Pánik, szorongás, depresszió - ismerd meg, hogy legyőzhesd!...
Címlap / Psziché / Pánik, szorongás, depresszió - ismerd meg, hogy legyőzhesd!

Pánik, szorongás, depresszió - ismerd meg, hogy legyőzhesd!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Korunk legnagyobb kihívása, hogy zajokkal, és erős ingerekkel teli világban élünk. Betegségeink ma már népbetegségek. A depresszió, a fóbiák, és a pánik teljesen felemészti emberek tízezreit éppen azokon a területeken, ahol egyébként a legkorszerűbb technológiák, a legjobb egészségügyi ellátási rendszer található. Mi ennek az oka? Erre keressük a választ Csattos Ilona életterapeuta segítségével! 

 

Az okokat nem a hagyományos módon kell keresni, és nem is technikák vagy módszerek kellenek azok kiderítéséhez, hiszen mint ahogyan említette, a legkorszerűbb technológiák ellenére is egyre erősödnek a problémák. Az ember élete egy állandóan ismétlődő mókuskerékben forog körbe-körbe. A régi problémák ismétlődnek újra és újra, csak mindig valamilyen más formában. A régmúltban, a történelem különböző korszakaiban megjelentek súlyos betegségek, s ahogyan mindig megtalálták rá az orvosságot, egy bizonyos idő elteltével újabb betegségek jelentek meg, amelyek ismét sok munkát adtak a kutatóknak. A kutatás megállás nélkül folytatódik, pedig csak másképpen kellene meglátni az életünket, az életet, s ez a folyamat „magától” megállna. Nem lehet megállítani a betegségek kialakulását a régi gondolkodásmóddal, az ember más, „új” szemléletmódja által szűnik meg. Mint ahogyan bizonyítják is a Csendo ÉLET-Terápia programokon résztvevők. Az által, hogy felfedezik, hogy az élet másképpen van, mint ahogyan ezt eddig gondolták és tapasztalták, depressziójuk, fóbiáik, pánikbetegségeik, akár 1-2 nap alatt is megszűntek, de akiknél tovább tartott, azoknál is nagyon rövid időre leredukálódott, pár hétre, esetleg pár hónapra, ez teljesen egyén függő. Ezt úgy kell érteni, hogy gyógyszerek nélkül, szorongások nélkül, felszabadultan tudnak tovább élni. Az, amit a programon jelenlévők felfedeznek, megtapasztalnak magukban, az az, amit nagyon régen mindenhol a világban az ember keres, és ez a válasz betegségeikre és problémáikra.

Lehet-e tudni valamit az ilyen mentális problémák kialakulásáról? A lélek e terhei korábban is veszélyeztették a lakosságot?
Több száz, több ezeréves generációs folyamatról van itt szó. Minden következő generáció fél attól, amitől az előző generáció szenved, vagy nem érezi jól magát, vagy ami hiányzik az életéből, az ő életében nehogy megjelenjen majd ugyanolyan problémaként vagy hiányként. Fél attól, nehogy kiderüljön, hogy esetleg nem képes valamire, fél, nehogy kiderüljön, hogy olyan hiányosságai vannak, mint a szüleinek. Fontos tudni, hogy ezek a félelmek tudattalanul vannak jelen, és bizony tudattalanul irányítják az ember életét. Érzelmekről van tehát szó, mégpedig negatív érzelmekről, amelyekből csak negatív gondolatok fakadhatnak, amelyek következményei olyan megnyilvánulások, viselkedések, cselekedetek, amelyek eredményei ismét félelmekkel töltik el az embert. Minden probléma és testi betegség, így a depresszió, fóbia, pánik is csak egy kifogás, felmentés valami alól, amiről az ember azt hiszi, hogy képtelen. Van tehát mindenkinek egy elképzelése a világról, önmagáról, amihez ragaszkodik, amibe kapaszkodik. Ezt hívjuk hitrendszernek, egónak, ez alapján mondja mindenki, hogy „én ilyen vagyok”. Ez viszont csak a valóságról alkotott véleménye, ami nem lehet a valóság, senki nem olyan, amilyennek hiszi magát. Tehát minden generáció tudattalanul ugyanazzal foglalkozik, arra fókuszál, amit nem szeretne, vagy arra, amitől meg akar szabadulni, pedig az nem is létezik. Mivel minden egyes ember egyetlen problémája ez, összeadódva alkotja a lakosság problémáját, bátran mondhatom, az emberiség problémáját. S ha most többek kedvéért tovább lépek, azt mondhatom, a probléma sem probléma, csak az ember annak hiszi. Valójában, amit az ember problémának hisz, azon keresztül tudja felnyitni a szemét arra, hogy az élet más, mint aminek hiszi, a fájdalmakkal, kudarcokkal ellentétben boldogság, egység, szeretet és harmónia jellemezheti.

