Megtorló menedzser vagy megértő vezető?
Címlap / Psziché / Megtorló menedzser vagy megértő vezető?

Megtorló menedzser vagy megértő vezető?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Vannak helyek, ahol az emberek nagyon szeretnek dolgozni. Akkor is lojálisak a céghez, ha egy hónapot késik a fizetés, vagy éppen sokat kell túlórázni, hétvégén dolgozni. Hiába hívják őket máshová, nem mennek el, néha még több pénzért sem. Azt mondják: jól érzem magam! Máshol meg csak azért dolgoznak az emberek, mert jó a fizetés, de reggelenként gyomorgörccsel mennek munkába.  

Ma mindenki olyan típusú helyet keres, mint az első. Ahol élmény bent lenni és öröm a munka, a fizetés is kellemes és a cég hírneve is makulátlan. 

Sok múlik a főnökön! 


A vezetők megértésén nagyon sok múlik, ami azonban nem jelentheti azt, hogy a megértő vezető minden hibát és mulasztást elnéz és senkit nem teremt le sohasem. Egyik nagy vállalat partiján a színpadon álló cégvezető olyan hangsúllyal ordított rá a munkatársaira, hogy a meghívott vendégek döbbenten álltak az illető nagyfőnök pedig elfelejtette észrevenni magát. A dolgozók elmondták, hogy a főnök mindig ilyen, és ez a munka számukra főleg pénzkeresetről szól. Néhány ügynökségi ember diszkrét ajánlattételét pedig csendben kifigyelhette az, aki nyitott szemmel járt a tömegben. Az is egészen biztos, hogy nem a középszerű emberekre vetették ki a hálójukat. Vajon tényleg nem éri meg a cégek vezetőinek a lojalitás? 




Az empatikus tárgyalás 


Olyan pályákon, ahol sok emberrel kell foglalkozni, irányítani, bizony a hatalomvágy helyett a megértés és az empátia képessége kellene hogy erőteljes legyen. Az emberek fejlesztése, irányítása nem működik az empátia teljes hiányában. Ám hatalmas érték, ha ez a képességünk erőteljes. Az emberi személyiség alapvető igénye, a szociális biztonság elemi szükséglete, hogy megfelelően nyitottak lehessünk főnökeinkkel szemben. A munkahelyi légkör akkor lehet oldott, ha a munkatársak képesek tekintettel lenni egymás ignyeire, problémáira, és meg tudják hallgatni egymást. A mondás úgy tartja: "fejtől bűzlik a hal"! Tehát ha a főnök pletykálkodós, vagy éppen saját hatalmi törekvéseit kompenzálja munkatársain, azt tapasztalhatjuk, hogy a munkahelyi légkör rettenetes lesz. 

Mit tegyünk, hogy változzanak a dolgok?  


A változás bennünk, velünk kezdődik. Ha mi képesekké válunk meghallgatni és elfogadni másokat, ők is meghallgatnak majd bennünket. Meglepően hamar "hangadóvá" válhat - a szó pozitív értelmében - az az ember, aki meghallgat másokat, és segít nekik abban, hogy közérzetük jó legyen. Az ilyen ember aztán könnyebben kezdeményez a cégen belül is új dolgokat. Megértőbb meetingeket, napközben olyan kávézást, ötletrohamot, ahol meghallgatásra találnak az igények.
 

Öt lépés a megértésért 
 

  1. Erősítsük meg az új kezdeményezéseket, hallgassuk meg egymás ötleteit. 
  2. Optimalizáljuk a munkakörülményeket, éljünk kényelmesen, de rendezetten. 
  3. Viselkedjünk úgy, ahogy velünk is szeretnénk, ha viselkednének. 
  4. Szervezzünk közös kávészüneteket, ahol pletyka helyett értő figyelem veszi körül a munkatársakat. 
  5. Kezdeményezzük, hogy szervezzen a cég kommunikációs tréninget. 

Kasza Tamás lezárási specialista, aki Magyarországon az egyilk legeredményesebb értékesítési tréner, és évente többszáz embernek tart kommunikációs tréinget, azt mondja: A vezetői kommunikációs képzés arról szól, hogy SOSE ÁLLÍTSANAK MEG MINKET, HA JÓT AKARUNK! Sok cégvezető eljut oda, hogy már nem is beszél a munkatársaival. Ez hiba! Sokan félnek az emberektől, kiábrándultak, vagy nem elég magabiztosak. A jó munkatársak első reakciója a bajra, hogy keresnek egy másik céget. Nem hajlandóak konfrontálni. Képesnek kell lennie egy embernek rendet tenni maga körül! Nem menekülni! A kommunikációs tréning erre tanítja meg első körben a vezetőket, és folyamatosan az értékesítők és beosztottak sorát, hogy a cégnél minden kommunikációs folyamat egyértelmű és síma legyen. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9755 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x