FW: Küldd tovább! - A köremailek pszichés hatásai
Címlap / Psziché / FW: Küldd tovább! - A köremailek pszichés hatásai

FW: Küldd tovább! - A köremailek pszichés hatásai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Az internet korában megosztani egy hírt, egy gondolatot rendkívül egyszerű: ismerősök és idegenek percek alatt jutnak hozzá személyes leveleinkhez, ha épp úgy akarjuk. Több ezer rajongói oldal, több ezer fórumrendszer és több száz partnerkereső, vagy ismerősöket gyűjtő oldal tagjai lehetünk. A lényeg, hogy valahová tartozzunk.  

Minél több ismerősünk van annál valószínűbb, hogy köremailek áradatának leszünk kitéve. Olykor örülünk, ha egy beteg gyermeknek szerveznek benne adományt, vagy menhelyek híreiről értesülhetünk - bár gyakran évekkel korábbi esetekre, problémákra keresnek segítséget, mert sokan csak heti egy-két alkalommal küldik tovább ezeket az üzeneteket. Máskor egyszerűen szépek, kedvesek ezek az üzenetek, és felívják figyelmünket az emberi élet értékeire, a barátságra szerelemre, egészségre, s megint máskor valamilyen tökéletesen illő anekdotát kaphatunk.

Köszönöm, nem kérem!
Olykor azonban elszaladhat a ló még legkedvesebb ismerőseinkkel is, s ekkor nem árt finoman és óvatosan elmondani, hogy ez nem éppen kedvünkre való, köszönjük, nem kérünk több levelet!

A köremailek igen jó része optimista, pozitív jellegű, és csak valami apró negatívumot tartalmaz. Pl.: Ha ezt tovább küldöd, felhív titkos szerelmed. Ha nem, akkor viszont mégsem hív fel.

Email varázslat
A legtöbb ember az üzenetet aggódva szó nélkül továbbítja arra fogékony vagy kevésbé kíváncsi ismerőseinek. Sokszor arról is beszámolnak emberek, hogy bevált nekik az üzenet, mint teremtő módszer. Sokan szkeptikusok, de kíváncsiak, szeretnék, ha egy email üzenettel varázslat jöhetne létre, így pusztán próba szerencse alapon röpítik tovább a leveleket. Ilyenkor gyakran épp a kíváncsiság, az összpontosított figyelem az, ami sikeressé teszi a leírást, saját gondolataink, kívánságaink ereje teljesül, amelyre az email üzenet hatására kezdtünk el figyelni.

Ez durva!
Máskor azonban egészen felháborító üzenetek is megjelenhetnek postaládánkban, amelyek, valami durva negatívumot tartalmaznak, főként azoknak ijesztő, akik sokat rágódnak ezen üzeneteken, és sok leírtat megvalósítottak már.

Egy valós példa a világhálóról
Ha ezt nem küldöd tovább ennyi vagy annyi időn belül meghal az, akit szeretsz, s ha annyi meg amannyi időn belül sem, akkor te magad is a túlvilágra kerülsz.

A legtöbb ember persze azonnal halálra rémül, megijed, s egyetlen kattintással tovább is dobja üzeneteit. Kiknek? Éppen barátainak, talán pont a kedvesének is, azoknak, akiket igazán szeret.
Mi a tanulság?
1. Az email üzenetek a legkedvesebb dolgok lehetnek, ha pozitívabbak, boldogabbak, optimistábbak leszünk tőlük, és főként ha mértékkel olvassuk és küldözgetjük őket. Ha igazán pozitív, szerencsét kívánó levelet kapunk, csupán akkor érdemes szétszórni email-listánkon.

2. Ha továbbküldenénk üzeneteket valakinek, előbb kérdezzük meg, rendszeresen is érdekelné-e pár elvont tartalmú levél?!

3. Ha valami negatívat olvasunk, ne pánikoljunk be, hanem tudatosítsuk, hogy ez pusztán egy levél, s gondolatainkra hat. Gondolatainkat befolyásolva, a félelmet megszüntetve, nem kell aggódnunk

4. Sose küldjünk igazi problémákat jelentő, komoly negatív hatásokat tartalmazó levelet szeretteinknek, ha szeretünk valakit, ne hárítsuk rá a mi kínunkat.

5. Ha ilyen internetes levelet kapunk, jobban járunk, ha megszakítjuk a láncot, s ezt ismerőseinkkel, a küldővel is megosztjuk, hogy értse, az életünk akkor lehet boldog, vidám, és teljes, ha kipucoljuk ezeket a negatív megerősítéseket.

Így ha akarsz egy jó napot másoknak, küldd el ezt a cikket körlevél kedvelő ismerőseidnek!
Ha nem, akkor is érezd jól magad, legyen szép napod!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3120 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x