Lehangolt lelkek
Címlap / Psziché / Lehangolt lelkek

Lehangolt lelkek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Mindannyiunkban él egy kép, arról, hogy leendő társunk milyen tulajdonságokkal rendelkezzen, akár külső megjelenését, akár belső vonásait tekintve. Megjelenésben a nők alapvetően ápolt, jó megjelenésű... 

Mindannyiunkban él egy kép, arról, hogy leendő társunk milyen tulajdonságokkal rendelkezzen, akár külső megjelenését, akár belső vonásait tekintve. Megjelenésben a nők alapvetően ápolt, jó megjelenésű, de nem feltétlenül kisportolt testalkatú férfiakat keresnek, a legfontosabb, elengedhetetlen tényező, hogy a férfi adjon magára, foglalkozzon a testével. Egy ápolatlan, rosszul öltözött férfinak igen kicsi esélye van arra, hogy egy nő figyelmének középpontjába kerüljön…

A férfiak természetesen hasonló elvárásokat támasztanak leendő partnerük felé, ugyanakkor ez náluk nem kap akkora hangsúlyt – talán azért, mert a hölgyek alapvetően jobban odafigyelnek magukra. A férfi tekintet hamar letapogatja a szebbik nem homorulatait és domborulatait, ám korszakonként változó a testrész, mely elrabolta a szívüket. Míg a 30-40-es években a gyönyörű kacsókért voltak oda, a mini korszakában, az 50-60-as években a lábakért, később a formás derék és popsi dobogtatta meg a férfiszívet, manapság pedig a mellek – lehetőleg kirakatban.

Kialakuló kapcsolatokban bármi is rabolja el a szívet, az biztos, hogy ebben nem csalódhatunk – hiszen a legelső pillanattól látható, mi az, amivel a másik rendelkezik.

A második lépcső
A testen, és annak kölcsönös elfogadásán túllépve a párocska még mindig nem lehet bizonyos abban, hogy valóban tartós kapcsolat gyűrűzik felé. Ez az időszak az, amikor egymás belső tulajdonságait derítik fel és összevetik azzal a képpel, ami bennük él az ideális férfiról, vagy nőről.

A második lépcsőn állva azonban sokszor nagyfokú türelmetlenség tapasztalható, egyfajta sürgetettség a másik minél gyorsabb megismerésére, mintha kifutnának az időből, elszalaszthatnánk bármit is. Sokszor és sokan esnek abba a csapdába, hogy nem ismerik meg eléggé a választott „nagy őt” és mintegy átugorva ezt az időszakot a harmadik lépcsőre ugranak. Mielőtt továbblépnénk, álljunk meg egy pillanatra: mi az, ami nehezíti a másik megismerését? Leggyakrabban el sem jutnak párjuk megismeréséhez, mert rájuk húzzák ideálképüket. Ahelyett, hogy a társ valódi tulajdonságait – beleértve a számunkra szimpatikus és nem tetsző vonásokat is – felfedeznék, inkább egy könnyed huszárvágással gondolataik bugyrából előhalásszák az „ideális” férfi vagy nő zsákot és ráhúzzák a partnerre. Nem azt az embert látják, akivel találkoznak, hanem valakit, aki igazából bárki más is lehetne, de külsőleg alkalmas arra, hogy a világ legjobb nője/pasija legyen, hiszen olyan tulajdonságokat aggat rá a szerelmes fél, ami az ő szemében valóban azzá teszi a másikat.

Ez az időszak azonban még a felhőtlen boldogságé: úgy érezzük, megtaláltuk az igazit, aki minden kimondott és kimondatlan igényünknek megfelel, ő az, aki képes minden álmunkat valóra váltani. A boldogság azonban csak ideig-óráig tarthat, hiszen a társ megítélése nem valós megismerésen alapul.

A harmadik lépcső
A jól megalapozott második lépcső után könnyen vehető az akadály: hosszú távon is ápolni, nap mint nap újra újat teremtve fenntartani a szerelmet, megőrizni a kapcsolat gazdagságát. Ha azonban kimaradt egy lépcső, akkor most komoly problémák látnak napvilágot: kiderül, hogy az, akit annyira szeretünk nem is olyan, mint amilyennek mutatta magát. Vagy hogy is van ez? Ő mutatta magát valamilyennek? Határozottan igen, a probléma azonban csupán annyi, hogy ezt az arcát, amilyen ő maga valójában, nem akartuk megpillantani. Sokkal inkább a szerelem lila ködében repdesve gondoltuk, hogy ő olyan lesz, mint amit mindig is szerettem volna. A társ valódi tulajdonságai azonban hosszabb távon nem maradhatnak titokban: előbb utóbb a lila köd elillan és csak zavart hagy maga után. Szembesülni kell a „nagy ő” néhány borzasztóan kellemetlen vonásával: nem fordít párjára elegendő figyelmet, rendetlen, túl sok alkoholt fogyaszt, vagy bármi más, ami csak bosszantó lehet. Csalódást okoz, pedig ő nem változott, ugyanolyan, az első találkozás óta – csak éppen nem fér bele abba a zsákba, amibe az ideális társ tulajdonságait gyűjtögettük hosszú évek során.

A bálványok szükségszerűen ledőlnek, a kapcsolatnak fájdalmasan vége szakad, és ismét egyedül, készen egy új bálvány emelésére.

Shine
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x