5 dolog, amit ne csinálj 2010-ben!
Címlap / Psziché / 5 dolog, amit ne csinálj 2010-ben!

5 dolog, amit ne csinálj 2010-ben!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Persze tudnék írni olyat, ami jól hangzik. Pl. "Ne zabálj!", de végül is nyugodtan zabálhatsz, szóval ez mégsem jó. Ez egyébként egész megnyugtató. 

Inkább nézzünk 5 olyat, amit valóban nem csinálhatsz, ha jobban akarod magad érezni, mint jelenleg.

1. Ne hazudj saját magadnak!
Ne mondd azt magadnak, hogy jól érzed magad, amikor ez nem így van! És persze, ha jól érzed magad - ami nagyszerű dolog -, akkor ne mondd magadnak, hogy milyen szörnyen szenvedsz!

Ha van valami problémánk, akkor célszerű azt megoldani. Talán túlsúlyos vagyok, de azt mondom magamnak, engem nem zavar, már megszoktam. Valójában persze nagyon is zavar, de egyszerűbb úgy tennem, mintha így is elégedett volnék, mert fogalmam sincs, hogyan is fogyhatok le.

Másik tipikus példa, amikor egyedül él valaki, és azt mondja, nekem már nem  kell pasi (vagy nő), én egyedül is remekül érzem magam. Persze ez hazugság. Ha ezt csak a barátnőknek vagy a haveroknak mondja az illető, az nem feltétlenül probléma, de ha már saját maga is kezdi elhinni, hát az már gond.

Ha nem hazudsz saját magadnak, akkor jelentős előrelépésre számíthatsz az önismeret terén. Ez pedig a személyes fejlődésed alapja.

2. Ne halogass!
A halogatás nagyon kényelmes dolog. Nem kell átgondolnunk dolgokat, nem kell eldöntenünk dolgokat, és nem kell megtennünk dolgokat. A halogatás azonban olyan, mint egy behúzott kézifék. Valahogy el tudsz indulni, de folyamatosan visszafogja a teljesítményedet.

Ha tudod, hogy valamit meg kell tenned, de nincs hozzá kedved, azért, mert úgy érzed, ez valami kellemetlen eseménnyel járna, akkor egyszerűen lusta vagy gyáva vagy. Nincs kedved felhívni valakit? Nincs kedved elmenned valahová? Nincs kedved rendet rakni valahol? Nincs kedved lezárni egy régi ügyet? Nem baj, akkor is tedd meg, csak a javadra válik. Ha megteszed ezeket a dolgokat, akkor több olyan tehertől is megszabadulsz, amely eddig csak lekötötte az energiádat, a gondolataidat. Ezután újult erővel foghatsz bele új, és izgalmas dolgokba.

3. Ne haragudj!
Ha haragban vagy valakivel, azzal a saját életedet is mérgezed. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkivel folyton jóban kell lenned, hiszen tény, hogy vannak olyan emberek, akik nem szimpatikusak számunkra, de nem is fontosak. Velük egyszerűen nem foglalkozunk.

A legnagyobb problémát az okozza, ha közeli hozzátartozóinkkal vagy munkatársainkkal vagyunk haragban. Tisztázd velük a nézeteltérést, és köss békét! Ezzel mindkét fél megszabadulhat egy kellemetlen érzéstől, amelynek a helyét sokkal hasznosabb érzések fogják kitölteni.

4. Ne idegeskedj!
Sokat szoktál aggódni? Minden nap történik valami, amin kiakadsz? Vagy talán van valami, ami miatt folyamatosan eszed a saját életed?

Itt az ideje, hogy változtass ezen. Nyugi! Ha tudatosan úgy döntesz, többet nem stresszeled magad, akkor az életed minden területén kiegyensúlyozottabb leszel. Vannak olyan helyzetek, amik hirtelen adódnak. Ha kezdesz bepánikolni, akkor egyszerűen emlékeztesd magad, hogy minden helyzetben képes vagy nyugodtan viselkedni, hiszen az idegeskedéssel semmit sem tudsz megoldani. Higgadt fejjel gondold át, mi történt, találd meg azt a megoldást, ami a legszerencsésebb, és cselekedj! Nem biztos, hogy a problémát azonnal felszámolod, de hogy közelebb jutsz a megoldáshoz, az biztos.

Ha olyan dolog okoz az életedben stresszt, ami folyamatosan jelen van, akkor vedd kezedbe az ügyet, és oldd meg! Ha tudsz rajta változtatni, akkor rajta. Ha nem, akkor fogadd el, és mostantól egy percet se aggódj emiatt! Koncentrálj azokra a területekre, ahol Te vagy az irányító - a saját életednek szinte az összes területe ilyen.5. Ne panaszkodj!

Panaszkodni divatos dolog. A "Mi van veled?" kérdésre a válasz általában: "Ne is kérdezd!" Aztán jön a panaszáradat. Baj van a gyerekkel, az egészségemmel és a munkahelyen is folyton csak a gondok jönnek.

Fontos szembenézni a problémákkal. Egyszer. Ezután viszont a megoldásra kell koncentrálnunk, különben sosem fogunk kilábalni a gondokból.

A gondolatainknak teremtő ereje van. A kimondott szó megerősíti ezt a hatást. Ha még le is írjuk a szavainkat, azzal pedig megsokszorozzuk azt, ami az életünket befolyásolja - pozitív vagy negatív irányba.

Ha tehát folyton panaszkodsz, akkor folyamatosan a negatív dolgokra koncentrálsz - s ez erőteljesen korlátozza a lehetőségeidet. Elképzelhető, hogy egyenesen taszítod magadtól a pozitív eseményeket, vagy egyszerűen vonzod a balszerencsét.

De mi van akkor, ha Neked igenis okod van a panaszra? Semmi! Akkor se panaszkodj, hanem nézz szembe a tényekkel, és hozd meg végre azt a döntést, hogy Te magad veszed a kezedbe az irányítást, és tudatosan változtatni fogsz az életeden.

Nos, mivel a fenti 5 tanácsot egész évben betartani nem mindenkinek könnyű, tegyél egy próbát! Nézd meg, jobban érzed-e magad, ha 1 teljes napon át így viselkedsz! Ha igen, utána próbáld meg ugyanezt 1 héten keresztül! Aztán egy hónapon át.

Van, aki így éli az életét. Te miért nem?Szűcs Tibor

Fotók: Fotolia.com
A man is angry and venting smoke (c) Kelpfish
Nervous Woman Chewing on a Pencil (c) Scott Griessel
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9505 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x