Titkos névjegyed - mit rejt a táskád mélye?
Címlap / Psziché / Titkos névjegyed - mit rejt a táskád mélye?

Titkos névjegyed - mit rejt a táskád mélye?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Nézz bele a táskádba, retikülödbe! De tényleg! Mi van benne? Már eleve tanulságos egy pillantást vetni arra a bugyorra, ami a "legfontosabb dolgainkat" tartalmazza, melyeknek mindig nálunk kell lenniük.  

Cseppben a tenger, retikülben a háztartás: pontosan tükrözi világodat

Iratok: személyi, jogsi, lakcímkártya, befizetni való csekk, oké. Mobil. S.O.S. manikűrkészlet, szemceruza. Hányinger elleni tabletták. Fejfájáscsillapító. Aztán brifkó, pénztárca. Papírzsepi. Kulcsok. De mi van MÉG ott? Kell lennie egy csomó dolognak. Végtére is egy valamirevaló női táska több kiló. Sőt, a férfiak aktatáskája se mindig laptopot rejt, akadhat ott szalvétába csomagolt kacsazsíros kenyér is, lila hagymával.

Hümm, műzliszelet. Mikori? A legutóbbi értekezlet előtt dobtad be oda, hogy ínséges időkben jól jöjjön, majd elfelejtetted? (Mi lehet akkor a spájzodban, hűtőszekrényedben?)
Csokika – na EZ nem lehet olyan régi. Csokoládéról nem szoktunk hosszú távra megfeledkezni. Esetleg csokiszelet plusz iratok naptól olvadt, izgalmas kombója: nyalogattál már le csokit lakcímkártyáról?(Nyami…)
Dobozos tiktak, a friss leheletért. Izgalmasan zörög minden lépésnél, elárulva, hogy kik azok, akik attól félnek, hogy sárkányleheletű lehet a szájuk. (Netán valóban az.)

Be nem fizetett, elfelejtett sárgacsekk, kiszóródott aprópénz, be nem dobott lottószelvény. Ajjaj. Az ilyesmi felteszi az óhatatlanul felbukkanó kérdést: hogy bánsz a pénzzel?

Cetlire felírt telefonszámok, rejtélyes kódszámok, amiket nem mersz kidobni, mert ki tudja mik is. Hátha fontos. Igazából többnyire nem, ezért a végső elmorzsolódásig szoktak lapulni a táska aljában.

Dobozos sör, fél kiló kenyér: anyukák és hős háziasszonyok retiküljének tartozéka, a „hazafelé beugrok vásárolni” kategóriából. Kisgyerekes anyukáknál: tartalék kis zokni, bugyika, cumika, pelus, plüssjáték, kölesgolyó.
Kis decis laposüveg. A depressziós ember legjobb barátja a gyógybogyó mellett, netán azzal együtt. No comment.

Svájci bicska: a „sose tudhatom”, és a mekgájver-típusú embereké – emlékeztek? McGiver volt az a tévés sufnituning-superman, aki egy marék rizs és egy postai kötözőmadzag segítségével mindig megmentette a világot. Aki mindenre fel van készülve. Jut eszembe! A „jó lesz az még valamire” gyűjtögetők táskájában mindig akad utcáról felszedett anyacsavar, tipli, „négyes dübel”, miegyéb. A hobbysta kézműves típus felszedi a szakadt nyakláncot, fél pár bármit, falevelet, tobozt is, ugyanebből a megfontolásból.

Kopaszoknál hajgumi, mert hátha kell még. Nagyinál szedett virágmag panellakónál, mert hátha. Az örök reménykedők kincsei.

Iránytű, GPS: segítségükkel tökös expedíciós felfedezőnek érezheted magad a Nagykörúton.
Kis kabala. Minél cukibb, annál jobb. Nem ciki, a legmacsóbb embereknél is előfordul. Sőt főleg náluk.

Archív tampongyűjtemény, minitől az extraultraturbó méretig.
Újságokból kitépett kis ingyenes áruminták, testápolók, samponkák, miegyebek: szépen be tudnak csúszni a papírok közé, majd kifakadásuk után nem csak a szánk habzik.

Könyv, betűfüggőknek. Az ilyen típusú ember a leghánytatóbb tömegközlekedési eszközön is figyelemre méltó koncentrációval tud egyszerre kapaszkodni és olvasni is. A profi betűfüggőt felismerni arról, hogy színes IKEA katalógus lapokba szokta bekötni olvasmányát, nehogy kiderüljön, hogy az egy Romana regényújság. Az értelmiségi változat HVG-be csomagol. Pártállástól függően Magyar Nemzetbe/Népszabiba nem szokás csomagolni, azt lobogtatni kell.
Motivációs füzetke, beragasztott Porsche- és yacht-képekkel. MLM aktivisták és hardcore pozitív gondolkodók napi lelki tápláléka.
Házipatika. Nem is annyira a ténylegesen betegeknél - azok úgyis fekszenek, meg szépen beszedik ébredés után, vagy este, ahogy a doktor rendelte, nem hurcolásszák magukkal házipatikájukat mindenfelé. Hanem a „lehet hogy rosszul leszek” típusnál, illetve a notórius segítőknél gyakori. Isten áldja őket, legalább mindig lesz valaki, akinél baj esetén van háromféle fájdalomcsillapító (mert lehet, hogy pirinallergiás a megmentendő személy), ragtapasz, ipari kötszer, gipsz, műtőskészlet, pészméker, hordágy, oxigénpalack.

Szóval, nézz bele a táskádba, de őszintén. Lelked tükre lesz. Jó szórakozást kívánok! Ha van kedved, írd meg a kommenteknél, hogy mikre bukkantál. Mi volt a legfurcsább tárgy? Hogy került oda? Kíváncsian várom a leleteket!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5884 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x