Pofátlan átverés: kinek éri meg?
Címlap / Psziché / Pofátlan átverés: kinek éri meg?

Pofátlan átverés: kinek éri meg?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Lehet, hogy nagy veszteség ért volna, ha nem ismerem meg az álomhónapot a Pusoma Vendéglőben, de biztos, hogy lázas, influenzás állapotban nem mentem volna ki sötétben a csepeli Duna-partra. Kimentem, nem is lettem betegebb, mint voltam, tehát nem vesztettem semmit. Valahogy mégis, ha úgy érzem, hogy átvernek, keserűség marad bennem. Miért nézik az embert hülyének? 

Az a hír járta, hogy december hónapban 990.- forintért lehet vacsorázni bármit, amit szeretnék. Ez szép ajándéknak látszott egy kedves két gyermekes fiatal pár számára, akiket meghívtam szombat estére a Pusomába. Közben influenzás lettem, egész nap nyomtam az ágyat, de azt gondoltam, ha lejár a december, nem próbálhatom ki ezt az izgalmas kulinális kalandot. Kis barátnőm pedig otthon van egy éves babájával, ő is ritkán tud étteremben válogatni kedvére; ezért fél 6-kor már a szinte üres vendéglőben voltunk. 

Akik ajánlották, azt mondták, foglaljunk előre asztalt, olyan sokan lesznek. Két pár üldögélt a felújított kivilágított szépen berendezett teremben. Az asztalokon ott volt a meghívó:Pusoma Vendéglő

Álomhónap A Pusoma vendéglőben!
Svédasztalos ebéd, vacsora
990.- Ft
Vendégeink 20 féle Naponta más és más ételből választhatnak December 1-31-ig
Asztalfoglalás:
Tel: 06 1-420-9312
Mobil: 06-20/950-3652
Cím: XXI. kerület, Csepel, Hollandi út 141


Aki azt képzeli, hogy ez a reklám helye, az téved. Csak a pontosság kedvéért írtam le. Sehol az egyég világon nincs kiírva, hogy szombat-vasárnapra nem érvényes. De nem ám! Még a honlapjukra sincs felírva, mert józanul gondolkodó vendégem azt is megnézte előzőleg, én pedig utólag. 2008. december 13-áig nem volt kiírva sehová.

HarmoNet tipp: Unod a szállodai szobákat? Irány a börtön! >>

A kedves vendéglátó

Ez én vagyok, más néven nagymama, aki ezután ahelyett, hogy azt mondaná, egyetek, igyatok kedvetek szerint, azt mondja, válasszatok az 1000.- forint alatti ételekből, és igyunk finom szódavizet. Sajnálom, de így történt.

A pincér hozott a kisbabának etetőszéket, és minthogy a három felnőtt egyértelműen kiválasztotta az étlapról, hogy sztrapacskát akar enni, arra azt felelte a pincér, hogy az éppen nincs, meg még egy valami, de azt nem akartunk. Ezek után mindenki kért valamit átlag 1000-ért. Ahhoz képest, hogy körülöttünk minden kés, villa babetető a földön volt, a kicsi néha hangosan fel is ordított, aminek bizonyára nagyon örültek a többi vacsorázni szándékozók. Ők megszöktek az otthoni babasírás elől, és itt ugyanazt kapják. Felajánlottam, hogy kiviszem a babát kocsiban az előtérbe, de az anyuka ragaszkodott hozzá, hogy az étterem különböző sarkaiban ordíttassa a babát, aki nagyon fáradt volt. Minden más esetben csodálatosan mosolygós kislánynak ismertem meg eddig.A vacsora

A fiúcska alaposan megsózta a milánói makarónit, aztán becsomagoltatták, hogy másnapra is legyen ebéd, mellé téve az anyuka rántott sajtját, mert ő fél kézzel a babát ringatta, és csak a másik kezével volt képes cafatokra tépkedni a sajtokat, miközben a baba szájába is begyömöszölt némi krumplit a tányérjából.

A nagymama végigette a finom tócsnira halmozott pirított zöldséget sajttal megszórva, úgy hogy három napig nem lesz több gondja az evésre. Az oly nagyon vágyott palacsintára már nem került sor, anyuka megígérte, hogy majd süt holnap, s mindnyájan készülődni kezdtek.

HarmoNet tipp:
Étterem- és borkalauz 2008 >>

A számla

Nagymama bizony meglepődött, mert pont annyi volt a számla, amennyit eredetileg elképzelt, s ebbe még az ital is belefért. Reménykedett, hogy a rendetlenül hagyott környezetért nem számolnak el takarítási díjat, de a pincér nagyon kedvesen, udvariasan búcsúzott tőlük. 

Kár, hogy mindezt nem ehették meg azzal az illúzióval, hogy most ők választottak olcsón, hanem azzal a csalódással tértek haza, hogy ők választottak, de igazán olcsón, és nagyon jól laktak. 

Dobosy Ildikó
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x