firkák hátterében mindig emocionális, érzelmi töltetű erők működnek. A legerősebb ilyen érzelmi hatásmechanizmus a szexualitás. Az ily módon önkéntelenül lerajzolt ábrák, vonalak a kollektív tudattalan szimbolikus jelzései, melyekre nagy hatással vannak a firka létrehozásának körülményei. Vagyis, hogy éppen randira megyünk, vagy éhesek vagyunk, vagy éppen az első repülőutunk előtt állunk.

Nézzük egy kicsit részletesebben:

A papír szélére rajzolt egyszerű díszítés szexuális sikereken alapuló megelégedettségre utal.

Ha almát rajzolunk, az mindig a csábítást, csábulást, a tiltott dolgok utáni vágyat fejezi ki, valamint megnövekedett erotikus vágyat takar.

Ha egy nő banánt firkál, valószínűleg szexuálisan kielégítetlen, kapcsolata unalmas, viszont ha békát, akkor erős erotikus késztetése ellenére sem tartja magát vonzónak, sőt a szexualitásához utálat és aggodalom is kapcsolódhat.

Egy csiga rajza erős szexuális gátlásokról tanúskodik, míg egy eper vágyat felez a csókolózásra és a szexre.

Ha gyakran rajzolunk gombát szexuális életünkre gazdag fantáziavilág jellemző, ám ezeket igyekszünk elrejteni.

A gyertya mindkét nemnél a fallikus szerv fontosságát jelenti.

A kerítés az elkülönítés, elválasztás jele, mikor valaki akadályozva, korlátozva érzi magát, szexuális energiái kezdenek elnyomottá válni.

Ha léggömböket rajzolunk, valószínűleg sokat képzelgünk a szexről, és kissé szégyenlősek is vagyunk ebben a témában. Szíveket mély érzésű emberek rajzolnak, akik kapcsolataikban érzelmesek, romantikusak.

A virág firka hervadó érzelmi örömöket jelképez, mely magában hordja az elmúlás szomorúságát.

És még hosszan folytathatnánk a több 100-féle firka elemzését, valószínűleg akkor sem tudnánk kimeríteni ezt a színes palettát. Apropó, te mit is firkálsz most?
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8644 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x