Fogadd örökbe a Déméter Házat
Címlap / Psziché / Fogadd örökbe a Déméter Házat

Fogadd örökbe a Déméter Házat

Forrás: Ossejt.org
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

A magyarországi társadalmi szolidaritás egyik legszebb példája volt 2005-ben, hogy beteg gyerekek érdekében összefogott a kisnyugdíjastól kezdve a magyarországi üzleti élet meghatározó szereplőig szinte mindenki, a Démétér Ház megvalósításáért. De a létesítmény jövője veszélybe került, ezért nemrég szokatlan örökbefogadási akcióba kezdtek. 

Az Alapítvány olyan magán vagy céges örökbefogadókat keres, akik 1-1 hónapra fedezni tudnák a Déméter Ház közüzemi számláit (hozzávetőlegesen 300 000 Forint értékben), ezzel életben tartva  azt. A fenntartó Alapítványt néhány lelkes civil, valamint a budapesti Szent László Kórház egyik szakmai csapata hívta életre néhány évvel ezelőtt. Céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a csontvelő-transzplatáción áteső gyerekekkel szüleik is együtt lakhassanak a rendkívül hosszú – akár évekig tartó - kezelés alatt.


A múltban megoldatlan probléma volt a transzplantáción átesett, de még gyakori orvosi ellenőrzést, nyomon követést igénylő vidéki gyermekek elhelyezése. Az édesanyák pedig gyakran méltatlan körülmények között, gyermekük ágya melletti széken aludtak heteken keresztül, amely nemcsak teljesen kimerítette őket, de a gyermekükkel való törődésre, foglalkozásra is kevesebb erejük maradt. A Démétér Házat a családok teljesen térítésmentesen vehetik igénybe, mivel a rászoruló családok így is emberfeletti anyagi terheket cipelnek, sokuknak még a napi megélhetés is gondot jelent.

Jelenleg a Szent László Kórház a hazai őssejt transzplantáció legnagyobb központja, amelyben az elmúlt 19 évben több mint 330 (jelenleg évi 30-40) átültetést végeztek gyermekekben. A  dolgozók számára minden apró segítség sokat jelent. A Szent László Őssejt Alapítvánnyal karöltve évek óta kitartóan fáradoznak a súlyosan beteg, leukémiás gyermekek gyógyításán és a lábadozási folyamat alatt a családok összetartásán.

Szabó Virág
www.ossejt.org
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x