Önbecsülés, vagy önbecsapás?
Címlap / Psziché / Önbecsülés, vagy önbecsapás?

Önbecsülés, vagy önbecsapás?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-12

Mennyire fogadod el, hogy mások mit mondanak rólad? Túl hamar? Vagy éppen csak meghallod és már le is pergett rólad, mint Bodriról a hideg víz? Sokan nem is tudjuk, milyen fontos, mennyire meghatározza életünk minden mozzanatát az önbecsülésünk. Az alacsony önértékeléssel rendelkezők a kritikát, a negatív dolgokat sokkal könnyebben hiszik el, mint a dicséreteket.  

 

A belső hang azonnal leértékeli a kapott dicséreteket, a negatív történéseket pedig felnagyítja. És ez így mehet addig, amíg a szenvedő alany akár depressziós nem lesz.


Spiritualitás és önbecsülés
Az önbecsülés egy előfutára a mások megbecsülésének, és ebből a szempontból a tisztelet valakinek a szülei és származása iránt fontos. Hacsak nem tekinti értékesnek az ént, potenciálisnak, csodálatra és törődésre méltónak, és másokkal egyenlő elbírálást érdemlőnek, az egyén nem lesz képes igazán megadni ugyanezt a bánásmódot másoknak. Miért van ez így? Miért fontos a szállóige, hogy szeretni kell önmagunkat? – kérdezi Zeta Talk

Egy entitás életútja során - és mi itt az elpusztíthatatlan lélekről beszélünk - az entitás állandóan másokhoz képest méregeti önmagát. A tudatosság ezen az úton veszi kezdetét, de mivel mások a közelben szintén fiatalok és küszködnek, az önbecsülés vagy az énnek a többiekkel egyenlő értékűnek tekintése eléggé természetes. Telik-múlik az idő, és egy 3. denzitású világban a növekedési ütemek különböznek. Néhány entitás előrelép a spirituális leckéiben, vezető lesz, bölcsességre és tudásra tesz szert, és a szórás szélesedik, ahogy az idő telik. Amennyiben a késlekedő entitás elkezd úgy tekinteni önmagára, mint aki lemarad, ez felemészti minden figyelmét, és a lemaradás növekszik a nem törődés következtében. Ez egy nem kívánatos szituáció. Igazából, mindenki egyenlő, mivel a késlekedő lehet, hogy előrelódul egy későbbi időben. Jobb félretenni a szembeállításokat, és a fontos dolgokra koncentrálni, a leckékre. Ezért, szeressétek önmagatokat és a családotokat, és legyen önbecsülésetek, mivel valóban igazán egyenrangú mindenki.

Véleményem rólam
Az életünk során hozott vélemények, ítéletek közül legfontosabb a saját magunkról alkotott véleményünk - írja Dr. Nathaniel Branden pszichológus. Szerinte az önbecsülés önmagunkról alkotott sajátos tapasztalatunk, nem egyszerű érzés, hanem sokkal inkább aktív cselekvés, hajlandóság az élet, a világ, a történések realitásának megtapasztalására.

 


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 9068 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x