Szingli lét
hirdetés
Címlap / Psziché / Szingli lét

Szingli lét

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

Este 8:30-kor, mikor végre elhagyom az irodát, vállamon az ebédidőben vásárolt méregdrága felsővel rohanok, hogy még odaérjek a 9-kor kezdődő step edzésre. Rohanni csak jó lábakon érdemes. Gondolom kitalálták: szingli vagyok.  

Új életforma jelent meg a „piacon” (vagy talán a régi agglegény kapott új ideológiai köntöst és már női mamuszt is?), az önmegvalósító szingli. Akinek nincs kedve kompromisszumokat kötni, beszámolni időtöltéseiről, éjszakáiról, napi 14 órás munkával megkeresett kenyerét mással megosztani, aki még ráadásul a kajamaradékot is elől hagyja. Egyedül kényelmesebb, és még azt is elmondhatja magáról, hogy független, szabad. Divatos szó, de vajon megéri-e?

Szinglinek lenni jó?
Lehet ám, hogy ez az életforma kívülről szebb, mint belülről. A közvágyakozás pl. nem látja, hogy esetleg nem is voltál sehol az éjjel, mert nem volt kivel, pénz meg ugyan lenne, (bár az igazat megvallva az sem olyan egyszerű), de minek? Mert ennek az életformának az ára a magány, rövidebb hosszabb időre az egyedüllét. Igaz, aztán vannak kellemes periódusai – különben nem választanák – mikor van idő is, partner is- ha például két szingli találkozik a munkahelyi büfében. Igaz vele többnyire csak felszínes viszony jön létre „mikro nyaralásokkal”. Mert a családi és egyéb kötöttségtől leginkább az tartja vissza őket, hogy ki kell adniuk magukat, meg hogy részt kell vállalniuk a másik életéből, - ami terhes, időigényes, meg aztán akadályozza az önmegvalósítást. A szingli menekül a függőségtől, maga ura akar lenni. A másik élete – még a nagy szerelemben is – teher, benne involválódni unalmas, a gondok legtöbbje különben is megoldhatatlan. Szóval csak egyedül.

S lőn, szingli lettem!
A menő szingli életforma szinte spontán módon alakul, a karrier és a munka akár magától is hozza. Először is szingli lány könnyebben kap jó állást. Hiába tud angolul, van három diplomája ha férj is van, netán gyerek is hozzá, már nem olyan vonzó a szaktudás. Kicsit szerényebb felkészüléssel, mondjuk egy diplomával, viszont szingliként már igen. De ettől kezdve már kényszerpályán fut, aki ide belép: tizenkét órai hajtás után már nem igen megy a randizás. Megy, de nem úgy. Aztán meg a fiú (lány) vasárnapra is hazaviszi a melót, netán be is megy a dolgozóba. Délután talán már „szabad”, de mint azt köztudomás, vasárnap délután már senkit se lehet felszedni… Amiből az is kiderül, hogy a magasan kvalifikált szingli lány/fiú nem azért vonzó, mert a főnök(nő) prédája lehet, hanem mert terhelhető.
Ehhez tartozik a tudás-elit mániája: egyel több diplomával talán magasabb osztályba lépek, aztán megtanulok még spanyolul, vagy egy egzotikus nyelvet, netán félévre kiküldetem magam gyakornoknak Brüsszelbe. Ördögi kör. A magány elől, és az önmegvalósítás felé a munkába menekül, de így lemarad minden szombat estéről.

De ide jut, ő már szinte tudatosan, a workaholic is, a munkamániás, aki senkit sem lát csak melót, az a szenvedélye, szerelme, életcélja és láthatatlan börtöne, aztán hipp-hopp, egyszer csak kisül, hogy már nem is tud/akar valakit maga mellett.