HarmoNet tipp: Sokkoló adatok: 350 millió depressziós, évente 1 millió öngyilkos - Még kér a lélek, most adjatok neki! >>

Mit nevezünk fóbiáknak?
A fóbia kis gyermekkorban a tudatosságunk lezárásával egy időben alakul ki. Azért mondom lezárásnak, mert nem voltunk rá tudatosak soha. Nem tudtunk róla, hogy amit születésünk után tapasztalunk, az a tisztánlátás, azaz, teljesen természetes volt számunkra, hogy látjuk a világnak azt a működését, hogy mindenre képesek vagyunk, amit szeretnénk, csak arra kell figyelnünk. Mivel nem kaptunk visszajelzést a felnőttektől, - hogyan is kaphattunk volna, hiszen ők sem tudták – arra, hogy ez így van, és folyamatosan azzal találkoztunk, hogy meg akarnak minket védeni attól, amitől ők félnek, kételyeink támadtak önmagunkkal szemben, hogy talán lehet, hogy nem jól tudjuk, és esetleg nekik van igazuk. Azt viszont mindannyian teljes mértékben tudtuk, hogy attól, ahogyan élnek lehet sokkal jobban élni, s miközben azzal foglaltuk le magunkat, hogy megértsük működésüket, s védekezzünk, elfelejtettük, amit tudtunk, s ugyanazokkal a félelmekkel teremtettük tovább életünket, amivel ők éltek. S mondhatnám ismét, ez egy tudattalan folyamat, amelynek következményei a fóbiáink (fóbia: félelem, amikor az adott pillanatban megbénul, megdermed, képtelenné válik), félünk az életnek azon helyzeteiben, amelyekből el akarunk menekülni, mert kiderülne, - ha a megdermedtség helyett tennénk a dolgunkat - hogy esetleg velünk is valami baj van.


A depresszió kezdetben csak egyfajta őszi mélabú, mikortól ismerhetjük fel magunkon a valódi depresszió tüneteit? Képesek vagyunk ebből önállóan kigyógyulni? Milyen természetes megoldási módozatai, útjai vannak ennek, mit tehetünk a gyógyulásért?
Mint ahogyan fentebb említettem, már kisgyermek kortól kialakulnak azok a félelmeink, amelyekkel elfordulunk attól a világtól, amelyben nem érezzük jól magunkat. Csak azt nem tudjuk, hogy azt a világot, amelytől elfordulunk, mi teremtjük magunknak. S minél jobban akarunk megszabadulni tőle, annál rosszabbul érezzük magunkat benne, hiszen egyre mélyebbre taszítjuk magunkat egy bezárt leszűkített képtelen világba. Az ÉLET-Terápia program segítségével úgymond meggyógyulnak, egyszerűen csak azt fedezik fel, hogy amitől szenvedtek, - így félelmeiket is - ők hozták létre maguknak. S ha már ezt meglátták, eszük ágában sincs tovább olyan életet teremteni, amelyben szenvednek a depressziótól, s természetesen bármilyen más problémától is, amit annak éltek meg. S mi az, amit még meglátnak? Önmagában semmi nem létezik, csak egymáshoz viszonyítva – ahogyan Albert Einstein megfogalmazta – mindig, minden lehetőség ott van előttük, csak arra kell figyelniük, amit szeretnének. Erre kell az embernek a szemét felnyitnia, ez az a más, új szemléletmód, amelynek következtében a depresszió csak úgy az embertől „magától” eltűnik, mintha soha nem lett volna.

