A barátságról
Címlap / Psziché / A barátságról

A barátságról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

"A barátság titokzatos növény. Magától szokott megteremni, vagy sehogy." -mondták a Fügefák a Kis Mukknak a mesében, mikor arannyal akarta megvásárolni az emberek szeretetét... 

Gondoltam, a barátság nagyon fontos, erről írni kellene.

Aztán amikor nekiültem, hogy a sok magvas filosz gondolatot a papírra nyomatom, illetve ide a monitorba bele, hát elbizonytalanodtam.

Feküdtem a "backspace" billentyűn, és nem akart összejönni.

"A barátság titokzatos növény. Magától szokott megteremni, vagy sehogy." -mondták a Fügefák a Kis Mukknak a mesében, mikor arannyal akarta megvásárolni az emberek szeretetét.

Mostanában sok ilyen barátságot látok. Egy barátom, már régóta nem lel igazi Nő-re, amiatt nyavalyog, hogy a nőknek a pénze miatt kell csak. Aztán találkoztam néhány üdvöskével. Húszéves, szőke, kék szemű, közepesen okos, feszes bőrű, a legújabb divat szerint öltözött költséges kis macával. Vagy ugyanennek a barna kivitelével, aki nagyon bölcsészkarosan gondolkodik. Nagyvállalkozó barátom esztétikai érzékének ékes bizonyítéka valahány. És persze a pénzre mennek. Naná. A barátom pocisodó, jó karban lévő átlagos külsejű negyvenes. A kocsija valóban bulis, de üdvöskéknek disco kell, hogy lehessen hol csillogni a kocsival. Barátom pedig disco helyett dolgozik. A Nőket, akik elsodródnak mellette, jó autóban, kosztümben, huszonvégiek, harmincelejiek, okosak, háziasak, szépek, (nem divatcicák, nem lila agyúak és már nem olyan feszes bőrűek) már nem is veszi észre. Mert őket már nem érdekli a pénze, hanem a zsivány, kisfiús mosolyra, a magához való józan, csavaros esze vonzaná. Csak ők nem megvásárolhatóak. Már rájöttek a pénz értékére és a saját értékükre is rádöbbentek. Csodálkozva figyelik a nagyvállalkozót, aki futja köreit és elsírja a "nincsenegyetlenrendeslánysem" nótát. Hazamennek magányosan, és nem értik.

Barátnőm, az a leányzó is, aki olyan érzékeny, hogy a mimóza a legellenállóbb növények egyike hozzá képest, képtelen fiúkkal megismerkedni. Végeláthatatlan zavarba jön, amikor az ördögnél csak kicsit csúnyább és nála csak öt-hat évvel fiatalabb legénykével kell mondjuk kezet ráznia. Felraktuk adatait a bulinettől kedve minden netes fórumra. Aztán, mire felgyűlt vagy száz levele, letöröltük. Be se mert jönni megnézni a leveleit.

Másik barátnőm, olyan prűd, hogy ha a férfi nemi szerv utalásos formában szóba kerül egy beszélgetésben, kizárólag tudományos alapon, akkor már sikítva távozik a szobából, kikérve magának az obszcén stílust. Egyszer majd kifaggatom a férjét...

A harmadik - amúgy legkedveltebb - barátném a hazugság nagymestere. Ha valakinek kedve támadna szabadegyetemet szervezni a profi hazudozásból, hát feltétlen őt kell meghívnia professzornak. Nekem már nem hazudik, az igaz. Ezt biztosan tudom.

Másik barátommal, porbanülő korunk óta egymás tőszomszédai voltunk, már vagy két éve nem is jelentkezett. Megnősült, kissé kótyagos neje pedig féltékeny. Ő választott. Választása, még ha néha fáj is, természetes. Én biztosan tudom, hogy ha újra megkeres, ugyanott folytatom majd vele, ahol annak idején abbahagytuk... Ott, a körfolyosón körbe rohangálva...

K, aki olyan harsány, hogy néha kifutok a világból bántó hangjától és mezítlábas, penetráns bűzű bagójától.

A, aki néha kaktusznál szúrósabb, mégis a legjobban számíthatunk egymásra mindenben. Cs, aki nélkül üzleti döntést nem hozok. G, akivel már vagy tizenöt éve levelezek. Mára már emilen ugyan, de ez is levelezés ..

Mit tudnak ők? Hibáik sora rengeteg. Akárcsak az enyém. Igen, néha veszekszem is velük. Mert az én hibám, hogy temperamentumos vagyok, néha előbb szólok, mint kellene. Miért ők a barátok?

Barátok, mert mellettem állnak. Mert érdek nélkül számíthatunk egymásra. Mert nem húznak strigulákat és nem támasztanak elvárásokat. Csak vannak, és hagyják, hogy legyek. Talán ez a barátság lényege, és talán ennek az élni hagyásnak a hiánya miatt nem működnek partnerkapcsolatok. Mert pont azt nem hagyják a felek egymásnak, amit a barátjukkal természetesnek tartanak. A lét örömét.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2700 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x