12 tipp a boldog hétköznapokért
Címlap / Psziché / 12 tipp a boldog hétköznapokért

12 tipp a boldog hétköznapokért

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Zavaró tényező a túlterheltség. A probléma elsősorban, hogy túl sok dolog köti le egyszerre az ember figyelmét. Telefonon, e-mailben és személyesen keresik egyszerre egymást az emberek.  

Sok olyan téma van a televízióban, az újságban és az interneten, amelyből tanulni lehet. A rádióból, tévéből szűrődő háttérzajok, a gyerekek és a kollégák állandó duruzsolása sokszor zavaró tényezők. Hirdetések ugranak fel a legvalószínűtlenebb helyeken a monitoron. A berendezések fütyülnek, csörögnek, berregnek, zörögnek.

Ez épp elég ahhoz, hogy őrületbe kergessen valakit. Elveszíti az ember a gondolatmenetét, elfelejti, mit is csinált éppen, és bajba kerül a feladatok újrakezdése miatt.Azonban van megoldás, hogy lecsendesítsük az állandó zajokat az agyban, akár meditáció nélkül is. Ha nyugodtabbnak és koncentráltabbnak érzi magát valaki, akkor hatékonyabb is. Kiderült ugyanis, hogy nem tudnak egyszerre két dologra koncentrálni az emberek. Egy felmérés kimutatta: tizenöt percig tart visszarázódni a félbehagyott feladatba, ha e-maileket vagy leveleket kell írni munka közben.

A felsorolt javaslatok meglehetősen drákóinak tűnnek, de mindenki észre fogja venni a különbséget a saját hétköznapjaiban, aki kipróbálja!
 1. Ha bekapcsolva szoktad hagyni a tévét, például reggeli készülődés közben, kapcsold ki.
 2. Tegyél így a rádióval is, még az autóban is.
 3. Ne vigyél magaddal iPodot.
 4. Legyen egy cetli a szobában azzal a felirattal, hogy „nyugodt elme”. Valahányszor ránézel majd, leereszt egy picit, és elsimítja a gondolataitad. Ez valóban működik.
 5. A családdal töltött idő közben osszátok el a gyerekeket a felnőttek között. Ha lehetséges, minden felnőttre egy gyerek jusson.
 6. Ne végezz egyszerre több feladatot. Ne beszélj telefonon főzés közben, ne nézd meg az e-mailjeidet konferenciahívás közben, és ne rendezgesd a leveleidet, míg a gyerek a házi feladatát magyarázza.
 7. Némítsd le a telefont
 8. Pihenj az elintéznivalók között. Készíts egy listát a teendőkről. Ha nem fér bele, ne próbáld meg bezsúfolni őket egy napra.
 9. Ne nézz tükörbe egy hétig.
 10. Csak információszerzés céljából használd az internetet. Ha kész, ne nézelődj tovább. Így nem ugrálsz majd linkről linkre.
 11. Twyla Tharpnak van egy érdekes megközelítése: alkalmanként, egy hétig nem nézi a számokat. Nem néz rá az órára, a szerződésekre, a banki kimutatásokra, a fürdőszobai mérlegre, vagy bármi olyanra, aminek köze van a számokhoz. Mindezt azért, hogy az agyának a másik részét is használja egy kicsit.
 12. Ne ess kísértésbe. Ha otthon dolgozol, a család, a telefon, az internet elcsábíthatnak a munkától. Ilyenkor menj egy csendes helyre, például egy könyvtárba, ahol nemvagy kitéve az efféle csábításoknak, és csend van.

Fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol tudsz gondolkodni. Kevés jobb dolog van annál, mint kibámulni az autó ablakán a semmibe. Ilyenkor elgondolhat az ember az életéről. Nagyon jó erre a célra a takarítás is, ez is hatékony módja az energia növelésének, az elme megnyugtatásának és persze a rendetlenség felszámolásának is, a szobában és az elmében egyaránt.

Kép: Mircea Iancu / Pixabay    

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5427 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x