Változtass, hogy változhass!
Címlap / Psziché / Változtass, hogy változhass!

Változtass, hogy változhass!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Újabb hétfő. Kávé, hírek, indulás… Számolod az órákat a monitor előtt. Hazaérve fáradtan roskadsz a fotelbe, az aerobic-óra megint csak terv maradt. Ha beletörődsz az egyforma hétköznapokba, egyre kevésbé veszed észre az élet apró örömeit. Merj változtatni, és meglátod, kiléphetsz a megszokás szürke falai közül! 

Jövedelemforrás vagy hivatás?
Nyolctól ötig, évek óta… Itt töltöd életed egyharmadát. Mit jelent számodra a munkahelyed? Megélhetést nyújt csupán, vagy kiteljesedést? Kötelességet vagy elismerést? Unalmas órákat vagy önkifejezést?

Ha reggelente legszívesebben visszafelé lépdelnél és alig várod a hétvégéket, nem érzed magadénak a hivatásodat. Kétségeid vannak a továbblépésre gondolva? A biztos rossz is jobb a semminél – mondogatod. Pedig optimistább jövőképpel nagy esélyed van rá, hogy megtaláld a neked való munkahelyet. Készíts elvárás-listát: milyen területek érdekelnek? Hol éreznéd, úgy: a helyeden vagy?


Ezután jöhet az útépítő stratégia, mikor megtervezed, milyen továbbképzés, pályázatok vezethetnek a célig. Majd vetítsd magad elé a képet: kezedben a levél, felvettek! Vidáman lépsz be a vágyott munkahely kapuján, és az első dicséret a főnöktől: igen, jól csináltad!
Ne felejtsd, ha megtaláltad álom-hivatásod, többé egy percet sem kell dolgoznod az életben.

HarmoNet tipp: Változtass Feng Shuival >>

Emeletben, kertben, város szélén?
Már megint álmatlanul töltötted az éjszakát a szomszédból dübörgő zene miatt. Mire végre elaludtál volna, a hajnali autóbusz zaja vert fel. Kiszáradt az ablakod alatt árválkodó egyetlen gesztenyefa, az apró konyhába pedig be sem fér az új hűtőszekrény. Ha nem vagy kibékülve lakásoddal vagy a környékkel, szedd össze vállalkozó kedved, és gondolkodj a költözésen!


Nem feltétlenül pénzkérdés a változtatás. Lehet, hogy a belvárosi lakópark, ahol élsz, kiváltható egy város széli kis családi házzal. Értékelni fogod, ha többre tartod a madárdalt a nyüzsgő forgalomnál. Ám ha az elszigeteltségből szeretnél kitörni, és fontos, hogy karnyújtásnyira találj kisboltot, patikát, postát, egy parkokkal körülvett lakótelepen érezheted jól magad. Ha nem gond az utazás, a városhoz közeli kis településen is megvalósíthatod az álom-otthont.
Kérdezd meg magadtól: hová szeretnél hazatérni? Ha a kulcs már képzeletben a zsebedben van, könnyebben illesztheted előbb-utóbb a valós zárba is.

Öt, tíz, húsz év múlva…
Anyukád már hároméves korodban így sóhajtott: milyen jó lesz, ha unokái lesznek… Nagypapád csak arra várt, mikor gratulálhat orvosi diplomádhoz? Sokan azokat a mintákat követjük, melyek gyermekkorunk óta elvárásként lebegnek felettünk. Mígnem egyszer csak rádöbbensz: hiszen ez nem én vagyok! Másvalaki életét élem! Mielőtt beletörődnél, hogy sok év után az elszalasztott lehetőségeken keseregsz majd, vedd le a mások által rád akasztott kabátot. Miről álmodtál a nyári szünetekben, lábad a tó vizébe lógatva? Hogyan képzelted el életed mérföldköveit? Már huszonévesen gyerekeket terelgetve, vagy előbb karriert építve, fellépdelve a siker-létrán?
Lehet, hogy barátnőd boldogan tölti az estéket is a cégnél, de ha te inkább otthon próbálnál ki új recepteket, ne tartsanak vissza az épp divatos életformák! Életed regényében te vagy a főszereplő. Helyetted senki sem döntheti el, mi teszi teljessé – a válasz csakis benned rejlik.

Galgóczi Dóra

(Fotók: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4708 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x