Tündérhon helyett patakpart: Álom, mátrix, vagy valóság?...
Címlap / Psziché / Tündérhon helyett patakpart: Álom, mátrix, vagy valóság?

Tündérhon helyett patakpart: Álom, mátrix, vagy valóság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Egyszer volt, hol nem volt... álom volt. Volt egyszer egy királyfi és egy királylány. A királyfi kétezer-ötszáz évvel ezelőtt Indiában élt, a királylány a huszonegyedik században a Balaton, a Magyar Tenger mellett. Nem volt közös bennük semmi más, minthogy nem ismerték a betegséget, az öregséget, a halált. A szüleik megtehették, hogy eltakarták előlük ezeket, minden bizonnyal a nagyszülőket, dédszülőket elfekvőbe helyezték. A királyfi a legendákban él ma is, a királylány a mozi vásznán. Mert szeretünk álmodni. Tehát az menjen megnézni a filmet, aki a János vitézből jobban szerette Tündérországot, mint a patakpartot. 

Tinifilm
A bemutató előtt már órákkal korábban álltak egy rögtönzött színpad előtt a fiatalok, szólt a zene, és várták a színészeket. A hangulat magasan pezsgett, hiszen őróluk, a tinikről, barátaikról szólt a film, sok-sok fiatal szereplővel: mindenki úgy érezhette, hogy akár maga is játszhatott volna benne. Mesefilm, meseautók, meseházak... a fiatalok álmai.

Mi a filmben a realitás? Nagyon szimpatikusak a színészek. Mindenki megnyerő. Mindenkit szeretünk. A bemutató végén például a színészek odaálltak fényképeszkedni a gyerekek közé. Nincs gonosz boszorkány, nincs ördög, csak néhány ütés, rúgás, de pillanatok alatt ott a rendőrség (a magyar rendőrség!!), és szétválasztja őket, még azt se látjuk, hogy büntetést kellene valaha fizetniük. Pedig volna miből! De a rendőrség kocsit ad a verekedő kamaszok alá, nehogy gyalog kelljen hazamenniük az éjszakában. Tehát akár még érdemes is az utcán verekedni.

Realitás a lányok szépsége. A főszereplő Regina – Labanc Lilla – hisztijével mindent megtesz, hogy ellenszenvessé váljon, de azt annyira kedvesen teszi, ahogyan mindnyájan szerettünk volna hisztizni tizennyolc évesen, ha a szüleink olyan megértőek lettek volna, mint a filmbéli szülők. Pontosan így kell viselkedni a kamaszlányokkal, ahogy Regina édesanyja teszi. Ő maga a példakép, a realitás. Ince Ildikó tökéletes anya, ilyet kíván magának mindenki. Mindig mosolyog, kedves, megértő, sajnálja a lányait, amikor és amennyire kell, hogy azok érezzék az együttérző szándékot, de mindenre talál megoldást, képes azonnal vigasztalni. Pontosan tudja, hogy Reginán nem lehet segíteni, ezt a majomkodást csak kinőni lehet, megtiltani nem. Teljesen felesleges a kamaszokkal harcolni, amikor a tévében naponta látják, hogy Amerika divatkirálynője az lesz, aki a legjobban pózol. Nem varrónőnek, szövőnőnek, netalántán traktorosnak készülnek a mai lányok. 

Ki tartja fenn ezt a társadalmat?
A tündérmesébe illő édesapát Oberfrank Pál játssza. Ő dolgozik egyedül. A többi szereplő edz, táncol, szurkol, zenél, s mindebből kiválóan megél. Az apának van munkája, éspedig olyan munkája van, amiből fenn lehet tartani egy balatoni luxusvillát, és négy őrült nő minden luxusigényét (kislányok saját Audival járnak iskolába!), plusz önmagát. Ez igen. Lányok, ilyen férjet kell találni, bár lehet, hogy csak a miniszteri székekben terem hasonló, mi nem ismerünk ilyet.

HarmoNet tipp: Katus Attila barátnője tini vígjátékban debütál >>

Természetesen a tanárok, az iskolaigazgató dolgozik, de a tanárnők ugyanúgy pózolnak, mint a pompom-lányok, a testnevelő tanár – Rékasi Károly – örök fiatal, akár egy lehetne a fiúk között, főleg a sporttal foglalkozik. Az iskolaigazgató – Reviczky Gábor – pedig valódi menedzser vezető, pontosan tudja, hol kell megjelenni, mennyit lehet megengedni, s csodálatos humorával egyensúlyban tartja ezt a játékteret. A néző tudja, hogy itt megjelenni az igazgató színe előtt nem büntetést jelent, hanem megoldást egy kialakult helyzetre.A sztori

A pompom-lányok éppen a legtöbbet mutatják be a lányszépségből, amit csak lehet.

„Rázzad, rázzad”... hát rázzák is csinos kis feneküket, mozognak a karcsú derekak, gyönyörű görög kancsókat idéző karok. S megvalósul a leányálom, a tehetség és szorgalom megtermi gyümölcsét: a főszereplő képes ellenséges közegben közösséget teremteni, mert olyat tud, ami a közösség minden tagjának vágya, elérhető vágya: táncolni, akrobatikus elemeket beszőve a műsorba. 


Természetesen nem maradhat el egy kis féltékenységi jelenet sem, bár a természetellenes motívumok egyike éppen az, hogy a bálkirálynő ejti az óriás kosárlabda-játékost, és szerelmet vall a kis szerény szomszéd fiúnak. A kis Márk – Csernóczki Ádám – sikere nem lehet tartós, de a romantikus befejezéshez megfelelő. Ő nem tör a tizennyolc éves leány szüzességére (ó, kis mai szűzies tizennyolcasok!), csak a nagymama süteményével kínálgatja a családot ártatlanul. Legfeljebb egy enyhe csókra futja nála illedelemből.

HarmoNet tipp: Rékasi Károlynak megakadt a szeme Labancz Lillán >>

Bulizni akarunk? Ez a mese erről szól.
Gondtalan, felhőtlen bulizásról, ahol a legnagyobb gondot egy gól jelentené, még az iskola jövője is ettől függ. S a győzte mehet Kaliforniába, hiszen egy bálkirálynőnek igazán ott a helye.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4755 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x