HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Psziché / Csórók karácsonya

Csórók karácsonya

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

A Viktoriánus korban, amikor rendkívül nagy volt a rés a különböző osztályok között - mit rés? szakadék! - akkor a szegénység, a nyomor is jellemző volt a legtöbb emberre, és még ha állítottak is fát a családok, az ajándékok apróságok voltak. Díszcsomagolt aszalt gyümölcsök, esetenként akár egy-egy szem, nem több, vagy egy fajáték a gyermekeknek. Ma hol tartunk? 

 

Egyre több ajándék
Később nagy divat lett az ajándékozás. Sokan Karácsonykor hatalmas összegeket ajándékoznak el, ha tehetik. Magyarországon az utóbbi évtizedekben hasznos dolgokat ajándékozunk. Olyasmit, amire a másiknak létéből fakadóan szüksége lehet, és ami annyiban okoz örömöt, hogy nem kell befektetni rá. Ilyen a ruhanemű, a konyharuha, törülköző, stb. Igazán nagy örömöt legfeljebb a gyermekeknek okozunk, de lehet ő is inkább már szótárt, atlaszt, nyelvkönyvet, vagy iskolatáskát kap tőlünk. Miért van mindez?

Sajnos a gazdasági helyzet egyre kaotikusabb, egyre szegényebbek az emberek, és bizony, egyre kevesebben képesek nagy összegeket "elszórni" családjukra.

Vannak, akik meghúzzák az ajándéklistát, mások az ajándékozottak listáját húzzák meg, és kevesebb személynek adnak többet.


Nem csak adni, kapni is
Az is rendkívül érdekes, hogy mit kívánunk, mit szeretnénk kapni. Nagy vágyaink vannak, de többnyire nem merünk kérni, hiszen tudjuk, sokaknak nincs miből. A mai magyar társadalomra ugyanazért a pénzért jellemző az egyre többet dolgozás is. Ezért mindenki egyre fáradtabb. Egy édesapát idézve: "Alig várom, hogy készen legyen a karácsonyra minden, aztán három napig üljünk a fotelben, és csak folyjon a nyálunk..." Hát igen valahogy így. Az ünnepekre néhányunknak már - annyira nyomott a kedvünk és energiaszintünk – elegendő, ha békén hagynak, kicsit pihenni. Nos, éppen erről van szó. Túlhajtás, az örömök semmibevétele, meredek ez a lejtő.

HarmoNet tipp: Kreatív karácsonyi ajándék 1000 Ft-ból. Készítsd el velünk! >>

Fontos azonban tudni, az ajándék külsőség, és nem annyira lényeges, mint a szeretet. Ajándék lehet az ünnepekkor egy ebédmeghívás akár otthonunkban, bár talán nem illik, de olyan érintetlen, címkés ruhák, vagy ki nem nyitott könyvek, melyeket sosem hordtunk, olvastunk, mivel nem tetszik nekünk, vagy nem jó a mérete, ezek ilyenkor megengedettek, és kellő udvariassággal és figyelmeztetéssel továbbadhatók. Nem szégyen, hiszen a felhalmozás, a legfeleslegesebb dolog.

Természetesen nem árt eltöprengeni, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe, akár az ország jövőjét tekintve, akár saját mentalitásunkat tekintve. A munka, a karrier, vagyon elérése ugyanis saját szellemi teljesítményünkön, hitünkön is múlik. Önbizalom kérdése. Ugyanakkor rátermettséget, határozottságot is követel. A kettőnek egyszerre kell működni, hogy az egyén az életében ne csak vegetáljon, a főzésre, élelmiszerre költsön, hanem legyen pénze kultúrát befogadni, és akár alkotni, előállítani, meghagyni is valamit magából az utókornak. Ezt nevezhetjük termékeny, kreatív életnek.

Karácsonykor, ha össze kell húznunk magunkat, érdemes mindent a legolcsóbban intézni, ehhez néhány ötlet:

1. A karácsonyi menüt érdemes olyan helyen megvenni, ahol leértékelések vannak, ha alapanyagokból magunk főzünk, sütünk, az olcsóbb, mint a készen vett finomságok.

2. Sütemények, bonbonok házilag is készíthetők, ehhez használhatod a Nagyi konyhája receptjeit.

3. A karácsonyfa költséges dolog, ne fizess és ölj meg egy fát, keress kölcsönözhető fákat, és a pénzed nagy részét visszakapod.

4. Szeretteidnek készíts különleges E-mail üzenetet háttérképekkel, idézetekkel, jókívánságokkal, akár receptekkel, saját alkotásokkal.

5. Ajándékozhatsz idősebb szeretteidnek takarítást, általad végzett hátmasszázst is.

6. Ha kinézel egy ajándékot, tájékozódj az Interneten, hogy ugyanaz a termék hol a legolcsóbb. Ha egy üzletben a beszállító a termék gyártója, partner kedvezményeket kaphatsz, ez neked jobban megéri!

7. A drágább smsek helyett, akivel tudsz, beszélj az ingyenes telefoncsomagon keresztül, az élő hang ugyanis jobbat tesz lelkünknek is, vagy használd a netes beszélgető programokat.

HarmoNet tipp: Zenélő kuka Karácsonyra – elmebaj a nyár derekán?! >>

8. Ha egyedül vagy, nyugodtan menj el egy csoportos karácsonyi bulizásra, ahol már attól több jut, hogy mindenki egy kicsit a másikra is gondol.

8. Felesleges dolgaidat az ünnepek előtt szedd össze, és vidd el alapítványokhoz, árvaházakba, otthonokba, ahol örülnek majd segítségednek. Neked pedig, jó, ha új dolgoknak van hely a lakásban, segíti az ajándékozás áramlását.

9. A megmaradt régi gyümölcsökből készíts kompótot, a régi kenyeret daráld le prézlinek, a megfőzött ételből, pedig le lehet fagyasztani, hogyha későbbre is tennél el, és nincs kedved naponta főzni az ünnepek alatt.

10. Lepd meg magad olcsó ötletekkel. Válts előre könyvtárjegyet, és spájzolj be a legjobb regényekből, és értekezésekből, iratkozz fel fórumokra, vegyél néhány mécsest, mindegyik olvadó tetejébe szúrj másik fűszerfélét, és ünnepelj melegen, békében, szépen. Teából olcsón is forró és mesefinom koktélokat készíthetsz magadnak.

Az igazán laza, kényelmes és kellemes karácsony nem kerül sokba, hiszen nem erről szól, de tegyünk érte, hogy a lehetőségekhez mérten szép, és élményekben gazdag legyen!

Fodor Kata

 
 
[2031]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x