Benevita Alapítvány
hirdetés
Címlap / Psziché / Benevita Alapítvány

Benevita Alapítvány

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

1997-ben 11 ember, akik súlyos mozgásszervi problémákkal küzdöttek létrehozták a Benevita Alapítványt. Tudták, hogy szükség van valamilyen segítségre, amit ők átéltek mások ne tapasztalhassák meg: az orvosi rendelőkben hosszas várakozás után, egy gyors vizsgálat, gyógyszerfelírás, beutalás, esetleg egy-két bíztató szó, a műtétek utáni magány, félelem a problémák megoldhatatlanságát illetően, tájékozatlanság és kétségbeesés. 

 

Rendezvénynaptár
„Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami, amiért érdemes élni és küzdeni”
/Herakleitosz/

1997-ben 11 ember, akik súlyos mozgásszervi problémákkal küzdöttek létrehozták a Benevita Alapítványt. Tudták, hogy szükség van valamilyen segítségre, amit ők átéltek mások ne tapasztalhassák meg: az orvosi rendelőkben hosszas várakozás után, egy gyors vizsgálat, gyógyszerfelírás, beutalás, esetleg egy-két bíztató szó, a műtétek utáni magány, félelem a problémák megoldhatatlanságát illetően, tájékozatlanság és kétségbeesés. A betegeknek és a gyógyulóknak többre van szükségük, hogy valaki kézen fogja őket!

A benevíta alapítvány ezért jött létre, értük, értünk, hogy a kérdésekre választ adjon, hogy eligazodjunk a szigorú orvosi utasítások között, hogy a hozzáfordulókat tájékoztassa a betegségük természetéről, a lehetséges kezelési módokról, hogy ne essünk pánikba egy diagnózis hallatán, hogy útbaigazítson, reményt adjon a gyógyulást elősegítő terápiák ajánlásával.

A csapatban olyan szakemberek dolgoznak, akik mozgásszervi és immunológiai betegségben szenvedők humánus gyógyításával is foglalkoznak.

A Benevita program három programot foglal magába:
- Gerinciskola, amely a serdülőkori fiatalok tartási rendellenességét szeretné megelőzni vagy orvosolni
- Betegklub, a sokizületi gyulladásban szenvedők segítségére jött létre
- Mamma Klub, az emlőműtéten átesett nők életminőségének javításában vállal aktív szerepet

A 13 és 18 éves fiatalok körében a tartási rendellenességek igen magas számúak, ez a probléma népbetegség! Ennek a megelőzésére és orvoslására jött létre a Gerinciskola 1994-ben. A Gerinciskolában a serdülőknek orvosok és gyógytornászok segítenek abban, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan élhetnek panaszmentes és egészséges életmódot. Ide családtagjaikat és társaikat is elhívhatják, hogy közösen vegyenek részt a tartást javító terápiákon. A gerinciskola szakemberei orvosok és gyógytornászok heti egy alkalommal egy órában várják „tanulóikat”. A tartás javulásával az eddig problémával küszködők visszanyerhetik önbizalmukat a megoldhatatlan feladatok nem jelentenek majd problémát, a gerincoszlopról lekerül a kínzó terhelés.

Hazánkban mintegy félmillióan szenvednek artritiszben, ez a betegség állandó fájdalmakkal, munkaképesség csökkenésével jár a továbbiakban pedig mozgáskorlátozottsághoz vezethet. A betegklubban a résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozáson vehetnek részt.

Megismerkedhetnek a betegségük lehetséges okaival, az alkalmazható terápiákkal, elsajátíthatják az önkezelés és a fájdalomcsökkentés módszereit. A foglalkozások interaktívak a résztvevők tanácsot kapnak a szakemberektől, tapasztalataikat és problémáikat társaikkal is megoszthatják.

A Mamma klub 2001 novemberében alakult az emlőműtött nők testi-lelki rehabilitációja érdekében.

2002-ben hazánkban nyolc nő közül egy emlőrákban betegszik meg. A 40-50 év feletti nők megbetegedési esélye a legnagyobb. Mammográfiás vizsgálattal két évvel a csomó tapintása előtt fel lehet ismerni a rákot. A korán felismert, korán kezelt, áttéteket nem adó emlőrákban szenvedő nők 90%-a túléli a betegséget. A betegséggel járó tortúra a műtét utáni időszak, a gyógyulásért való küzdelem leírhatatlan sebeket ejt egy nőn, a Benevita Mamma klub értük működik, a lelki gondok orvoslására, a fizikai erőnlét javítására, az életminőség jobbítására törekszik.

Egy mellműtéten átesett beteg mindenképpen támogatásra szorul, nem csak egyszerűen kontroll vizsgálatokra, és terápiára. A Klub 6 hetes kurzusokat indít. Itt a hölgyek maximum hatan vannak egy csoportban, hetente egyszer találkoznak. A kurzusokon speciálisan állapotukra szabott gyógytornás terápia van, mivel az operáció után az izületek rosszabbul működnek, az izmok merevednek sőt el is sorvadhatnak. Ezek jól korrigálhatóak fizioterápiás kezeléssel. Dr. Cseuz Regina és a külföldön képzett gyógytornászok garantálják a szakértelmet. különböző előadások és beszélgetések plasztikai sebészekkel, onkológusokkal, pszihológusokkal segítik a betegek tájékozódását új életformájukban.

Az első indított kurzusnak hatalmas sikere volt, a március 5-én megrendezett sajtótájékoztatón levetített videofilmben megszólalt néhány hölgy a csapatból. Elmondásuk szerint a Mamma klubnak köszönhetően barátokra, megoldásra, segítségre találtak, reményt, bizalmat és megoldást kaptak.

A klub megkezdte újabb kezdeményezését, ehhez azonban újabb támogatókra lenne szükség. Az alapítvány elindulását a betegek segítették, majd a Procter & Gamble Magyarország Kkt bekapcsolódott a támogatásba, valamint a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Sportbizottsága segít.

Ahhoz, hogy újabb és újabb nő életén segíthessenek további támogatásra van szükségük! Adjunk esélyt a segítségre!

Benevita Alapítvány
Budapest Mészáros u 10 V/5
Tel:212-43-99
Tel:213-96-95
 
 
[ 1376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x