Biztos receptek a férj, szerető megtartásához! - Interjú...
Címlap / Psziché / Biztos receptek a férj, szerető megtartásához! - Interjú Bangó Margittal

Biztos receptek a férj, szerető megtartásához! - Interjú Bangó Margittal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Bangó Margit, hazánk talán legismertebb, legnépszerűbb, és talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy legközkedveltebb roma származású énekesnője. Túl van néhány rémes házasságon, a legsúlyosabb betegségen, a rákon, s túl 40 év szédületes karriert jelentő hazai és nemzetközi sikeren. Most azonban termékenyebb, érettebb, sokoldalúbb, mint 40 éve. 

Nagymama, dédnagymama, igazi, odaadó, szerető, de ha kell szigorú nagyasszony a család felett. Nem csupán énekel, de mindig gondoskodik azokról, akik az ő szűkebb – tágabb köréhez tartoznak. Pályája csúcsán, a 40. jubileumi koncertje előtt úttörő vállalkozásra szánta el magát: Megírta családi szakácskönyvét.

A könyvbemutatón Gáspár Kati – a HarmoNet főszerkesztője kérdezte a művésznőt.

Sikert jósol a könyvnek?
- Az étel, az Élet. Mindenki eszik – ez egy örök dolog. Nem biztos, hogy mindig jókat, jól elkészítve. Mindig kérdezték tőlem: Margitka, mit főztél? Hogyan csinálod? Mi a receptje? Aztán a televíziós főző műsor után ezek a kérdések megszaporodtak. Ekkor engedtem a kérésnek, hogy írjunk szakácskönyvet.
„Soha nem volt a kezemben szakácskönyv”
Ahogy előadáson nem kottából éneklek, a konyhában sem főztem soha szakácskönyvből. Drága jó édesanyám receptjeit tanultam meg. Amit ő főzött a hatalmas családnak a nagy fazékban, én ugyanazt főztem a kis lábasban. Tőle tanultam azt  különleges tyúkhúslevest is, mely családunk örök kedvence, s melynek receptjét mindenki megtalálj a könyvben. Az étel azonban egy különleges hozzávalót is tartalmaz, melyet nem lehet beleírni a receptbe: - a szeretettel készült étel íze mindig jobb. Ez vagy szívből jön, vagy sehonnan. Ez az, amit nem lehet megtanulni!
Bangó Margit kötetéről itt olvashatsz! >>

Mennyire babonás? Esetleg van saját babonája is?
- Két olyan babona van, amit soha nem szegek meg – nem megyek át az úton, ha a fekete macska átment előttem, és ha valamit benn hagyok a lakásban, akkor soha nem megyek vissza, ha már az ajtót egyszer becsuktam magam mögött. Ha nagyon kell az a valami, akkor betelefonálok, vagy beszólok, hogy hozzák ki utánam, de nem megyek vissza, mert az nem szerencsés. Egyébként nem vagyok babonás, nincsenek például színpadi babonáim. Viszont a horoszkópot mindig elolvasom.
 
Mi a horoszkópja? Esetleg elkészíttette már korábban? Hisz a jóslatokban?
- Kos vagyok – amit a Kosról írnak abban nagyon sok az igazság. Mindig elolvasom a magam és a gyerekeim horoszkópját, de ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget. A jóslástól inkább tartok – hívő ember vagyok, s akinek a szívében hit van, annak elég, ha mindent megtesz és Istenben bízik, a többit nem kell előre tudni. A gyerekeimet is óvom ilyesmitől. Még nagyon fiatal lány voltam, mikor egyszer egy ismerős asszon rávett, hogy jósoljon nekem. Ha visszagondolok rá, még mindig borsódzik a hátam, ugyanis nem csak a szédületes sikereket jósolta meg szóról szóra, de a szerelmi életem problémáit, a halálos betegséget, de a gyerekeim számát is pontosan megmondta előre. Ezért nem szeretem, ha jósolnak, a kártyával szemben fenntartásim vannak.

