A jövő új struktúrája - ismered? (Videóval)
Címlap / Psziché / A jövő új struktúrája - ismered? (Videóval)

A jövő új struktúrája - ismered? (Videóval)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Pénz, tőke, spekuláció. Ahol verseny van, ott vesztes van. Ahol koncentráció történik, ott felhalmozzuk a súlyt. Ahol kiaknáznak, ott gyarmatosítanak, s a hiány erőszakba fordul. 

Több, mint egy évvel ezelőtt, 2008. november 15-én innen indult el a Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért nevű kezdeményezésünk, és itt ér ma véget. Ez alatt az egy év alatt a világ különböző helyszínein több ezer eseményt szerveztünk. Képek és videók a záróeseményről Punta de Vacasból és a menet utolsó szakaszáról.

A Menet egy jelzés a viharos időket élő világnak. A béke és erőszakmentesség jele. Igaz ugyan, hogy a Menetnek köszönhetően egyetlen fegyvergyár sem zárt be. A bombák továbbra is fenyegetik életünket az egész világon, és ez a kegyetlen és embertelen rendszer még mindig áll. Tisztáznunk kell valamit: rettenetesnek találjuk a jelenlegi helyzetet, de a Menetnek nem volt célja sem a status quo megváltoztatása, sem pedig nagy változásokat előidézni... De valami megváltozott. Jelet adtunk és kialakulóban van egy újfajta tudatosság. Az idő majd megmutatja, ez a jel gyenge-e vagy erős. Mi azonban kétségtelenül tudjuk, hogy ez a jel helyes volt, egy szükségszerű, sürgős és bátor jel.


40 évvel ezelőtt ezen az inspiráló helyen beszélt Silo először a fájdalom és szenvedés legyőzéséről magunkban és népeinkben. Szavai által vezetve építettük fel a Humanista Mozgalmat. Azonban a Humanista Mozgalom is megtapasztalta a jelenlegi krízist, és ahhoz, hogy a megtapasztalt nagy változásoknál hasznos eszközként szolgálhasson, megújulásra van szüksége. 
 
Adtunk egy jelet, s most folyamatosságra és növekedésre kell törekednünk. Ehhez pedig szerveződnünk kell. Ez egy rossz szó, nem nagyon kedveljük, de ha folyamatosságot szeretnénk elérni, akkor növekednünk kell, és ha növekedni akarunk, akkor szerveződnünk kell. Szerveződni, különben minden felbomlik és a semmibe vész. Rugalmas struktúrákra van szükségünk, melyek gyorsan alkalmazkodnak a folyamatosan változó világhoz.
Holnaptól beszélni fogunk minden emberrel. Azokkal, akik itt vannak, és akik ezt a találkozót különböző Tanulmányozás és Elmélkedés Parkjaiban kísérik figyelemmel, azért, hogy elindíthassuk a Humanista Mozgalom 5 szervezetét. (angol nyelvű weboldal)
Folytatjuk amit a Menettel elkezdtünk. Ez az öt szervezet az eszköz és a forma, melyekkel a Földet emberivé tehetjük. Hogy hogyan, azt azok az emberek fogják eldönteni, akik az egyes szervezeteket elindítják és aktívan részt vesznek bennük.

Közösség (az emberi fejődésért)
Egy erőszakmentességen alapuló új kultúra felépítése a célja. Egy olyan kultúráé, melyben olyannyira fejlett a tudatosság, hogy az embert az erőszak minden formája undorral tölti el.

Humanista Párt
Célja a politikai struktúrák megváltoztatása, hogy egy valódi demokráciát hozhassunk létre. Leginkább a gazdasági erőszakra mutat rá, mely a spekulatív finánctőke-koncentrációval sok-sok nép szenvedésének okozója. A munka és a tőke közötti igazságos viszonyt keresi.Kultúrák találkozása

A párbeszédet keresi a kultúrák sokszínűségében, illetve a kultúrák találkozását azok virágkorában. Azokban az időkben, amikor sikerült az embereket minden más valóságon túl elismerni.

Humanista Tanulmányok Központja
Célja, hogy a tudományos területeken racionális gondolkodást és egy strukturális módszert fejlesszen ki. Keresi azokat a felismeréseket, melyek az emberiség javát szolgálják, és nem annak elpusztításához járulnak hozzá.

Háború  és Erőszak Nélküli Világ
Ez a szervezet koordinálta a Világ Körüli Menetet, mely ide vezetett bennünket. Továbbra is működni fog, egészen addig, míg minden háború és az erőszak minden formája el nem tűnik a Föld felszínéről.

www.vilagbekemenet.hu 

Fotó: Szeicz Anita
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x