Az Írástudatlanság Elleni Küzdelem
Címlap / Psziché / Az Írástudatlanság Elleni Küzdelem

Az Írástudatlanság Elleni Küzdelem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

Az Írástudatlanság Elleni Küzdelem Nemzetközi Napja, 1965. szeptember 8-án az UNESCO által Teheránba összehívott világkongresszus úgy döntött, hogy e napot az írástudatlanság elleni küzdelemnek (alfabetizálásnak) szenteli. A világkongresszus ráirányította a figyelmet az írástudatlanság felszámolására folytatott harc  

 

1965. szeptember 8-án az UNESCO által Teheránba összehívott világkongresszus úgy döntött, hogy e napot az írástudatlanság elleni küzdelemnek (alfabetizálásnak) szenteli.

A világkongresszus ráirányította a figyelmet az írástudatlanság felszámolására folytatott harc fontossága, hiszen az analfabétizmus akadálya lehet a gazdasági élet, a nemzeti kultúra fejlesztésének. A konferencia rövid és hosszabb lejáratú terveket dolgozott ki céljainak elérése érdekében.

UNESCO díjak
Az UNESCO számos díjat tart fenn a saját szakterületükön kiemelkedőt alkotó egyének, csoportok vagy intézmények számára.
Oktatással kapcsolatos díjak
The International Reading Association Literacy Award
Ezt a 15000 dollár értékű díjat 1979 óta, minden évben szeptemberben ítéli oda az UNESCO intézményeknek, szervezeteknek vagy egyéneknek, amelyek/akik kiemelkedő erőfeszítéseket tettek az írástudás terjesztésében. A díj szponzora az egyesült államokbeli International Reading Association.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x