Obama teljesíti a hozzá füzött reményeket
Címlap / Psziché / Obama teljesíti a hozzá füzött reményeket

Obama teljesíti a hozzá füzött reményeket

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Soha nem vártuk ilyen izgalommal az amerikai elnökválasztást, mint Obama megválasztását. Az egész világ békéje függ attól, hogy az amerikai elnök képes-e figyelmet szentelni az elhagyatottaknak, árváknak, özvegyeknek. Hazahívja-e Irakból a fiatal fiúkat, vagy döghalálra ítéli őket, mint elődje. A Nobel békedíj talán nem érdemtelenül előzte meg tetteit. Még reménykedünk. 

Otthon sokan szidják, négerezik, mert ki akarja terjeszteni az egészségügyi biztosítást az egész nemzetre. Aki ismeri a legszegényebb kisgyermekek helyzetét, az tudja, hogy a legtöbb betegség a gyermekeket tizedeli. Az óvodások szülei kénytelenek havonta otthon maradni gyermekük lázas betegsége miatt. Államilag finanszírozott biztosításra lenne szükség, hogy ne az utca mocskában pusztuljanak el a beteg gyermekek. Ugyanis a gazdag USÁ-ban még milliók élnek sátorvárosokban.

Az elnök egészségügyi reformját az amerikaiak csaknem fele ellenzi, mivel attót tartanak, hogy az növelné a már amúgy is hatalmas költségvetési hiányt és államadósságot.

Közel-kelet
Irak után most Iránnal fenyegetődzik a nyugati világ. Az angol miniszterelnök már belátta, hogy hibás lépés volt Irak lerohanása. Bush tovább érvelt saját vélt igaza mellett. Obama politikája elfogadja Irán atomprogramját, amennyiben azt békés célokra kívánja felhasználni, és beleegyezik a folyamatos ellenőrzésbe. 2009 márciusában az elnök békülékeny és tiszteletteljes videóüzenetben köszöntötte az országot a perzsa újév alkalmából. Azt ígérte, 2010-ben kivonul Irakból, csak tanácsadók maradnak az országban.

Mindnyájan reménykedtünk, hogy az iszlám családi kötelékek hatására lassan megszűnik a terror-félelem. Obama képes együttérezni a megszállt palesztinokkal, és felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a ciszjordániai telepek építésével.

HarmoNet tipp:
Barack Obama autogramja - aláírás, grafológia, számmisztika, horoszkóp és ezotéria az elnök beiktatására >>

Mint várható volt, nyíltan beismerte, hogy a muzulmánok nem lehetnek Amerika ellenségei, hiszen Amerikában többmillió muzulmán él, gyakorolja a vallását, és ismerve a Korán tanításait tudja, hogy Mohamed kölcsönös egymás mellett élést parancsolt az igazhívőknek, egymás vallásának teljes tiszteletben tartását. Arab földön egyformán jól élt a zsidó, a keresztény a muzulmán és a hindu nem bántották egymást, átvették egymás kultúráját, megtartva saját vallásukat. Csak Izrael állam megalakulásával mérgesedett el a viszony. Felszólította a Hamaszt is, hogy ismerjék el Izrael államot, és engedélyezzék a nők oktatását a legmagasabb szinten is.



Kuba

Izgalmas ország Kuba, ahol a nyomor ellenére vidámak, boldogok az emberek. A nyomor oka éppen Amerika. Obama most enyhített a Kubát sújtó szankciókon: feloldotta a családlátogatásra átutazó kubai amerikaiakra vonatkozó tartózkodási, pénzköltési és átutalási korlátozásokat. Ettől még nem válik Kuba gazdaggá, de ez is egy lépés a szabadság felé, mint a vasfüggöny feloldása volt nálunk. Egy család már sok mindent meg tud oldani, ha nem választják szét őket mesterségesen.

Oroszország
Megszűnt a hidegháború, és éppen Gorbacsov volt, aki békejobbot nyújtott Amerikának. Kár tovább ijesztgetni egymást, győzni egyik sem fog a másik felett. Most Obama tárgyalt Medvegyev orosz államfővel arról, hogyan tudja mindkét állam csökkenteni atomfegyvereinek számát, s ezzel a háborúra szánt felesleges kiadásokat 65 évvel a világháború után.

HarmoNet tipp: Obama átértékeli az abortusz kérdést! >>

Mindezek olyan kérdések, melyeket az egyszerű, józan, bölcs emberek jó megoldásnak neveznének, és maguk is javasolnának. Ne legyen háború, nem kell rá költeni. Ilyen egyszerű. De hát világhatalom elnökének kell lennie annak, akinek a szavát meghallják, ha nem is képes megvalósítani a valódi békét, legalább megpróbálja. Ennyit tudott tenni a Dalai Láma is, és mindazok, akik elnyerték a Béke nobel-díjat.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1427 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x