HarmoNet tipp:
Olvasd el Te is napi horoszkópodat! >>

Hogy hatott életére a pletyka?
- Fiatalon még nagyon megviselt. Gondold el! Nagyon fiatalon egy gyönyörű cigánylány hirtelen mindenkit maga mögé utasít, feláll a színpadra és népszerű lesz egy olyan korban, hol ez az egyik legfőbb szórakozás. Az irigység, a pletyka sokszor okozott nekem keserű napokat.  Körülbelül 30 lehettem, mikor Németh Marika – aki ugyancsak szeretett barátnőm volt, mint a könyvet ajánló Pécsi Ildikó – azt mondta nekem: - „Te Bangó! Ne foglalkozz ezzel, egy művésznőnek mindegy, mit mondanak, csak beszéljenek rólad!” – azóta megtanultam a pletykán keresztül nézni, s inkább szeretetet adni az embereknek. Még akkor is, ha előtte valami rosszat mondtak rólam. Ezt mindenkinek ajánlom, akiről pletykálnak, mert ez az egyetlen, ami leszereli a rossz nyelveket. Úgy gondolom, amit már én letettem az asztalra, arról lehet ugyan pletykálni, de a 40 év életműve mindennél erősebben szól helyettem.
„Én mindig is egy híd voltam. Egy erős híd a magyarság és a romák között, mely stabil és átjárható.”

Milyen MA egy roma művésznek Magyarországon?
- Ebben a politikai helyzetben nem könnyű. A cigányzenét, amiért ide jártak messze földről, az igazi, eredeti magyar ízeket, a gulyást, a pecsenyéket, tudatosan és módszeresen eltűntetik az utóbbi években. Hatalmas szerepe van a magyarság életében a tradíció megőrzésének, a magyarul énekelt dalnak, a magyar étkeknek. Én mindig is egy híd voltam. Egy erős híd a magyarság és a romák között, mely stabil és átjárható. A 40. jubileiumi koncertemet éppen ennek jegyében tervezem. Mindent fogok énekelni ott, amit valaha a pályám során énekeltem, hiszen olyan szerencsés hangom van, hogy sokféle stílust kipróbálhattam, nem csak a nótákat.
Mi a kedvenc étele, mit ajánl a könyvből legjobban a HarmoNet olvasóknak?

- Nagyon jó lecsós nokedli forró rántotthússal, ami igazi roma étel, de természetes, hogy a híres „ruhanélküli” tyúkhúslevesem amit érdemes kipróbálni! 52 étel van ebben a szakácskönyvben, s ajánlom minden lánynak, asszonynak, hogyha meg akarja tartani férjét vagy szerelmét! Nem csak a szívén, de a hasán keresztül biztosan sikerülni fog!


Bangó Margit gyönyörű szakácskönyvéből 3 dedikált példányt ajándékozott azoknak a szerencsés HarmoNet olvasóknak, akik akár kedvenc magyaros, vagy egyéb házias receptjüket, akár Bangó Margit receptjei közül bármelyiket megfőzik, lefotózzák, leírják a receptet és beküldik a recept (@) harmonet.hu címre - vagyis Receptversenyünkbe!.
Részeltekért KATTINTS! >>

A beküldők közül 3 szerencsés, igazán profi receptet beküldő kapja majd meg Bangó Margit dedikált szakácskönyvét, mely akár méltó karácsonyi ajándék lehet minden főzni szerető, vagy nótabarát családtagnak.
A könyv nyomdatechnikailag és tipográfiailag is kimagasló kiviteléhez sokat tesznek hozzá Juhász Balázs művészi étel- és hangulatfotói.

Bangó Margit 40 éves jubileumi koncertjére a jegyek már kaphatók. >>
(Papp László Sportaréna – december 29.)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9983 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x