Arcok a tömegben
Címlap / Psziché / Arcok a tömegben

Arcok a tömegben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Ha egy kicsit lelassítunk és megnézzük hogyan mozog a világ körülöttünk, nagyon hamar ráébredhetünk, hogy valójában semmit sem tudunk arról, ami körülvesz bennünket. És még kevesebb ismeretünk van azokról az emberekről, akikkel talán minden nap egyidőben szállunk fel a buszra, egy helyen vásárolunk, vagy akár egy fedél alatt élünk. A legmegdöbbentőbb az egészben az, hogy még önmagunkat sem ismerjük, pedig saját magunkkal vagyunk (kellene, hogy legyünk) a legszorosabb viszonyban. 

Persze a legtöbben önmagunkat sem ismerjük eléggé, így logikus lépés lenne a „legkisebb körben” kezdeni a kutatást, az ismerkedést, vagyis az egyén szintjén, önmagunkban.
Alapvetően ez az üzenet, amit különféle formákban igyekszem átadni, hogy bátorítsak mindenkit arra, hogy fedezze fel önnön nagyszerűségét és csodáját.

Ma viszont egy kis kanyarral közelítek...

Elgondolkodtál-e már azon valaha, hogy ki az a sok ember odakint az utcán? Kik képezik a tömeget, amivel naponta találkozol?


Néha, amikor sokat kell várnom a buszra és nézem a sok elhaladó autót, elképzelem, hogy kik ülhetnek benne, hová tartanak, honnan jönnek, miért utaznak együtt.
Ha kiemelünk egy-egy embert a tömegből és megkérdezzük ki ő, honnan jött, hogyan él, milyen a múltja, milyen eseménysorozatok és döntések, választások eredményezték azt, hogy itt és most ilyen az élete és találkozhattunk... már nem lenne többé idegen a számunkra. Ha igazán odafigyelünk, egy teljes sorsot megismerhetünk. Sőt akár többet, hiszen az egyén sorsa összefonódik a családjával, a barátaival.
Egy regény, egy film valójában egy-egy egyén kiemelése és az ő, és környezete történetének elmondása. Mennyi főhőssel találkozunk nap mint nap anélkül, hogy tudnánk milyen értékes életet rejthet egy fáradt, unott arc a villamoson.

Ha megismerünk valakit ilyen mélységben, vajon miért kezdünk kötődni hozzá? Miért szeretjük meg, bármilyen döntések is juttatták a mai napjáig? Mert megérezzük a Kapcsolatot. A kapcsolódást két ember között. Rájövünk, hogy az a másik nem csupán egy üres, bosszantó akadály az életünkben, ha épp az orrunk előtt áll, amikor sietnénk. Ő pont olyan, mint mi vagyunk. Ember. Létező.
És amint megérezzük a Kapcsolatot, a szeretet azonnal megjelenik.

Lehet, ha az „ellenségedet, haragosodat” ismered meg, a megbocsátás nem azonnali, de talán a Kapcsolat megszabadít a bosszúvágytól, a dühtől, ami mindig azt mérgezi, aki azt érzi. Talán ráébredsz arra, hogy mi okozta valójában a feszültségeket közöttetek és rájöhetsz arra is, hogy hol vagy te ebben az egyenletben, ki vagy Te, aki ebben a játékban részt veszel és milyen úton jutottál el ide.


Ugyanez igaz egy barát esetében is. Általában azért barátkozunk, mert közösséget érzünk a másikkal, hasonló dolgokban hiszünk, hasonló az értékrendünk. Ha mélyebben megismered a barátod, többet beszélgettek az útról, ami összehozott benneteket, megintcsak közelebb kerülhetsz önmagadhoz, hogy ki vagy Te ebben a játékban.

Végül minden út önmagunkhoz vezet. És néha sok-sok kérdést kell feltennünk és sok-sok mérföldet kell bejárnunk ahhoz, hogy rájöjjünk, mindig is velünk volt a válasz, bennünk volt a válasz. Bennünk VAN a válasz.

Ha magadnak teszed fel a kérdéseket, hogy honnan jöttél, hol vagy most, hová tartasz, miért az adott társaságod kísér az utadon, megismered magad. A Kapcsolat létrejön önmagaddal is. És a Kapcsolat felfedezésekor azonnal megjelenik a szeretet. És ott találod magadat, szeretetben önmagaddal. Ez az igazi béke.

Tehát, mondd meg nekem: Ki vagy Te?


Tamás Krisztina*Tara

Képek:
piqs.de: Thomas Förstermann - Eine runde Sache
piqs.de: Ville Miettinen - Spitalfields part VI
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x