Egyedül nem megy?
De azért partner kell. Még egy szinglinek is. Nos hallottam már egyszerű megoldásról is: call-boy (szingli urak esetében persze call-girl). Nincsenek elvárások, ő igazodik a megszingült nő zsúfolt időbeosztásához, és persze a pénz nem számit. Kicsit lelketlen az igaz, de a pénzéért jól elkényezteti.
Persze egy szinglinek is vannak párkapcsolatai hosszabb, rövidebb időre. De inkább felületes kapcsolatok: képzeld el azt a húzd meg ereszd meg játékot, ami a magamhoz kötés és távoltartás között ingadozik a kapcsolat elején, mind a kettő fontos, jóllehet a szerelmi adok-kapokban egymást kizárják. Ne szeress agyon, - s közben olykor majd megdöglök, hogy szeressenek, de ha aztán mégis, menekülök. Nem mondom meg titkos mobilszámom, de ha jó leszel talán elárulom…, mert már van egy harmadik, amin senki se zavar. Nem csoda, ha valamelyik megunja, és aztán megint nincs senki. Az is lehet, mondja egyikük, hogy túl sok a kifogásom, hol ez nem jó, hol az, ha netán akad valami, mindig találok valami kifogást. Menekülő életforma ez, hol a másik, hol önmaguk elől.
De hozzátartozik az igazsághoz, hogy a szingli életformát makacsul elutasító nők/férfiak is nehezen találnak partnert maguknak. Az emberek nehezebben mondanak le függetlenségükről, igényeikről, a kompromisszumot rossznak tekintik, nem szükségszerűnek, a sérülések után pedig nehéz kitartani. Nem egy 25-30 közötti nőt ismerek, aki a kudarcok helyett választja a divatos egyedüllétet.
És különben is nincs hol ismerkedni, harminc fölött már mégsem járhatok dizsibe. A társkereső szolgálatok, és az internet sem gyakran nyújtanak megoldást.

Aztán harminc felett, a kényszer-szinglik lassan megszokják ezt az életformát, vagy már nehezebben tudják elképzelni a másfajtát. Ebből következően náluk az önmegvalósítás már csak másodlagos cél: ha már így alakult, akkor legalább az legyen amit én akarok. Ha most fel is jöttél hozzám, azért ne rendezkedj be, ne használd a pizsamakabátom és ne cikizd a CD-imet. Mert akár hogyan is kerülnek bele, ezt az életformát kíméletlenül védik: mert „ellenség” mindig akad, valaki mindig be akar költözni, ki akar sajátítani, (engem, a lakásom, a vagyonom,) vagy csak agyon akar szeretni, netán csak azt akarja, hogy mossam a zokniját. Hát akkor most szépen hazamész, majd pénteken átjössz a hosszú hétvégére, mert még itt ragadsz, aztán nézhetem, nem vagyunk házasok…

Magány ellen: gyerek
A „saját” gyermekes nők: azok, akik józan számítással, önszántukból döntötték el, hogy nem megy gyerek nélkül, de férj nem kell hozzá. Igaz, erre is elég későn ébrednek – jóval harminc felett – de megteszi. Jobb, mint az abszolút magány, vagy éppen egy kibírhatatlan házasság. Ma már a társadalom is elfogadja az ilyesmit, mégis ez az életforma iszonyú küzdelem az idővel, az önmegosztással: mennyit adjak magamból a gyereknek, önmagamnak, mennyit a karriernek, munkának, netán partnernek? Egy gyerek drága: mi lesz a síutammal?
Persze nem minden szingli ily hideg számító. A kényszer szingli pl. szeretne gyereket, de nincs kitől. Ezért választja az egyedülálló anya szerepet.

Legyünk őszinték: a szingli életforma csak fiatalon élvezhető. És akkor is gyakran ránk törhet a magány, az üresség érzése. Az élet fontos része a párkapcsolat, a szex. Megéri a kockázatot, a kevésbé meredeken ívelő karriert.

Ajánlat:
Tantra rovat


Forrás: Almási Miklós 
 
[ 6364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x