Rázd meg magad, baby! Hogyan másszunk ki a téli depiből?
Címlap / Psziché / Rázd meg magad, baby! Hogyan másszunk ki a téli depiből?

Rázd meg magad, baby! Hogyan másszunk ki a téli depiből?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Tél, hideg, sötét, borongós: ki szereti ezt az évszakot? Ja, persze a síelés meg a szánkózás, igen az nem rossz. Na, de azt se lehet mindig, pláne ha még hó sincs. Ilyenkor, amikor még nem csiripelnek a madarak, nincs még semmi tavaszra utaló jelzés, a napocska még csak az orrát dugja elő, és nem viszi túlzásba.  

Én nem nagyon rajongok ezért az időszakért. Hajlamos vagyok évszaki-orrlógatásra, fotel-süppedésre meg csak úgy nyűgösködésre.

Süppedős hangulatban
Persze gondolom nem csak én, hanem lehet, hogy olvasóink is hajlamosak kicsit beleragadni ebbe az érzésbe. Néha jó egy kicsit hüppögve sajnáltatni magunkat. De egyszer mindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor szeretnénk már véget vetni ennek, de nem megy. Kihez fordulhatunk segítségért, ha a pszichológus és az antidepresszáns gondolatától kiráz minket a hideg?

Virágos megoldás
Tiszta szívvel tudom ajánlani a Bach-virágterápiát! Ez egy olyan természetes eszenciákkal operáló rendszer, ami mind lelki mind testi panaszokra megoldást talál, ami nem ritka, hogy összefügg. Dr. Edward Bach, azt mondta: „Gyógyítsd Tenmagad”, és milyen igaza volt. Hála az égnek, nem kell magunknak összeállítani a megfelelő cseppeket, ugyanis Magyarországon is több tucat szakemberrel konzultálhatunk.

Hasonló a hasonlót
A Bach-virágterápia leginkább a homeopátiás gyógymódhoz hasonlítható. Dr. Bachnak is ez volt a szakterülete, amikor a 1930-as években, rájött arra, hogy ha a fizikában is ismert: „egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik a két rezgés, kioltja egymást”- tételt alkalmazhatja a betegségeknél is, tehát hasonló a hasonlót gyógyítja.

Még érthetőbben: a betegség megmutatja lelki szükségleteinket, amit így hasonló rezgésű eszenciákkal lehet gyógyítani. Milyen tünetekre gondolunk? Félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság, túlérzékenység, bátortalanság, aggódás, türelmetlenség, idegesség. Ennél a terápiánál ugyanis a szakember a testi tünetek helyett a lelki megnyilvánulásokra koncentrál, mivel szinte minden esetben egy lelki kizökkent állapot eredménye/testi tünete a betegség.

 

Tudatos cseppek
A konzulensünk egy beszélgetés alapján állítja össze a megfelelő eszencia keveréket, mindig a jelen pillanatra koncentrálva. Mindegy hogy lelki válságról vagy krónikus zavarokról van szó, ez a terápia mindenképp meghozz a hatását. De hogyan? A cseppeket nem elég szimplán beszednünk, hanem tudatosan. Minden egyes eszenciához tartozik egy szöveges pozitív megerősítés. Tehát a gyógyító rezgések több szinten alakítják tudatalattinkat.

Edward Bach így foglalta össze gyógyítói hitvallását: „Nem leküzdeni, hanem átalakítani."

  1. lépés: felismerni a jellem hiányosságait, a szellemi félreértéseket és az emiatt keletkezett negatív reakciómintákat.
  2. lépés: ezt a helyzetet nem „leküzdeni" kell, hanem azt jelenlegi állapotként, értékelés nélkül elfogadni és nyomban „ejteni", „már megtörténtnek" tekinteni
  3. lépés: az eddigi negatív reakciómintákra illő virágeszenciákat felismerni, és erősítésül beszedni.
  4. lépés: nézőpontváltás: visszaigazodni a nagy egészhez, a szellemi törvényekhez, a felsőbb énhez, a belső irányításhoz és a saját élettervhez.
  5. lépés: a negatív reakciómintákat az igazi harmóniának megfelelő pozitív magatartásminták következetes érvényre juttatásával reharmonizálni.”

Kép: Susann Mielke / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3500 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x