A Karácsony szeretetnyelve
Címlap / Psziché / A Karácsony szeretetnyelve

A Karácsony szeretetnyelve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-29

Az Ünnepek közeledtével, tudatosan vagy öntudatlanul, de újra értékelődnek kapcsolataink bennünk. Jobban megnyilvánul, hogy kik a közel állók és kik kevésbé. Legyenek azok családtagok, vagy ismerősök, mindenki valamilyen emlék és érzelem alapján rangsorolódik az emlékezetünkben. A kapcsolataink minősége nyer ezen ünnepen "formát".  

Mindenkinek, aki számunkra kedves, szeretnénk valami emlékezetes ajándékkal kedveskedni, annak érdekében, hogy az Ünnep igazán Ünnep lehessen. Az ajándék általában valamilyen tárgyi-anyagi jellegű dologban nyer formát, néha a helyén, néha eltúlozva, kompenzálva a kapcsolat iránti lelkiismeret furdalásunkat.

 

Pedig létezik egy más típusú ajándékozási lehetőség is, mely az úgynevezett Szeretetnyelveinkben fejeződhet ki. Ezeket először Gary Chapman írta le. Mely megmutatja azt is, hogy Ki mennyire áll közel hozzánk, de ugyanakkor a személyre is koncentrál, szeretetteljesen.

Ezek a szeretetnyelvek többféleképpen nyilvánulnak meg.

  • Elismerő szavak - dicséret, bók, bátorítás, empátia, beszélgetés.

  • Ajándékozás - ami önmagunk és az időnk odaajándékozását is jelenti, nem csak tárgyak ajándékozását. Természetesen nem az anyagi értéke a lényeges.
  • Szívességek, egymás számára történő szeretet cselekedetek - házimunka, feladatok átvállalása stb.
  • Minőségi idő - ami annyit jelent, hogy teljesen az egymásra figyelésre szánt, a külvilágot teljesen kizáró idő. Lényege az együttlét. Az egy légtérben, de különböző dolgokkal eltöltött idő nem ilyen. Ide tartozik a közös tevékenység, a meghitt beszélgetés, az érzelmek kölcsönös kifejezése.
  • Testi érintés - ne csak párkapcsolatra gondoljunk itt, hanem minden emberi kapcsolatra, és hogy melyik milyen szinten igényelheti. Egy barátságban is fontos lehet a testi érintés.

Mindenki felfedezheti magában és a másikban, hogy milyen szeretetnyelvet beszél, és ennek alapján változtathat, jobbíthat, tökéletesíthet kapcsolatain. Csupán egy kicsivel több odafigyelést igényel, hogy a társ, barát, vagy ismerős, mikor örült a találkozásunknak legjobban, és akkor melyik típusú „nyelven” beszéltünk mi?

 


Karácsonykor, amikor ajándékozni szeretnénk, ezek alapján is végig gondolhatjuk szeretteinket. Ki melyik „ajándéknak-szeretetnyelvnek” örülne a legjobban. Amennyiben ez alapján ajándékozunk, a legjobb és legértékesebbet adhatjuk szeretteinknek. Természetesen, ha végig gondoljuk, hogy mindegyikből egy megfelelő mennyiségű-minőségi lenne a legjobb, akkor a saját szeretetnyelvünk kimutatása és a megajándékozandó szeretetnyelve biztosan találkozik. Az Ünnep mindkét fél számára emlékezetes marad, a kapcsolataink fejlődhetnek általa, az Ünnep valóban a Szeretet Ünnepe lesz.

A Szeretetnyelvek ismerete, saját és környezetünkben élők szeretetnyelvének felfedezése, nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a hétköznapok kapcsolatainak és a családi-, és párkapcsolatok jobbítására lehetőség.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x