Állatok a gyógyításban
Címlap / Psziché / Állatok a gyógyításban

Állatok a gyógyításban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Közismert a házi állatok (kutyák, cicák, teknősök, madarak, hörcsögök…) jótékony hatása az ember közérzetére, a gyerek felelőségtudatára. De most már azt is tudjuk, hogy Blöki gyógyítani is képes. Persze nem kézrátétellel. Az állatok gyógyító erejénak elsősorban a pszichológiában veszik hasznát. Leggyakrabban gyermekek kezelése, fizikai rehabilitáció, és beszéd terápia alkalmával használják az kisállatokat, vagy csak úgy, házilag. Ki tudna ellenállni egy okos, meleg barna szempárnak, nagy adag szőrnek és ragaszkodásnak? 

Közismert a házi állatok (kutyák, cicák, teknősök, madarak, hörcsögök…) jótékony hatása az ember közérzetére, a gyerek felelőségtudatára. De most már azt is tudjuk, hogy Blöki gyógyítani is képes. Persze nem kézrátétellel. Az állatok gyógyító erejénak elsősorban a pszichológiában veszik hasznát. Leggyakrabban gyermekek kezelése, fizikai rehabilitáció, és beszéd terápia alkalmával használják a kisállatokat, vagy csak úgy, házilag. Ki tudna ellenállni egy okos, meleg barna szempárnak, nagy adag szőrnek és ragaszkodásnak?

Az állatok jótékony hatását a gyógyulásra előszőr a Washiongtoni Szt. Erzsébet Kórház fedezte fel 1919-ben. A házi kedvencek bevonása azóta a gyógyulásb egyre népszerűbb eljárás.

Az állatokat alapvetően két fajta terápiába vonják be a pszichológusok. Az egyik az AAT (Animal Assisted Therapy), az úgy nevezett „állati részvétellel támogatott terápia”. A terápia lényege, hogy pozitív ember-állat interakciókat hoz létre. A másik módszer az AAA (Animal Assisted Activities), ami kevésbé célorientált, terapeuta függő: inkább az állatra van bízva a dolog. AAA- gyakorlatilag rendszeres látogatást jelent egy „terapeuta állattól.”.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3715 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x