A távoli Mesternek
Címlap / Psziché / A távoli Mesternek

A távoli Mesternek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Már lassan két éve lesz, hogy távozott erről a földről. Levetette ezt a jelmezt, és kilépett a Végtelenbe. Akkor elbúcsúzott tőlem. A búcsúnak egy sajátos módját választotta, hiszen úgy tudott elérni. Ma kezembe fogtam a könyvét. Úgy vártam ezt a pillanatot, mintha egy különleges átjáró kulcsát kaptam volna a kezembe egy magasabb dimenzióba. Elfogult, belső vágy, meghatott bűvölet, csupa fakó kifejezés. A Mesteremre emlékezem. Az idén lenne hatvan éves …  

Már lassan két éve lesz, hogy távozott erről a földről. Levetette ezt a jelmezt, és kilépett a Végtelenbe. Akkor elbúcsúzott tőlem. A búcsúnak egy sajátos módját választotta, hiszen úgy tudott elérni. Ma kezembe fogtam a könyvét. Úgy vártam ezt a pillanatot, mintha egy különleges átjáró kulcsát kaptam volna a kezembe egy magasabb dimenzióba. A könyvet a fiai adták ki. Kevés a szó: meghatottság, ha ki akarom fejezni azt, amit érzek. Elfogult, belső vágy, meghatott bűvölet, csupa fakó kifejezés. A Mesteremre emlékezem. Az idén lenne hatvan éves …

Amikor meghalt, nekem nem szólt senki. Elfelejtettek szólni az élve maradottak, ezért ő maga vett búcsút tőlem. Nem telefonon, gyászjelentésben, nem virággal, hanem úgy ahogy Mester búcsúzik a tanítványtól. Mikor a Végtelenbe lépett, a búcsúnak egy sajátos módját választotta, hiszen úgy tudott elérni. Az Agykontrollt ismerők tudják azt a technikát, amikor az ember belső laboratóriumába tanácsadóit szólítja. Nekem ő volt az egyik tanácsadóm. Gyöngyöket görgető kedves, bölcs hangján érkeztek a tanácsok. Aztán egyik alkalommal, mikor hívtam, egy fehér fénybe burkolódzva jött, már nem volt igazi arca. Azt mondta, hogy itt már nem jön többé. Amikor visszajöttem a szintemről, és tudtam, hogy meghalt. Nem éreztem sem fájdalmat, sem kétségbeesést. Nem sírtam, csak mélyen, nagyon mélyen meg voltam hatva. A könnyek a mai napig várattak magukra.

Kezembe vettem a könyvet, amire évekig vártunk, amire már azt hittük, hogy soha nem készül el. A hátsó borítóján a fénykép, a kedves arc, a bátorító, okos mosoly. Összeszorult a torkom, és úgy, az utcán menet, lefelé a metróba olvasni kezdtem. Úgy olvastam, mint az az éhező enne, aki igen hosszú ideje nélkülözi a számára legfontosabb vitaminokat és tápanyagokat. A metróra várva könnyek szöktek a szemembe. A könyv előszavát olvasva hirtelen megszólalt a fejemben a narrátor. A fejemben hallottam a hangját, a szavait, a jellemző szófordulatokat. Előbújtak szememből a könnyek, ott az állomáson hangtalanul és őszintén sírtam. A sírás nem siratás, hanem felszabadító és felszabaduló áradat volt. Hirtelen elöntött egy magasztos szeretet, a meghatottság, és annyira de annyira szerettem volna elmondani neki mindazt, ami történik, ami történt, belekiabálni a világba, hogy mit tudok már és hogy mi a kérdésem, segítséget kérni újra, ha elakadok, s büszkén fürödni a tekintetében, ha valami jót, okosat cselekszem. Újra az ő tanítványának lenni. Aztán ahogy megszületett a vágy, úgy született a beteljesülés is, mert ahogy haladtam a könyvben, újra tanítványává fogadott. Megelevenedtek a szavak mögé rejtett utalások, az apró – csak nekünk, a régi csoportnak nyilvánvaló – eldugott értelmezések.

Ő folyton kérdezett és nem nyugodott, míg válaszra nem talált. Később már hamarabb jöttek a válaszok, mint ahogy a kérdést feltehette volna, aztán eljött a nap, mikor minden magától értetődő lett, és akkor tanítani kezdte a nyilvánvalót, nekünk, akik még a kérdéseinket is úgy kutattuk a tudatunk felszínes rétegeiből. Közben teltek az évek, múlnak a napok, és a tanítványok szétszóródtak. A Mester kilépett ebből a porruhából, és az Univerzumból figyeli azokat, akik az ő útján indultak el. Látja, hogy vannak olyanok, akiket már megtalálnak a válaszok, hogy vannak örökkön örökké kérdezők, és vannak olyanok is talán, akiknek már nyilvánvaló minden sorsfonál.

Álljon itt az a sor, melyet könyve mottójául választott:
„Az írás … - hogy törvényt ülj tenmagadon” (Ibsen)

Végvári Valéria grafológusra (1942 – 2000) Bucher Kati emlékezett
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1158 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x