Hogyan lesz alkesz és drogos a gyerekből? Durva tények mellébeszélés...
hirdetés
Címlap / Psziché / Hogyan lesz alkesz és drogos a gyerekből? Durva tények mellébeszélés nélkül

Hogyan lesz alkesz és drogos a gyerekből? Durva tények mellébeszélés nélkül

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-17

Azok a tinédzserek, akik látják a szüleiket berúgni, sokkal nagyobb eséllyel részegednek le, mint azok, akiknek a szülei mindig józanok, derült ki egy felmérés eredményeiből. Az elvárások és a tettek befolyásoló ereje. Súly, felelősség a szülőkön. Vajon meddig megy el a gyerek? 

A New York-I Columbia Egyetem Nemzeti Addiktológiai Centrumának (CASA) kutatói 1 000 tinédzsert, 12-17 éveseket kérdeztek ki, illetve a szüleik közül 452-t az alkohol- és droghasználattal kapcsolatos hozzáállásukról.

Azoknak a gyerekeknek, akik legalább egy italt elfogyasztanak egy hónapban, 2/3-uk részegedik le legalább havonta egyszer. “A legtöbb gyerek számára az italozás egyenlő a rendszeres részegséggel. Sok szempontból figyelnünk kell erre, például az ittasan okozott balesetek, a kockázatos szexuális viselkedés és az erőszak miatt.” – mondta Elizabeth Planet, a CASA speciális projektjeinek igazgató-alelnöke.


A berúgásnál azonban nincs vége a történetnek. “Kapcsolat van az ivás, a részegség és a rendszeres droghasználat között.” – mondta. Azok, akik legalább egyszer berúgnak egy hónapban, 18-szor olyan gyakran szívnak marijuanát. 2007 és 2009 között 37 %-kal nőtt azon tinédzserek száma, !!! akik szerint marijuanát könnyebb vásárolni, mint cigarettát és sört, mutatta ki a felmérés.!!! “Az ivás egy jelzés. Ha a gyermekünk rendszeresen fogyaszt alkoholt, azt vegyük komolyan.” - mondta.

Az olyan tinédzserekhez képest, akik sosem próbálták ki az alkoholt, azok, akik havonta legalább egyszer berúgnak:

  • Négyszer akkora eséllyel képesek egy óra leforgása alatt marijuanához jutni,
  • Négyszer akkora valószínűséggel ismernek olyat, aki visszaél a receptre kiadható gyógyszerekkel,
  • Kétszer annyi valószínűséggel tudnak olyan lányról, akit már megerőszakoltak, és
  • Négyszer olyan eséllyel ismernek olyat, aki drogozik vagy iszik.
A felmérés arra is kíváncsi volt, hogy a fiatalok milyen könnyen jutnak hozzá receptre kiadható gyógyszerekhez. !!! Nagyjából minden ötödik azt mondta, egy órán belül a zsebében lenne. !!! Több mint egyharmaduk egy nap alatt tudna szerezni ilyen szereket. Egyre többen vannak köztük olyanok, akik visszaélnek ezekkel, pl. fájdalomcsillapítókkal, altatókkal, nyugtatókkal és stimulánsokkal.


Az apa tudja legjobban
Most először mérték fel azt, hogy miként áll hozzá az apa az ivás és a droghasználat kérdéséhez. Azok a tinik, akik úgy vélik, hogy az apjukat nem zavarja, ha isznak, két és félszer olyan gyakran rúgnak be. “Ha egy apa nem akarja, hogy a gyerekei igyanak vagy lerészegedjenek, akkor tisztázza le velük, hogy ne legyen félreértés.” – mondta Planet.

Tedd, amit mondok és amit cselekszem
Fontos, hogy mit mond, és mit cselekszik a szülő.” – mondta. “Az elvárások irányítják a gyerekek viselkedését. Követeljünk sokat, magyarázzuk el őket világosan és mutassunk példát. Nem kérdéses, hogy a cselekedetek nagyobb súlyúak, mint a szavak.” – mondta Joseph A. Califani Jr., a CASA alapítója és elnöke. De ez nem csak arról szól, hogy ne rúgjunk be a gyerekünk szeme láttára, hanem étkezzünk együtt gyakrabban, menjünk el a meccseikre és versenyeikre, járjunk együtt templomba. Ezekkel érhetjük el, hogy igazán hatni tudjunk rájuk, hogy ne a rossz utat válasszák.”

Medipress

(Képek: piqs.de) 
 
[ 2991 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x