A cselekvés ideje
Címlap / Psziché / A cselekvés ideje

A cselekvés ideje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A valódi önfegyelem azt jelenti, hogy kifejleszted magadban a cselekvés képességét. Nem kell sietned, ha nem szükséges, de túl sok időt sem szabad elvesztegetned. És hogy mikor jön el a cselekvés ideje? Amikor az ötlet még új, az érzelmek erősek, a lelkesedés forró. 

A valódi önfegyelem azt jelenti, hogy kifejleszted magadban a cselekvés képességét. Nem kell sietned, ha nem szükséges, de túl sok időt sem szabad elvesztegetned. És hogy mikor jön el a cselekvés ideje? Amikor az ötlet még új, az érzelmek erősek, a lelkesedés forró.
Mondjuk, hogy szeretnél saját könyvtárat összeállítani. ha ez a vágy valóban erős benned, meg kell szerezned az első könyvet. Aztán a másodikat. Cselekedj a lehető leggyorsabban, mielőtt az érzés elmúlna, és az ötlet elenyészne. Ha nem teszed, tudod, mi fog történni?

ÁLDOZATUL ESEL A CSÖKKENŐ SZÁNDÉK TÖRVÉNYÉNEK

Amikor eszünkbe jut egy ötlet, szándékunkban áll cselekedni. Amíg az érzelmek erősek, tenni akarunk valamit. De ha a szándékot nem alakítjuk cselekvéssé viszonylag hamar, akkor a késztetés kezd csökkenni. Egy hónap múlva a szenvedély már teljesen kihűlt. Egy év múlva már nyomát sem találjuk.

Ezért hát cselekedj! Akkor dolgozd ki a tennivalókat, amikor az érzelmeid még forrók és az ötlet elevenen, tisztán és erősen él benned. Ha valaki a jó egészségről beszél, és úgy érzed, hogy ez téged motivál, akkor gyorsan szerezz be egy könyvet az egészséges táplálkozásról. Szerezd meg a könyvet, mielőtt az ötlet elhalványul, és a szenvedély kihűl. Kezdd el a folyamatot! Vesd magad a padlóra, és csinálj fekvőtámaszokat. Cselekedned kell, különben a bölcsesség elpocsékolódik. A lelkesedés hamar tovatűnik, hacsak nem vezeted át valamilyen szervezett tevékenységbe. A szervezés és a fegyelem lehetővé teszi, hogy megragadd a lelkesedést és az érzelmeket, és tettekké alakítsd őket. A lényeg az, hogy a feladatok felállításával gyorsan növeld a motivációdat. Ha így teszel, egy teljesen új életmódba kezdtél bele. A fegyelem legnagyobb értéke az önbecsülés, az önbizalom növekedése.

Manapság sokan beszélnek és tanítanak az önbizalomról és önértékelésről, de nem kötik őket a fegyelemhez, szervezéshez és feladatok kitűzéséhez. De mihelyt saját magunkban a fegyelem legkisebb hiányát is tapasztaljuk, az elkezdi rombolni az énünket. A legnagyobb kísértés az, hogy megpróbáljunk egy kicsit lazítani. Ahelyett, hogy megtennél mindent, amire képes vagy, megengeded magadnak, hogy egy kicsivel kevesebbet tegyél, mint amire képes vagy. És mondanom sem kell, hogy ezzel egy hajszálnyit csökkentetted a saját önbecsülésedet, önértékelésedet.

Még a legkisebb nemtörődömség vagy hanyagság is problémát jelent. Ezek ugyanis fertőzőek. Ha nem figyelsz oda, betegséggé hatalmasodnak el. És az egyik hanyagság a másikhoz vezet. És ami a legrosszabb, a hanyagság és nemtörődömség rontja az önértékelésünket. Ha ez egyszer megtörténik, hogyan nyerheted vissza az önbecsülésedet? Annyit kell csak tenned, hogy cselekedni kezdesz, most rögtön! Kezdd a legkisebb olyan, önfegyelmet igénylő feladattal, ami egybevág a filozófiáddal. Kötelezd el magad: „Önfegyelmet gyakorlok, hogy elérjem a célomat, hogy az előttem álló években a sikereimnek örülhessek”.
A sikeredre,
Jim Rohn
Gaál-Sziklás

AZ ELSŐ LÉPÉS A JOBB EREDMÉNYEK FELÉ
Hogy mennyire változnak meg az eredményeink, az főként képzelőerőnktől függ. 1960-ban még technikai lehetetlenségnek tűnt az, hogy az ember az űrbe utazzék. Mégis, tíz éven belül az első ember a Hold felszínére lépett. A varázslatos folyamat, amely az álmot valósággá változtatta, úgy kezdődött, hogy valaki kihívást intézett a tudományos közösséghez: tegyenek meg mindent, ami szükséges ahhoz, hogy Amerika tíz éven belül a Holdra juttathasson egy embert. Ez a felhívás felkeltette a nemzeti érzéseket azzal, hogy a lehetséges jövő magvát ültette el a képzelőerő termékeny talajába. Egyetlen bátor kihívás valósággá változtatta a lehetetlent.
- UGYANEZ AZ ELV VONATKOZIK ÉLETÜNK MINDEN TERÜLETÉRE! -
Meggazdagodhat-e egy szegény ember? Hát hogyne! A vágy, a tervezés, az erőfeszítés és a kitartás különleges elegye mindig csodát eredményez. Nem az a kérdés, hogy működni fog-e a siker képlete, hanem inkább az, hogy az illető hajlandó-e felhasználni a képletet. Ez az ismeretlen változó. Ez a kihívás, amellyel mindannyiunknak szembe kell néznünk. Valamennyien képesek vagyunk eljutni onnan, ahol vagyunk oda, ahol lenni szeretnénk. Nincs megvalósíthatatlan álom, ha van bátorságunk hinni benne. A sikeredre,
Jim Rohn
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 937 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x