Szeretni Magam
hirdetés
Címlap / Psziché / Szeretni Magam

Szeretni Magam

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

A címben található Magam elnevezésen nem Istent értem, nem is a bölcsebb Énemet, hanem azt az Énképet amit önmagamról alkottam sok-sok életen keresztül a jelen pillanatig. Ezt az Énképet próbálja elhagyni, elengedni vagy éppen felszámolni a spirituális gyakorló, hogy jutalmul eggyé válhasson Isteni Önvalójával...  

A címben található Magam elnevezésen nem Istent értem, nem is a bölcsebb Énemet, hanem azt az Énképet amit önmagamról alkottam sok-sok életen keresztül a jelen pillanatig. Ezt az Énképet próbálja elhagyni, elengedni vagy éppen felszámolni a spirituális gyakorló, hogy jutalmul eggyé válhasson Isteni Önvalójával.

Az Énkép keletkezése
Ahhoz, hogy a folyamatot megértsük, látnunk kell az Énkép keletkezésének szükségszerűségét. Annak idején Isten, mikor még az egyedüli létező volt, felmerült Benne a kíváncsiság, hogy ki is Ő valójában, mi van körülötte és egyáltalán hogyan találhat választ kérdéseire. Hosszas töprengés után úgy döntött, hogy megteremti a Világot, benne a végtelen számú lélekkel. Így elkülönülvén a megfigyelő, a megfigyelés és a megfigyelt tárgy - már lehetővé vált a megismerés folyamata. Csakhogy akkor még nem tudhatta, hogy Önmagát képtelen megismerni, mivel Őmaga az általa teremtett világon kívülre esik, és csak a teremtményeit képes megismerni. Ezzel az általa teremtett csapdával indultak útnak a lelkek az önmegismerés fáradalmas útjának. Hosszú idő telt el, mire a lények megkapták az első és örök Isteni sugallatot az útról, hogy le tudják rövidíteni a testbe születés végtelen és szenvedésteli folyamatát. Ez az út a tudatosodás különféle módszereit használja az önmegismeréshez és ezzel a természetes - minden eseményt megtapasztaló - folyamat lerövidül egy pár élet hosszúságúra.

A tudatosodás
A tudatosodás útján nemcsak megismerni kell az Önmagunkról alkotott Énképet, hanem azt el is kell fogadni. Ez azt jelenti, hogy a megértést mindig szeretet követi. Így működik együtt a szív és az ész, a közöttük lévő torok csakrát őszinteségre sarkallva. A megismert Énképet a napfonat csakrában leljük meg, de korábbi alkotó elemei az összes többi csakrában előfordulhatnak. Ha valamilyen okból kimaradna a megismert Énkép elfogadása, az probléma felhalmozódáshoz vezet, hiszen csak a tudatalatti bugyraiból emeltünk fel zavaros dolgot és az a szív szeretete nélkül képtelen feloldódni. Ezért tartom oly fontosnak a szeretet napi aktív gyakorlását, mert csak beszélni róla és imitálni borzasztóan nagy hibához vezet majd. Azután, ha már sikerült elfogadni Énképünk egy-egy szeletjét, akkor mindig kiderül róla, hogy az sem én vagyok. Persze ehhez végig úgy kell kezelni, mintha én lennék az.

Az Szeretni Magam gyakorlat többlépcsős leírása következik itt:
1. Tedd a bal kezedet a szívtájékra, a jobbot pedig a gyomorszájra és figyelj befelé. Amikor ellazulsz, képzeld el, hogy energia áramlik a szívedből az Énképedbe és azt teljesen feltölti. Idővel már nem kell erre koncentrálnod, mert megindul az áramlás magától.
2. Koncentrálj erősen a szívedből az Énképed felé áramló érzésre! Ismerd fel ebben az érzésben a szeretet! Engedd Magad ezzel feltöltődni.
3. Amikor sikerül feltöltened teljesen Énképedet szeretettel - elfogadtad Önmagad - egy határtalan megnyugvást, békét, bizalmat élsz meg. Megszűnik az egyoldalú energia áramlás és teljes kiegyenlítettséget tapasztalsz egész lényedben.
4. Talán azt is felismered, hogy nem ez a test, nem ez a személyiség vagy, aminek eddig hitted Magadat. Lásd meg mi maradt belőled, tapasztald az egylényegű Valóságot.

Ez a gyakorlat mindig segít feloldani a bennünk lévő feszültséget, bármilyen legyen is az!

Huszti Sándor jós - látó ( tanacsado@harmonet.hu )


 
 
[ 7647 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x