Nem akarsz meggyógyulni! A fél-elem csorbította egészség...
Címlap / Psziché / Nem akarsz meggyógyulni! A fél-elem csorbította egészség

Lukács Tünde

Nem akarsz meggyógyulni! A fél-elem csorbította egészség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Azokra, az emberekre frászt hozó címekre gondolok, melyek a különféle betegségek szörnyű, sok esetben halálos kimenetelével ijesztgetnek bennünket. Elgondolkodtam azon, miért jó bárkinek is pánikot kelteni, és fenntartani a félelem érzését az emberek között. Márpedig én úgy döntöttem, az egészséget választom, legyen bármilyen unalmas, sivár az életem ezután.  

Tavaly, a H1N1 influenza vírus idején a következő címeket lehetett olvasni: „Orvosaink már várják az új influenza vírus megérkezését”.

Várták bizony, tárt karokkal. Hiszen miből élnének meg a gyógyszergyárak, ha a vakcinákat nem lehetne eladni. „Nincs időnk a fejfájásra” felszólítással reklámozzák a fájdalomcsillapítókat. Pedig sok esetben, elég egy-két pohár vizet meginni, és elmúlik a migrén. Ha megfigyeled, amikor bejelentik az új influenzajárvány megérkezését, hirtelen megemelkedik a betegek száma az orvosi rendelőkben. Könnyebb eladni az újságokat, ha a címlapon az influenza újabb halálos esetéről tudósítanak. Pedig, ha utána nézel, minden influenzajárvány idején történtek halálesetek. Így viszont elrohansz a patikába, beszerzel egy szatyor gyógyszert, táplálék-kiegészítőt, melyeknek persze semmi hatása nem lesz, ha el akar kapni a vírus.

„A túlsúlyosak már csak a …….-ban bízhatnak”!. Nevet nem írok, mert ez nem a reklám helye. Bizony, kedves túlsúlyos emberek! Meg se forduljon a fejetekben esetleg az életmódváltás, a sport vagy új étkezési szokások bevezetése! Már csak ebben az egy dologban bízhattok, ha ez sem jön be, akkor hát marad a háj, ott ahol volt eddig is. Minden reményetek elveszett. Sokan azt gondolják, hogy beszereznek táplálék-kiegészítőt (a legújabb reklámnak megfelelően), attól majd megoldódik problémájuk, és 2 hónap alatt lefogynak 20 kilót. Kedves fogyókúrázók, a fogyókúrára alkalmazott táplálék-kiegészítők egy része bizonyítottan káros az egészségre, és fogyni is csak abban az esetben lehet tőlük, ha fogyasztásuk mellett életmódot változtatsz, illetve intenzíven mozogni kezdesz. Ellenkező esetben csak a bioboltok vagy gyógyszertárak bevételét növeled. Tudom, hogy sokaknak most csalódást okoztam, de a táplálék-kiegészítőkre kiadott pénzt fordítsd inkább egészségesebb táplálkozásra, vagy fitness bérletre. Nagyobb lesz a sikerélményed.


Egy következő figyelemfelkeltő újsághír. „Az 50 feletti férfiak közül, egyre többen betegednek meg prosztatarákban.” Ezért, ha már elmúltál 50 éves akár csak egy nappal is, minden esélyed meg van arra, hogy napjaid meg legyenek számlálva. De 20 és 30 éves társaitok se aludjanak nyugodtan, mert már egyre többször jelenik meg fiatal korban is ez a betegség.

Csak néhányat említettem az általában előforduló rémhírek közül. Érdekes, arról senki nem ír, hogy bizony a betegség, bármilyen súlyos, csak egy állapot. Most van, de lehet, hogy holnapra elmúlik, ha megfelelően állsz hozzá. Arról sem írnak, hogy nincsen gyógyíthatatlan betegség, csak olyan beteg, aki nem akar (tudatosan vagy tudatalatt) meggyógyulni. A lélek és karma kérdésére most nem térek ki, ezekről olvashatsz további cikkeimben. Tudom, hogy érthetetlenül hangzik, de az emberek bizony ragaszkodnak a betegségükhöz.

Néhány hónapja egy olyan terápiával foglalkozom, mellyel rendkívüli eredményeket érünk el, és azóta egyre inkább szembesülök azzal, hogy az emberek nem akarnak meggyógyulni. Személyes tapasztalatomat meséltem el ismerősöknek, akik hallván, hogy 10 éve tartó problémám 1 kezelés után megoldódott, lelkesedve közölték, hogy igen, ezt ők is ki fogják próbálni. Aztán nem lett belőle semmi. Pedig van köztük évek óta súlyos fejfájással küszködő, van Chron beteg, súlyos gyomorpanaszos stb. Úgy tűnik, hogy egyikük sem akar meggyógyulni, még úgy sem, ha fizetni sem kell érte. Miért?

Mert, mi lenne velük a betegségük nélkül? Miről lehetne panaszkodni nap, mint nap? Miről lehetne beszélgetni a szomszédasszonnyal? És hogyan lehetne egészségesen figyelmet kicsikarni az orvostól, a párjuktól, ismerőstől stb.?


Ha megfigyeled, amikor két nyugdíjas találkozik a piacon, a köszönés után rögtön végeláthatatlan panaszáradatot zúdítanak egymásra. Kinek hol fáj, mit mondott az orvos, milyen újabb kivizsgálás kell. De ha felajánlod, hogy segítesz a gyógyulásban, nem kérnek a segítségedből. Ha megkérdezik tőled, hogy vagy mostanság, és azt válaszolod, hogy köszönöm nagyon jól, akkor értetlen pillantások kísérik szavaidat. Hogyan lehet az, hogy valaki jól érzi magát ebben a világban? Biztosan nem mond igazat. Vagy mit tudhat, amit mi nem? Az emberek szinte szégyellik azt, ha jól érzik magukat. Ezért az is panaszkodik, akinek nincs oka rá.

Márpedig én nem félek a H1N1-től. El sem kaptam. Persze, meg lehet azt is magyarázni ezoterikusan, hogy amitől félünk, azt bevonzzuk. Pedig nincsen semmi misztikus és ezoterikus magyarázata annak, hogy régen is voltak olyan emberek, akik súlyosan fertőző betegek között sem kapták el a kórt. A magyarázat teljesen hétköznapi. A félelem és az aggódás hatására, melyet a fentiekhez hasonló újságcímek is segítenek előidézni, meggyengül az immunrendszered, az ellenálló képességed. Ez a magyarázata, hogy könnyebben megbetegít bármely vírus, és esetleg fogékonyabb leszel egy rosszindulatú betegségre is.

A Fél-elem szóban benne van a magyarázat. Ha félsz, nem vagy egységben, ha félsz, hiányzik az egész-ség.

Márpedig én úgy döntöttem, az egészséget választom, legyen bármilyen unalmas, sivár az életem ezután. Panaszkodás helyett pedig fogom a családomat és a kiskutyámat, és sétálunk egy hatalmasat a tavaszi virágillatos világban. 

Lukács Tünde
Természetgyógyász
Kineziológus

Képek:
piqs.de: Jules - Dosis
piqs.de: Heinz Hasselberg & Anja Gros, Steinfurt - Pillen & Tabletten - Aus der Apotheke
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14129 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x