Új idők jönnek - ne fogadkozz, fogadj el!
hirdetés
Címlap / Psziché / Új idők jönnek - ne fogadkozz, fogadj el!

Új idők jönnek - ne fogadkozz, fogadj el!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Ha újév, akkor fogadkozni kezdünk. Leszokunk majd erről-arról, lefogyunk ennyit és annyit, nem csináljuk, amit eddig, vagy tesszük, amit eddig nem. Aztán szépen elsodornak a megszokások és a hétköznapok. Végül minden marad a régiben, és bizakodva várjuk a következő újévet, amikor majd újra fogadkozhatunk... 

A fogadalmak kora
Jegyezd meg – az fogadkozik, aki nem elégedett magával! Aki fogadalmakkal bombázza magát, az mindig elégedetlen azzal, ami van. Ő maga csinálta az egészet. Ő hízott valamekkorára, ő szokott rá a cigire, vagy az akármi másra, és ő maga az aki elégedetlen mindazzal, amit művel. És persze az is ő, aki évről évre megpróbál ezektől a nehézségektől elszakadni. De nem megy. Miért? Összetett kérdés. Mert megszokta, mert mélyen az életébe építette ezeket a szokásokat. Ha valami szokássá lesz – mint például, hogy felöltözöl, vagy fogat mosol reggelenként, - azt a dolgot nagyon nehéz letenni.

Mit szólnál, ha azt mondanák, hogy holnaptól ne moss fogat, vagy ne fésülködj?
Ugye te is a fogkefe, vagy a fésű után nyúlnál még hetekig, mert része a reggeli rituálénak. Ugyanakkor őrületesen zavarna a büdös szád, vagy a kócosság – hiszen nem ezt szoktad meg. Ugyanilyen nehéz leszokni bármilyen szokásról. A túl sok étel evéséről, a csokoládéról, vagy a cigarettáról. Mert mindez része az életnek, mert szokás, mert fontos. A ma embere hajlamos elfelejteni, hogy egy rászokás is folyamat – a leszokás ugyanúgy az. Nem megy egyik percről a másikra.

Ha megfogadtad szolgálónak, adj neki időt!
A fogadalmad a szolgálód. Gondolj bele, mennyi időre van szüksége, hogy beletanuljon a szerepébe. Nem megy egyik napról a másikra, időt kell adnod hozzá. A cigarettát le lehet tenni úgy, hogy elszívom az utolsót, és nem gyújtok rá többé, de a rituáléra való igény még hosszú hónapokig is ott marad a dohányos kézben. A sportolás nehéz dolog, de meg kell adni neki az időt, hogy részévé váljon az életünknek. Szeretünk úgy viselkedni, mint egy kisóvodás, aki ha nem kap meg valamit azonnal, akkor hisztizik, majd durcásan ellenáll, inkább nem is kell neki a korábban vágyott dolog. Ám ha a hisztis gyereket le tudjuk csendesíteni a lelkünkben, akkor megmarad a valódi vágy a változásra – és ezzel a valódi vággyal erőt kaphatunk a változáshoz.

Az elfogadás is fogadalom!
A fogadni szó nagyon összetett jelentésű. A fogadókészség azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk valamire. Valamit befogadunk, elfogadunk, megfogadunk, vagy fogadunk rá, hogy az a bizonyos befutó lesz, fogadalmat teszünk, mert nyitottak vagyunk rá, hogy változás legyen. A fogadalom adott szó. Aki nem tartja be az adott szavát, az hazug. Aki magának hazudik, az pedig ne sértődjön meg azon, ha mások is hazudni fognak neki – hiszen nála ezt lehet, ez a természetes. Olyasmit fogadj meg hát, amit meg is tudsz valósítani. Aki elfogadja önmagát olyannak, amilyen, az is fogadalmat tesz, de nem a változás mellett, hanem az önmegtartás mellett.

Mindannyiunknak vannak fogadalmai, ám jó, ha a fogadalmak mellé felsorakoztatjuk azt is, hogy mi az amit elfogadunk magunkban úgy, ahogy van. Mi a jó bennünk, mi a szép, mi az a tulajdonságunk, ami rendben van. Döntés lehet, hogy elfogadom magam egy „vidám, molett anyukának”, vagy egy „babkaró égimeszelőnek” mert én ilyen vagyok és kész. Nem akarok meghízni, lefogyni, vagy más lenni, mint ami vagyok. Az elfogadás listája éppen olyan lényeges lehet, mint a változásoké.

HarmoNet tipp: Mit árulnak el rólad újévi fogadalmaid? >>

Az önelfogadásba sok minden belefér. Hiszen nem attól leszünk vonzóbbak, mert +/- 5-10 kiló van rajtunk, nem attól leszünk jobbak, vagy rosszabbak, mert dohányzunk. Attól leszünk boldogabbak, hogy azt tesszük, amit szeretnénk, és úgy élünk, ahogy megfelel számunkra. Az önelfogadás lehet egy olyan cél, amit kitűzünk magunk elé erre az esztendőre.

Érdemes lehet. 
 
[ 1496 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x