Mi az igazán férfias? Élet-halál harc a 21. században
Címlap / Psziché / Mi az igazán férfias? Élet-halál harc a 21. században

Mi az igazán férfias? Élet-halál harc a 21. században

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Férfias hangulat uralkodik a Széchenyi meleg vízében. Kora reggeltől harcolnak a bábuk. A bábuk mögött kemény harcedzett veteránok, akik nem adják fel az utolsó bábuig. A tizedik "sakk"-nál már látszik, hogy az egyik támad, a másik védekezik, de mindkettő bízik a győzelemben. Közben mások vidáman biztatják a vesztésre állót, hogy ne adja fel. És ő nem is teszi azt. 

Harcezdett kemény férfiak indulnak lebontani a már elkészült építkezéseket. Kiszedik az ajtót, leszedik a mosdókagylót, amit ők maguk raktak fel néhány héttel korábban. Jól látható, hogy nem rettennek meg a fizikai munkától, a fenyegetéstől. Egy szörnyű világot kell lebontaniuk. És állják a sarat. Kitartás, türelem, erőszaknélküliség. Vajon miért emlékeztet minket Gandhi Indiájára? Mert nem kődobáló, rendőrhajigáló utcai lázadókkal találkozunk, hanem a munkájuk eredményéért kiálló jogtisztelő állampolgárokkal. Nem tesznek, semmi törvénybeütköző dolgot, csak az elvégzett munkáért járó díjért áldozzák újra szabadidejüket.

Fővállalkozó – alvállalkozó
Kinek a célja valósul meg azzal, hogy olyan fővállalkozók veszik fel pályázati milliárdokat, akiknek nincs emberük a munkavégzéshez? Továbbadják a munkát, de nem adják tovább a pénzt. A bírósági per elhúzódhat évekig; a munkások meghalhatnak – akár éhen is halhatnak, ha nem kapják meg a havi bérüket, míg a fővállalkozó újabb csalásokba „vállalkozhat” rendőri felügyelettel. És az emberek megszokták, hogy hallgatnak saját jogvédelmükben, mert ötven év alatt eltették láb alól azt, aki saját jogait védeni szerette volna. Kinek maradt bátorsága megvédeni önmagát és társait? Annak, akit nem lehet megfélemlíteni, mert nem a saját zsebére dolgozik, hanem mások védelmében – de nem kér védelmi pénzt. 

VÉSZ a lakások mögött
Kilakoltatás? Erről úgy beszéltek gyerekkorunkban, mint a legaljasabb, leggonoszabb kapitalista tettről. Azt hittük, ilyen nem fordulhat elő egy jogállamban ugyanúgy, ahogy még évekkel ezelőtt is vallottam, hogy Magyarországon nem lehet éhező gyerek, mert az iskolában, óvodában naponta háromszor kapnak enni. Nem volt olyan gyerek a környezetemben, akit azért ne vittünk volna kirándulni, mert nem tudott fizetni. Államtól egyháztól, tanácstól, önkormányzattól mindenkinek összekoldultam a vonatra, szállásra, ennivalóra valót. És most oda fejlődtünk, hogy „egyetlen lakásából” ki lehet valakit lakoltatni? Éliás Ádámmal közösen mondjuk százan, ezren, százezren, egyre több erős, kalapács- és csákányforgató férfi – és nő -, hogy állj! Mindenünket államosítottátok, és most az életünket akarjátok elvenni? Nincs tovább! A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége az emberségesség érdekében szervezte meg a valódi férfiakat. Úgy kell Éliás Ádám mellé állni, mint egykor Gandhi mellé álltak az indiai, angol, muzulmán férfiak. Láttuk, hogy nincs jogi megoldás, a szélhámos fővállalkozók erőszakra nagyobb erőszakkal felelnek; meg kell védeni saját érdekeinket, mert 10-20 évig elhúzhatják a bírósági ügyeket, a korrupció most nagyobb hatalom Magyarországon, nyugalom, jog, tárgyalóképesség lehet az alapja a további csalások megelőzésének. 

HarmoNet tipp: Ki fizet a végén? - Visítva röhögés az agyvérzéshez közel 2008 >>

Férfiak

Valakinek, valahol meg kel mutatni, hogy vannak férfiak Magyarországon. Szégyen, hogy falusi öregasszonyokat csirkefogók büntetlenül megölhetnek, félni kelljen az embernek a saját házában. Szégyen, hogy bezárkóznak a lakók, amikor azt hallják, hogy valaki feltöri a szomszédjuk lakását, de az is szégyen, hogy egy villanyszerelő tízezer forintot kér ötperces munkáért egy magányos asszonytól. (Tőlem a vízszerelők 30 ezret vittek el egy tartály kijavítása miatt, mivel nem tudok vizet szerelni.) Ott tartunk ma, hogy senkiben sem bízunk, félünk, ha szakmunkást kell kihívni, mert kiszámíthatatlan következményei lesznek. Vagy nem jön a megbeszélt időben. És arra hivatkoznak, hogy ha a képviselők dolgozhatnak saját zsebre, ők miért ne tehetnék.


Most pedig, a választások idején becsületes magyar életről kezdünk ábrándozni.
Megelégedéssel tölt el, hogy vannak férfiak, akik kődobálás helyett törvényes – vagy meglepő – módon követelik a munkájukért járó pénzt. Adok, veszek. Elvégeztem a munkát, fizesd ki. Ha nem fizetsz, ne legyen hasznod a munkából. Ha tudunk erről tárgyalni, a megbízó fél nem a rendőrséget küldi ránk, akkor megszokhatjuk, hogy nincs jogunk a fizetést visszatartani. De ha a kormány, és a kormányt szolgáló rendőrség a csalókat védi, kell lenni 100 vagy ezer kemény férfinak, akik képesek józan ésszel engedelmeskedni egy irányítónak, aki csak a jogos munkabérért harcol. 

HarmoNet tipp: A sírásó, a kurva, a kocsmáros, a jósnő, az orvos meg a végrehajtó >>

Nagyon kiváncsi vagyok, lesz-e, lehet-e változás hatvan év rablás után. Lehet humorosan látni a csalásokat, de lehet-e cél, hogy erre neveljük a következő generációt? A mai húszévesek kevés etikát tanultak. A tévén keresztül leginkább a prostitúció (testi-lelki)a legkönnyebben elérhető cél. Szükség van olyan férfiakra, akik képesek kiállni az elveik mellett, és a fiataloknak példát mutatni munkában. Ezt persze mindnyájan tudjuk, de még gyakoribb a szétesés, válás, munkahelyek felbomlása, mint az összetartás. Reménykedhetünk, hogy a józan ész győzedelmeskedni fog egyszer hazánkban?

Dobosy Ildikó
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1716 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x