Mitől férfi a férfi?
Címlap / Psziché / Mitől férfi a férfi?

Mitől férfi a férfi?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nagyon nagy kérdés. Semmikép sem attól, hogy fiúruhát húzott, mint annó a bölcsiben, ahol szín és fazon szerint szelektálták a nemeket. A történet arról, hogy két NŐ jó helyen volt, jó időben, miközben bizonyos lényeket sodort oda az élet, akiket nem nevezhetünk férfiaknak. Persze ettől még fiúruhát viseltek...  

Kabát az úttesten?
Este negyed tíz felé az egyirányú utcában tartott hazafelé a 30-as táblák mellett a széles úton autójával Szilvi. A sötét úttestet figyelve távolból felsejlett számára, hogy hever valami az út közepétől kissé balra. Első gondolata az volt, hogy egy ember fekszik ott, de rögtön elvetette. Ember nem lehet, csak egy kabát hever a földön… hisz ha egy fekvő, elesett ember lenne, ebben a forgalmas utcában - pár centire a buszvégállomástól a forgalmas utcán - nem hagyná senki a földön! Azért óvatosan közelített autójával, végül egy fekvő emberi alak bontakozott ki szemei előtt.

HarmoNet tipp: Idős hölgy kutyával >>

Meghalt?
A lány jobban lelassított, és a földön fekvő arcát fürkészte… az út közepén heverő ember szemei a semmibe meredtek, nem pislogott, nem mozdult. „Jaj Istenem! Meghalt!” gondolta, de mikor az autóból kiszállva odasétált hozzá, a bácsi felé fordította bús fáradt tekintetét.
Megnyugodott a lány, hogy a férfi életben van, ám a következő gondolata az volt, hogy egy figyelmetlen sofőr esetleg halálra is gázolhatja, nem maradhat itt a földön fekve. Figyelmeztette, hogy kelljen fel, mert veszélyben van ott az úttesten. Úgy tűnt a bácsi nem akarja ezt tudomásul venni, vagy talán segítséget várt, akár, mert fizikailag képtelen volt felkelni, akár, mert tényleg feladta, és egy embertársától segítő kéznyújtást remélt. Amikor Szilvia kérte, hogy próbálja meg magát összeszedni, mert meghalhat, azt mondta, meg is akar halni. Végül aztán a bácsi kérte, segítsen neki felkelni.
 

Segítség!
A fiatal csinos kis nőnek egyedül ez képtelen feladatnak mutatkozott. Kétségbeesve szaladt a végállomásról éppen kihajtó busz sofőrjéhez segítséget kérni. Legnagyobb meglepetésére a „férfi” igen viccesnek látta a helyzetet, és vigyorgott, majd legyintett, hogy hagyja csak. Majd elhajtott az utazóközönségével. A lány leállított autója mögött is felsorakoztak a teremtés koronái: közvetlenül mögötte egy jólfésült „férfiember”, utána egy hatalmas Neoplan Busz tele utasokkal, és csak néztek, mint a moziban. A lány beleremegett, lehet, hogy azt gondolják, hogy ő elütötte, és azért akar ennyire segíteni.
Hadonászott össze-vissza, terelő mozdulatokat tett a hanyatt fekvő ember felé, „Keljen fel papa!” „Bácsi szedje össze magát!” felkiáltásokkal, és néhány óra múlva erre a jelenetre visszagondolva, úgy érezte magát, mint egy burleszk film szereplője.

HarmoNet tipp: Elképesztő állatkínzások >>

A jólfésült harmincas pasi a mobilján lógott, és közben értetlen fejjel nézett a lány felé, hogy mi a frászt művel. Talán inkább szórakoztatónak találta, és a mobiljába kotyogott, esetleg az éppen szemei elé táruló „sztorit” újságolta. Mivel a rövid szemkontaktus és a pár hívó karmozdulat után a lány rájött, hogy esze ágában sincs segíteni, a buszos férfi felé irányította tekintetét, de ő is csak fészkelődött az ülésében, várva, hogy mikor nyomhatja ismét a gázpedált.

Szilvi elmondta, hogy nagyon kényelmetlenül érezte magát ebben a helyzetben: „Még én tűntem baleknak. Bevallom, mentem is volna tovább, de nem hagyott nyugodni a tehetetlen ember. Mert lehetett akár csöves, akár alkoholista, egy kiszolgáltatott EMBERRŐL volt szó! A többi ember csak kikerülte volna az úttesten fekvőt, mert talán alkoholista, talán fertőző mert talán koszos, talán csöves, talán ha ’olyan hülye, hogy az úttestre fekszik, meg is érdemli’. Nem tudtam otthagyni.”

Angyalok
És akkor egyszer csak egy negyvenes, csinos, olyan anyuka típusú nő érkezett oda. Őt érdekelte mi történt, szólongatta a férfit, próbált vele beszélni. A lányra nézett, és azt mondta: „Segítsünk a bácsinak!” A két jól öltözött, csinos fiatal nő belekarolt, és minden erejével azon volt, hogy segítsen a férfinak lábra állni, és az úttestről elsétálni. Rengeteg szempár kísérte figyelemmel a történéseket, és ugyancsak rengeteg fordult el, minta nem is történne semmi.
„A bácsi rakosgatta a lábait, és mi ketten vonszoltuk. Az öregember azt hiszem nem is volt büdös, és alkoholszagú se, vagy csak abban a helyzetben mindez nem volt fontos, csak az, hogy erőtlenül támaszkodott ránk és a botjára, és tette a járda felé a nehéz lépéseket…”

A negyvenes hölgy még megkérdezte, hogy merre tart a bácsi, és azt mondta, még egy darabon eltámogatja. Szilvi rábízta a bácsit, a másik nőre. Hátranézett, és látta, hogy a jólfésült megkönnyebbül, végre továbbhajthat, a buszos is igazgatta a lábát a pedálokon.

Visszaült az autójába, lassan elhajtott, és töprengett: „Miért nem érezte fontosnak a jó erőben lévő férfi buszsofőr, hogy segítsen? Miért nem szólták meg az utasai, vagy ajánlották fel, hogy ők hadd segítsenek? Miért nem szállt ki az autójából a jólfésült férfi, hogy megkérdezze, segíthet-e? Hogy a Neoplanos férfi buszsofőr mért nem jött oda? Vagy hányan hajthattak el eddig az öreg mellett? Miért két nő karolt bele a földön fekvő emberbe? Csalódott vagyok. De mindezek mellett örömmel tölt el, hogy az a nő segített, és hogy én is segíthettem!”

Uraim! Ismerik ezt az érzést?

Ha volt már ilyen tapasztalatod, osszd meg a fórumon >>

Rákóczi Erika
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4224 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x