Csatlakozz Te is a "Tiszta vízzel a gyermekekért" programhoz...
Címlap / Psziché / Csatlakozz Te is a "Tiszta vízzel a gyermekekért" programhoz

Csatlakozz Te is a "Tiszta vízzel a gyermekekért" programhoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Idén nyáron Magyaroszág lakói is csatlakozhatnak a Procter&Gamble Children’s Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű humanitárius programjához, melynek fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban. A program a szennyezett víz elfogyasztása miatt bekövetkezett betegségek és halálesetek visszaszorítására helyezi a hangsúlyt. 

A világon 15 másodpercenként meghal egy gyermek a szennyezett, nem megfelelő minőségű víz fogyasztása következtében. A szennyezett víz fogyasztása komoly hasmenéses megbetegedéseket okozhat, amelyek a szomjas szervezet súlyos kiszáradásához vezethetnek. A Procter&Gamble (P&G) felismerve a tiszta ivóvíz jelentőségét, 2004-ben létrehozta a Children’s Save Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) programot azzal a céllal, hogy biztonságos, iható és tiszta vizet biztosítson a rászoruló gyermekek számára szerte a világon. A P&G elkötelezett, hogy termékeivel javítsa az emberek életkörülményeit, a tiszta ivóvíz megteremtésével pedig lehetőséget biztosítson a rászoruló gyermekeknek az életben maradására. Ezen indíttatásból kifejlesztette a PUR nevű víztisztító port, amely kivételes technológiájának köszönhetően a szennyezett vizet biztonságos, iható vízzé tisztítja.

A vállalat számos humanitárius szervezet segítségével juttatja el a PUR porokat a rászorulóknak, technikai, anyagi és emberi segítséget is nyújtva a megfelelő felhasználáshoz, eddig több mint 25 millió dollárt fektetve a programba a tiszta ivóvíz biztosítása érdekében. A víz tisztítása mellett a CSDW program célja, hogy felhívja az emberek és szervezetek figyelmét erre a jelentős, egész világot érintő problémára; a szennyezett víz fogyasztása és nem megfelelő higiénia ugyanis több emberéletet követel, mint bármely háború1.


A speciális PUR csomagokat a CSDW program dolgozói juttatják el az érintett területekre, bemutatva a por helyes használatát is. Egy csomaggal 10 liter tiszta víz állítható elő. „A PUR használata tényleg nagyon egyszerű. Egy csomaggal bárki képes szennyezett vízből ivóvizet készíteni egy félóra alatt.” – mondja Dr. Greg Allgood, a CSDW program igazgatója, a P&G toxikológus szakértője.

„A csomag tartalmát beleöntjük 10 liter szennyezett vízbe, majd 5 percen át keverjük, végül megvárjuk, amíg a szennyeződés leülepedik a víz alján. Ezt követően csak leszűrjük a vizet egy egyszerű szűrőn át, akár egy tiszta konyharuha segítségével. Az így megtiszított víz 20 perc múlva már káros mellékhatások nélkül iható lesz.” – magyarázza Dr. Allgood.


Az afrikai gyermekeket most bárki támogathatja a programban szereplő és matricával ellátott Aqua kollekció termékek bármelyikének megvásárlásával, mert a P&G minden egyes termék után egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja a CSDW Alapítvány segítségével.

HarmoNet tipp: Több, mint kínos: Amikor koszos az ivóvíz! - 10 tipp vízivóknak! >>

A magyarországi program civil nagykövete Jakupcsek Gabriella, aki többször is járt Afrikában, többek között A világ árvái c. műsor forgatása során, bejárta Kongó nyomornegyedeit, így személyesen is megtapasztalhatta az embertelen életkörülményeket. A CSDW hazai nagyköveteként, reméli, hogy általa még többen megismerhetik a programot, és így még több afrikai gyermek juthat tiszta ivóvízhez.


A PUR használatával eddig több mint 1 milliárd liter szennyezett vízből készítettek iható vizet a világ több mint 40 országában. „A programunk működik, de még többre törekszünk. 3 éven belül, 2012-re 3,5 milliárd liter vizet szeretnénk ihatóvá tenni.” – mondja Dr. Greg Allgood.

HarmoNet tipp: Az ivóvízzel terjed a kolera! >>

Egy csomag - 10 liter víz megtisztítására alkalmas - PUR ára 10 dollárcent.
Egy amerikai dollárért egy gyermek számára 50 napra elegendő vízmennyiséget lehet megtisztítani. Csupán 5,2 dollár, azaz alig több mint 1 000 forint elég egy gyermek egész éves vízszükségletének megtisztítására, és hozzávetőleg 21 dollár, vagyis kb. 4 200 forint elegendő egy átlagos család éves vízmennyiségének a tisztítására. Az emberi szervezet élelem nélkül akár hetekig, de ivóvíz nélkül csupán 2-3 napig képes életben maradni. A szennyezett víz ugyanúgy, mint a víz hiánya komoly kiszáradáshoz és sok esetben halálhoz vezet. A fentiek ismeretében, nem jelentéktelen a víz tisztítására fordított összeg?

Együtt változást hozhatunk!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x