Válások és házasságok
Címlap / Psziché / Válások és házasságok

Válások és házasságok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Minden harmadik házasság válással végződik!- kongatják a vész harangokat. A fiatal párok többsége kerülendő dolognak tarja a házasságot. -Mi értelme, nézd meg a statisztikákat -mondogatják egymásnak. Előttünk a rossz példa, szüleink örökös veszekedése, fenyegetőzése, s elmélkedéseinkben a válás, mint rossz, mint veszély jelenik meg. 

Minden harmadik házasság válással végződik!- kongatják a vész harangokat. A fiatal párok többsége kerülendő dolognak tarja a házasságot. -Mi értelme, nézd meg a statisztikákat -mondogatják egymásnak. Előttünk a rossz példa, szüleink örökös veszekedése, fenyegetőzése, s elmélkedéseinkben a válás, mint rossz, mint veszély jelenik meg. a per egy tönkrement kapcsolatot hagy maga mögött és egy kiüresedett vagy megkeseredett, csalódott személyt. – Márpedig az én házasságom nem fog úgy végződni, mint a szüleimé, én nem leszek elvált, mint az anyám…

Más szemszögből is meg lehetne közelíteni ezt a dolgot. Ha két ember, akik valaha együtt éltek, közösen indultak, egymástól elválik, az lehet egy megoldás is. El kell tudni fogadni azt, hogy valami nem működik, hogy nem menthető hiába próbáltunk meg mindent.

A változások az ijesztőek
Válni – többnyire – iszonyúan nehéz. A házas felek szoros anyagi és erkölcsi kapcsolatban vannak egymással. Ezeket néha még nehezebb feladni, mint magát már terhesé vált viszonyt. Egy megszokott életvitelen még ha nem is felhőtlen vagy ideális nehezen változtat az ember. Nem akar. Az új dolgok ijesztőek. A változtatásokhoz erőre energiára van szükségünk. Kényelmesebb tolni, halogatni. Ez pedig nem vezet megoldáshoz!

Tudnunk kell, hogy bármiféle változás egy új esélyt hordoz magában!
Esély a megoldásra, egy jobb világ teremtésére. Gondolkodjunk csak el hosszútávon mi a jobb? Megszokni valami rosszat, várni, hogy valaki, valami megoldja helyettünk a helyzetet. A megszokás hatalma legyőzhetetlennek tűnik, Ez pedig örökös tűréshez, szorongáshoz, önmagunk elhanyagolásához vezethet. A másik lehetőség magunk mögött hagyni a rosszat, kockázatot vállalva keresni, kutatni a jót. Egyszer egy öt gyermekes apától hallottam ezt az életfilozófiát: ha van jobb, azt kell csinálni! Talán neki volt igaza.

Félelem a magánytól
Minden kapcsolat felbomlása után akár jó akár rossz, hatalmas űr marad. Főleg akkor, ha a felek egyike egy új kapcsolatba lép át, míg a másiknak nem marad más, mint a csalódás és a magány. Rosszabb esetben még némi használt pelenka és adósság is amivel küzdhet, míg élete ex-párja a boldogság után fut valahol. Az emberek többsége retteg a magánytól vagy az egyedülléttől ez hatalmas visszatartó erő lehet. Sokan ezért is fogadják vissza a nem bevált, már többszörösen elhasznált exet.

Belevágni bátran az új dolgokba, szembenézni a rosszal
Minden értünk van. Soha nem kapunk annál nehezebb feladatot az élettől, mint amekkorát képesek lennénk megoldani. Az elénk tornyosuló akadályok nem rosszak, csupán rajtunk áll, hogy melyik oldalát vagyunk képesek látni a dolognak. Aki folyton a saját veszteségeit hangsúlyozza, az vesztes marad, míg aki képes fellélegezni, és lepasszolva a gyerekeket beülni a barátnőkkel egy felszabadult ötyére a kávéházba, vagy kimenni végre a haverokkal a meccsre, sokat tesz magáért. Megadja magának azt a szabadságot, amire oly régóta vágyik, s ami mindig is ott volt, csak eddig soha nem merte még kiaknázni.

Váraljai
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3593 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x