A racionális, érvényesülő, harmonikus karrierista: Apollón...
hirdetés
Címlap / Psziché / A racionális, érvényesülő, harmonikus karrierista: Apollón

A racionális, érvényesülő, harmonikus karrierista: Apollón

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Elájulsz sikereitől, az erős, magabiztos pasit látod benne, aki kiváló szellemi társ? De aztán rájössz, hogy érzelem nem sok szorult belé és nem tudsz vele szót érteni? Egy Apolló típussal van dolgod. Mit tudsz vele kezdeni?  

 

Rendezvénynaptár

A sorozat célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. Ebben a részben (5.) arról lesz szó, hogy milyenek is azok a férfiak, akikben Apollón - a nap Istene - dominál.

Az előző részekben Zeusz, Poszeidón és Hádész került bemutatásra, mindhárman az apák generációjába tartoznak. Ebben és a következő részekben a fiúk: Apollón, Hermész, Árész, Héphaisztosz és Dionüszosz tulajdonságaival, személyiségjegyeivel ismerkedhetünk meg. A második generációra jellemző, hogy nem uralkodtak birodalmak felett, nevük mégis bizonyos helyekhez, helyzetekhez kapcsolódik.

Eredete
Létó és Zeusz fia, a második legfontosabb istenség Zeusz után. Ikertestvére Artemisz (link Istennők). Héra, Zeusz felesége féltékenysége miatt megnehezítette Létó szülését, kilenc napig vajúdott.
Sok területet uralt: a Nap Istene, a művészetek, a jövendölések és az íjászat mellett törvényhozóként, bíróként, az orvostudomány pártolójaként, a pásztorok oltalmazójaként is tevékenykedett.

Az archetípus jellemzői
A szemlélődő, távolságtartó, maszkulin magatartást képviseli. Zeusz legkedveltebb fiaként könnyen érvényesül a patriarchális társadalomban. Képviseli az akaratot, az intellektust, a szellemet. Távolról is tisztán lát, a célpontot mindig eltalálja. Zenéjével harmóniát teremt. Értékeli a rendet, szeret tanulni, inkább a felszín érdekli, mint ami mögötte van. A racionalitást előnyben részesíti az érzelmekkel szemben.

A földi Apollón
Könnyen boldogul a világban: karriert épít, a klasszikus művészetek iránt fogékony, az elsajátítás terén is. Környezete által nagyra becsült tulajdonságokkal rendelkezik, a sikerhez egyenes az útja. Viszont emberi kapcsolataiban és lelki életében bőven akadnak problémák.

A nőkkel való kapcsolata
A független, karrierista nők társaságát keresi, akivel kiválón kiegészítik egymást. A kapcsolat ilyen esetben a versengésről is szólhat, olyan játékokat játszanak, melyekben összemérhetik erejüket. Munkakapcsolatban kölcsönösen inspirálják és támogatják egymást a kimagasló teljesítmény elérésében.
Inkább intellektuális beállítottságú, nem szerető típus, szerelmi viszonyai nélkülöznek minden szenvedélyt. Kapcsolataira egyáltalán nem jellemző érzelmi kötődés, mivel emocionálisan megközelíthetetlen.

Harmonet tipp: A szingli istennő nyomában: az Artemisz csajok >>

Szexualitása
Nem esik könnyen szerelembe, mert inkább céljaira összpontosít. Fejét nem könnyű elcsavarni, mert nincs tele erotikus gondolatokkal. A szexuális fantáziálás sem jellemző rá. Ha valakibe beleszeret, csak arra koncentrál, és a szexuális vágy felébredése tulajdonképpen a célra való összpontosításról szól.

Házassága
Kimondottan „jó parti”-nak számít, így a nők körében nagyon kapós. Mindig elnyeri az általa választott lány kezét. Ugyanolyan szempontok szerint választ feleséget, mint ahogy egy bizonyos egyetem vagy állás mellett döntött. Minden férfitípusnál jobban törekszik arra, hogy külső elvárások szerint válasszon. A hagyományos szerepeken nyugvó házasság hosszú életűnek bizonyulhat, ha Déméter típusú a feleség, azaz tartós kapcsolatra vágyik, és kielégíti az anyaság.

Kapcsolata férfiakkal
Általában nagyon jól kijön férfitársaival. Felnéz az olyan idősebb férfiakra, akik hatalmi pozícióban vannak, és karrierjük építésében segítő kezet nyújtanak. A kompromisszum alapú kapcsolat ideális számukra. Kiváló tárgyalópartnerek, és az adott szó fontos számukra.

Apollón, az apa
Általában jó, legalábbis megfelelő apa. Pártatlan és következetes, jó példával jár elöl. Mivel munkája minden idejét igénybe veszi, a háztartással és a gyerekekkel nem sok időt tölt, csak abban az esetben, ha felesége megköveteli a részvételét. Magától nem létesít fizikai kontaktust gyermekeivel, csak az anya közbenjárásával, így van esély arra, hogy közelebbi kapcsolat alakuljon ki közöttük. Kiegyensúlyozott kapcsolat alakul ki gyermekeivel közös érdeklődés esetén, viszont gyermekei hiába várják, hogy apjuk megértse érzelmeiket.

Harmonet tipp: A kemény, hódító, céltudatos szoknyavadász: Zeusz >>

Pszichés zavarok
Legnagyobb problémájuk az érzelmi távolságtartás, melynek következménye kommunikációs zavar, elutasító magatartás valamint intimitásra való képtelenség lehet. Ha magas beosztásban van, megjelenhet az önteltség. Igazi énjét fél a világ elé tárni, ezért gyakran titokzatos marad.

A fejlődés útjai
Apollón életfeladata, hogy a racionalitás korlátait túllépje. Akkor élhet teljes életet, ha elkezd érzelmeivel is mélyebben foglalkozni, és testiségével is tud mit kezdeni. Az sem hátrány számára, ha némi alázatot is tanul.


 
 
[ 9476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x