Cigányodj el egy százasért!
hirdetés
Címlap / Psziché / Cigányodj el egy százasért!

Cigányodj el egy százasért!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Azt hiszed viccelek? Nem! Tényleg erre a különleges kalandra ad neked lehetőséget most a sorsod, mindössze egy budapesti BKV jegy árának egyharmadáért. Egy százas. Ennyit ér mai árfolyamán egy cigányélet. Kéred? Megéri!  

Egyszer, úgy öt éve, hírét vettem, hogy van egy szerepjátékos könyv, amiben egy cigány fiú bőrébe bújva lehet "játszani". Kerestem, de nem kaptam meg sehol - végül aztán letettem róla. Igazából elég jól lehet élni úgy, ha az ember nem cigány és soha nem is tapasztalja meg, milyen az. Jól lehet élni. De mégis, milyen lenne egyszer másvalakinek lenni mint én? - Micimackó is tűnődött már ezen, így én is.

kicsit drágábban a weben is beszerezhető.

Tegnap este eljátszottama könyvvel. Kicsit avétosnak éreztem a net korában, noha nem túl régi a kiadvány. Avitt, mert ma már nem sokan néznek lakáshirdetést, munkát az Expresszben, inkább a weben kereskednek. Ma már kicsit más a szociális ellátás, más lehetőségei vannak (vagy még inkább nincsenek!) egy érettségizetlen fiatalnak. Avittnak, mert a helyzet,úgy érzem, mára sokkal de sokkal rosszabb lett.

Jobbik sorsra érdemes kiadvány

A könyv sorsa és a könyv ára úgy érzem, duplán is jelképes. Azt példázza, mennyit ér ma egy jóravaló cigány élete - ha látszik rajta, hogy cigány. Azt is példázza, mennyire akarja ma bárki is megérteni, mi is valóban a cigánykérdés. Megérthetnénk, h akarnánk. HA. Ha akarnánk. Mert ez a könv jó. Fordulatos, frusztráló, izglmas, sokkoló, lehangoló, nevettető, érdekes. De mi karjuk ezt? Akár csak egy százasért is? Erőszakosan akkor és ott is cigánybűnözésről beszélünk, ahol ennek semmi helye nincsen. Sztereotípiákban gondolkodunk, és eszünk jobbsarkában sincs kiszállni ebből a gondolkodásból. Pedig egyszer, csak a játék kedvéért, érdemes lenne megpróbálni. Itt a nyár! Egy végtelenül olcsó - mégis, egy drága emberi életet bemutató - kalandjátékra csábít.
Cigányodj el egy százasért!

Könyvajánló:

Kardos Péter - Nyári Gábor: Cigánylabirintus
Egy fiatal cigányfiú bőrébe bújhatsz, és tőled függ, hogy alakul az életed... Intézetben nevelkedtél Vas megyében. Egy augusztusi reggelen gördül be veled a vonat a Keletibe. Összespórolt vagyonkád a zsebedben. 18 éves vagy, és erre a pillanatra vártál egész életedben. A döntés innentől a te kezedben van.

.. és a tidében, kedves HarmoNet olvasó- kipróbálod, vagy sem? 
 
[ 1319 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x