HarmoNet tipp: Szorongás, pánik, fóbiák, depresszió - Határtalan Harmónia show a gyógyulásért >>

A pánik, azt mondják szorongásos állapotokból rohamszerűen jelentkezik. Hallottam olyat, hogy egy roham maximum 35 perc, ezt kell kibírni türelemmel. Igaz ez? Milyen kigyógyulási lépései vannak és természetesen milyen megoldások léteznek a pánikra?
Mivel orvos nem vagyok, ilyen szempontból nem vizsgáltam a problémát. Az emberek az okokat keresték és kutatták, amikor megtaláltak engem. Természetesen elpanaszolták szokásos módon a pánik megnyilvánulásait, s megannyi mind más volt. Sokféle módszer és technika létezik a gyógyszerek mellett, amivel lehet enyhíteni a tüneteket, vagy akár rövidebb hosszabb ideig meg is tudják szüntetni azokat. Az ÉLET-Terápia program új látásmódja azonban technika és módszer nélkül ad teljes gyógyulást a pánikbetegeknek is, de ők kellenek hozzá. Nem a technika és nem a módszer, hanem az ember maga. Ugyanolyan gyorsan lehet kilépni belőle, mint a depresszióból, hiszen a pánikbetegség mögött is az ember önmaga által tudattalanul létrehozott félelmei húzódnak meg, amelyek fokozott, felerősödött szorongásos formában – pánikban – jelennek meg. Könnyű egy példát említenem, hiszen a pánikbetegséget ma úgy is emlegetik, mint menedzser betegséget. Sok sikeres üzletember, aki valóban már csak élvezhetné azt, amit elért és felépített, szenved pánikbetegségben. Sokan attól félnek, hogy elveszíthetik, amit elértek, s azok a félelmeik, amik már kisgyermek koruktól kezdve tudattalanul jelen voltak, most felszínre kerülnek, felerősödnek. Megjelenik a képtelenségtől való félelmük. Szembesülnek ezzel, s ettől még jobban megijednek, s megpróbálják eltitkolni azt mások elől. Hiszen ha kiderül, alkalmatlannak, képtelennek minősítik őket, s ismét megjelenik az előző félelem, elveszítik amit elértek. Természetesen súlyosbodik a helyzet, a tünetek felerősödnek, sőt több formában jelennek meg. Egyre kétségbeesettebben akarnak megszabadulni félelmeiktől, de csak még jobban belesüllyesztik magukat a képtelenségbe. Így alakulnak ki különböző formái a pániknak, pld. Nem tud egyedül lenni otthon, nem tud felszállni valamilyen járműre, nem tud azon utazni, nem tud liftbe beszállni, nem tud repülőre ülni, stb., s amelyek jó kifogásként szolgálják azt, aki használja ezeket képtelenségétől való félelme elrejtésére.


Végezetül, ha be tudna mutatni néhány gyors stressz levezető technikát (1-3 db). Akár azt is, hogy melyik milyen gyorsan hat és mennyire erős.
Természetesen, mint már említettem nem technika és nem módszer által tud az ember kilépni fóbiáiból, depressziójából, pánikbetegségéből, és bármilyen más problémájából. Amíg a múlt tudattalan negatív érzelmei irányítják életét, és nem ő maga irányítja érzelmeit, nem történik meg az áhított gyógyulás. Az embernek ki kell nyitnia a szemét oly módon, hogy felfedezze azt, hogy saját magának teremti minden élethelyzetét, a betegségeit, problémáit, így az örömét és gyógyulását is. A legfontosabb, abbahagyni arra figyelni, amiben nem érzi jól magát, abbahagyni a küzdelmet, hogy legyőzze a betegséget. Mert minél jobban harcol ellene, annál jobban viszi bele magát abba, amitől meg akar szabadulni, tehát a betegségbe. Megbetegedni csak az egészséges ember tud. S tudni, hogy az ember mindenre képes, amit szeretne, csak arra kell figyelnie. Azok pedig, akik nem depressziósok és nem pánikbetegek, akik úgy érzik, velük most minden rendben van, de meglátják és felfedezik az életet új módon, megelőzhetik a jövőbeli problémáik és betegségeik kialakulását, a depresszió és pánikbetegség nagy ívben kerüli el őket egész életükben. Az ÉLET-Terápia programok nagymértékben segítenek mindezt, amit elmondtam megérteni, és a legfontosabb, nem csak megérteni, hanem MEGÉLNI is. 

A Határtalan Harmónia soron következő előadása >>

Csattos Ilona
Szerkesztő: Fodor Kata

 
 
[ 25841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x