A lélek rejtelmei: a tradicionális és az alternatív pszichológia...
Címlap / Psziché / A lélek rejtelmei: a tradicionális és az alternatív pszichológia találkozója

A lélek rejtelmei: a tradicionális és az alternatív pszichológia találkozója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

"Már megint ugyanaz történik velem!" - kiáltunk fel, ha életünkben felfedezzük az ismétlődéseket. Vajon mi lehet ezeknek az oka? Miért mindig ugyanolyan partnerbe szeretünk bele, akivel nagyjából ugyanazt az utat járja be a kapcsolat? Mi az oka, hogy munkahelyünkön is sokszor bonyolódunk hasonló szituációkba? Életünk történetében ismétlődések vannak, és amíg rá nem jövünk, mi okozza ezeket, nem tudunk szabadulni tőlük. 

Régi és új: tradicionális és alternatív pszichológia
A lelki folyamatok megértéséhez először is meg kell ismerni a tradicionális pszichológia alapelveit, amit alternatív pszichológiai ismeretekkel tehetünk teljessé. Az alternatív pszichológia a klasszikus pszichológia tapasztalatait ötvözi a spirituális alapelvekkel, tágítva a megfigyelő látókörét. Az önismereti úton olyan gyakorlatok során vezeti a „kereső” embert, amelyek a transzcendens élményekbe vezethetnek át. Tágabb látókörből figyelve az életeseményeket, választ adhat olyan kérdésekre, mint az életút közepi válság, szociális krízis és hozzá kapcsolódó lelki folyamatok, a függőségek kezelése, vagy az emberi sors alakulását meghatározó tényezők.
Aki segítő munkát végez, annak szintén nagyon fontos saját működésének feltérképezése, hiszen tapasztalatait alkalmazni tudja munkája során, miközben másoknak segít kibontani életük eseményeinek lelki okait.Helyes kommunikációval a szeretetteljes kapcsolatokért

Mindenkivel előfordult már, hogy nem értették meg, és sértődés, konfliktus alakult ki egy-egy beszélgetés során, bár nem ez volt a szándéka. Általában a saját kommunikációját senki sem tudja objektíven megítélni, nem tudja, hogy a verbális és nonverbális eszközökkel milyen hatást gyakorol a környezetére. Pedig milyen jó lenne mindig úgy kommunikálni, hogy senkit sem bántunk meg, mégis minden fontos dolgot közölni tudjunk a másikkal!

A helyes kommunikáció megteremti a működő, szeretetteljes kapcsolatokat a családban
és a más, külső kapcsolatrendszerekben. Hatása önmagában is gyógyító lehet, hiszen lecsökkenti a konfliktusok, félreértések lehetőségét, ezzel csökkenti a stresszt, és kifejezi a másik ember iránti szeretetet és megbecsülést. Nagyon fontos mindenkinek megismerni a saját kommunikációs eszköztárát, amellyel – sokszor öntudatlanul – üzeneteket küld a másik embernek.Holisztikus szemléletmód: a természetgyógyászat és az alternatív pszichológia összekapcsolása

A természetgyógyászok is hatékonyan alkalmazhatják az alternatív pszichológia megfigyeléseit, módszereit munkájuk során. A testi és lelki egészség kapcsolata már a nyugati orvoslás számára is nyilvánvaló, a keleti és alternatív terápiák pedig mindig is egységként kezelték az embert, mint energetikai rendszert, melynek egyenrangú részei a test, a lélek és a szellem. A tradicionális és az alternatív pszichológia ötvözetével mód nyílik arra, hogy a terapeuták egy magasabb rendszerből lássanak rá a betegségek kiváltó okaira (pl. az ún. betegségkereső magatartás felismerésével) és a test gyógyítása mellett a lélek folyamatait is tudatosítsák a hozzájuk fordulóknál. Igazi gyógyulás a három rendszer működésének összehangolásával érhető el.

Komplex képzés az önismeretért egy új életperspektíva érdekében
A Spirit Magister Oktatási Központ egy olyan szemléletmód átadását tűzte ki célul, melyet sikeresen alkalmazhatnak azok, akik régóta vágynak egy minden folyamatot érintő önismereti utazásra, és azok is, akik a jövő tanácsadóiként másoknak szeretnének hatékony segítséget nyújtani lelki működésük megismerésében, kapcsolataik, kommunikációjuk hátterének tudatosításában. Az oktatás modulrendszerű, az alternatív pszichológián kívül mód nyílik a szociálterápia és az egészségpszichológia területeinek megismerésére is. A természetgyógyász és egészségügyi vizsgára való felkészülés is lehetséges az iskola tanárainak segítségével, így egy időben válhat valakiből a test és a lélek gyógyítására alkalmas terapeuta.
Különböző fakultációkon bizonyos területek szakértőjévé válhatnak az érdeklődők, például Bach virágterápia, vagy Tarot konzultáció. Ezek a szakmai fakultációk, ha valaki meglévő ismereteit szeretné bővíteni.


Az iskolában olyan több irányú pszichológiai ismeretek elsajátítására van lehetőség, mint például: fejlődéslélektan, transzperszonális pszichológia, kognitív- és egészségpszichológia, alternatív szociálpszichológia, tranzakcióanalítikus- és sorskönyvi ismeretek, kapcsolati és életjátszma elemzés, társadalomtudományi, vallásbölcseleti, etikai, egészségügyi, ezoterikus ismeretek. A tananyagok speciálisan egymásra épülve lényeglátóan szélesítik ki a hallgatók látókörét. Ezért felépítésüknek köszönhetően könnyen és gyorsan el tudják sajátítani az érdeklődök. Mindennek célja, hogy biztonságosan el tudjanak igazodni a saját életük megoldanivalóiban, és a különféle terápiák, segítő módszerek útvesztőjében. Terapeutaként pedig, el tudjanak igazodni a hozzájuk fordulók sokszínű látás- és életmódjában.
Az út végén világossá válnak az ember lelki működésnek alapelvei, és az utazót szándékától függően a képzés felkészíti arra is, hogy másoknak is segíthessen a „nagy utazáson”.

Kuróczi Krisztina
www.spiritmagister.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 8368 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x