November 4.: Magyarországra érkezik a Menet!
Címlap / Psziché / November 4.: Magyarországra érkezik a Menet!

November 4.: Magyarországra érkezik a Menet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Október 2-i, új-zélandi ünnepélyes indulása óta, Ausztrália és Óceánia után most Ázsia országait látogatja sorra a Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért fődelegációja, mely november 4-én érkezik Budapestre. Útjukat mindenhol tömeges ünnepségek, fesztiválok, fórumok, szertartások és hivatalos találkozók kísérik. 

Az ausztráliai őslakosok hagyományos szertartással ünnepelték a menet érkezését, majd a csatlakozók a Bondi Beach-en formáltak egy hatalmas, élő „Peace” feliratot a homokos óceánparton.

A fülöp-szigeteki Manila polgármestere személyesen fogadta a delegációt, és támogatása jeléül átadta a város kulcsait a Menet képviselőinek, majd pedig egyetemi előadásokra és kulturális programokra került sor a béke és az erőszakmentesség témakörében. Október 7-én Lucenában, az olimpiai stadionban a delegáció tagjai, helyi politikusok, művészek, a békéért és a nők jogaiért felszólaló civil szervezetek képviselői, valamint több ezer néző együtt nézhették végig, amint a több mint 12 000, 10 és 15 év közötti diák – egyébként budapesti mintára - megalkotta a gigantikus békejelet.

Bangladesben, Dhakában egy sajtótájékoztató után a belvárosban vonult a tömeg, egy lovashintóval az élen. A résztvevők zöme fiatal diák volt, akik érzékenyebbek a háború és béke kérdéseire, menetük több kilométer hosszú volt a forgalmas és zajos utcákon.


A közel-keleti delegáció egyiptomi látogatása után Izraelbe érkezett, ahol a gázai határ közelében található Holit Kibucban szerveztek eseményeket a helyi csatlakozók. Az izraeli események két fontos találkozóval folytatódtak: először a Jeruzsálemi Héber Egyetem Tánc- és Zeneművészeti Karának igazgatójával, majd a Meretz Párthoz tartozó önkormányzati képviselővel, Meir Margalit-tal. Innen a csapat Jordániába, Szíriába majd pedig Törökországba halad tovább.  

A sokszínű események mind a menet üzenetét kívánják eljuttatni a világ népeihez és vezetőihez, melyet Rafael de la Rubia, a menet delegációjának szóvivője a wellingtoni induláskor így foglalt össze:
Ezt üzenjük az Egyesült Államok, az Orosz Föderáció, a Kínai Népköztársaság, a Francia Köztársaság, az Egyesült Királyság, az Indiai Köztársaság, a Pakisztáni Iszlám Köztársaság, a Népi Demokratikus Korea, Izrael Állam elnökeinek és államfőinek: A felelősség ezért a pillanatért, amelyben az emberiség jövője dől el, Önökre hárul. Önök azok, akik választhatnak a történelmi és a történelem előtti idők között, az emberivé tétel és az elállatiasítás között, egy Föld, ami mindenkiért van és egy félelemmel teli világ között, egy termékeny Föld és egy szennyezett sivatag között. Önök lesznek felelősek azért közhangulatért, melyben mindnyájan élni fogunk a következő években. Ma azt követeljük Önöktől, hogy a védelmi és külpolitikájukban élvezzenek elsődleges helyet kapjanak a következők: teljes nukleáris leszerelés, a megszálló csapatok azonnali visszahívása a megszállt területekről, a hagyományos fegyverek fokozatos, arányos és egyidejű leszerelése, kölcsönös megnemtámadási szerződések aláírása az országok között, a háború mint konfliktuskezelő eszköz elutasítása.

HarmoNet tipp: Sólyom László és Sólyom Erzsébet is támogatja a Világ Körüli Menetet >>

Háttér
:
A Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért 2009. október 2-án (Mahatma Gandhi születésnapján, mely napot az ENSZ az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította) Új-Zélandról indul. 90 nap alatt járja be a hat kontinenst, és több mint száz országot és még több várost érint. Végül 2010. január 2-án, a 3000 m magasan, az Andok csúcsai között létesített Punta de Vacas-i Parkba érkezik meg.

A Humanista Mozgalomhoz tartozó Háború Nélküli Világ Alapítvány által kezdeményezett menet a következő követeléseket fogalmazza meg:

  • a világ atomfegyverkészletének leszerelése;
  • a megszálló csapatok azonnali kivonása a megszállt területekről;
  • a hagyományos fegyverek fokozatos, arányos és egyidejű leszerelése;
  • az országok közötti megnemtámadási egyezmények aláírása;
  • a kormányok utasítsák el a háborút, mint a konfliktusok megoldásának eszközét.

Az eseménysorozatot számtalan magyar és nemzetközi híresség és közéleti személyiség támogatja.Magyarországra 2009. november 4-én ér a menet.
A magyarországi programokról és csatlakozókról tovább információ a www.vilagbekemenet.hu oldalon.

Nemzetközi események, csatlakozók, az alapcsapat folyamatosan frissülő hírei a www.theworldmarch.org oldalon találhatók.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x