Uri Geller hátast dob? Mindenki parafenomén!
Címlap / Psziché / Uri Geller hátast dob? Mindenki parafenomén!

Uri Geller hátast dob? Mindenki parafenomén!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Te milyen szellemi szinten vagy? Tudod-e már hajlítani a kanalat? Hány beavatáson vagy túl? Számít neked mindez? Ha igen, akkor tudd: Az egód önös kis csapdájában vergődsz. 

Valamennyien jártunk iskolába, ahol piros- és fekete pontokkal, később osztályzatokkal mérték a teljesítményünket. Ma egyre finomabb műszerek mérik vérnyomásunkat, koleszterin-szintünket, sőt százalékban megadják a rák-hajlamunkat... El kell érni bizonyos pontszámot, mert ha nem, baj lesz... Ebben nőttünk fel.
Hallani olyan helyekről, ahol a tagok spirituális szintjét egytől tízig pontozzák, sőt olyanról is, ahol karátban mérik (még szerencse, hogy ebben a koordinátarendszerben Jézus Krisztusnak megítélték a 24 karátot...)
Ajaj.
Valahányszor mérni akarják a mérhetetlent, az egy dolgot egészen biztosan elárul: a mérhetetlen ostobaságot.

Hogyan is lehetne mérni a "szellemi szintet"?
Mert egy tortaszeletnek mérhető a zsír- és kakaóvaj-tartalma, szénhidrát-összetétele, de az íze?!
Éppen úgy, ahogyan az intelligenciavizsgálat, a kognitív vagy perceptuális reflex és reakcióidő-mérés, az általános műveltségi tesztek sem árulnak el semmit az illető emberi kvalitásairól. Mert az emberi minőség mérhetetlen.


Ha az még számít valakinek, hogy milyen szellemi szinten áll, akkor nem lehet valami magas szinten!
A valóban „magas szintek” ismertetőjegye ugyanis: nincsenek már szintek, megkülönböztetések! Egyúttal ez azt is jelenti, hogy ha egy magát "mesternek" vagy "szellemi tanítónak" nevező ember kimondva vagy kimondatlanul, de olyan büszke az ő magas szellemi szintjére, akkor az illető széles ívben elkerülendő! Aki már kicsit is előrehaladt ezen a belső úton, annak ezek a paraméterek, beavatások száma stb. már vajmi keveset számítanak. Ezek az önös kis én, az egó játékai. Ugyanúgy lehet valaki büszke a tulajdonára: az autójára, mobiltelefonjára és a többi státusszimbólumára, mint szellemi téren a "nagy tudására". Ugyanaz.

Létezik anyagi egó és létezik spirituális egó
És nem is az esetleges paraképességek minősítik az illető szellemi tudását. Nem attól lesz valaki követendő példakép, hogy szellemekkel társalog, kanalat hajlít vagy levitál. (A tibeti szerzetesek valószínűleg a hasukat fognák egyes mai irányzatok törekvései láttán.)Mindenki parafenomén!

Ugyanis el lehet érni a paraképességeket sok-sok gyakorlás árán. Mindenkiben megvannak, éppen úgy, mint a potenciális korcsolyázni tudás. De ahogy a korcsolyázni tudástól nem lesz valaki jobb ember, úgy a paraképességektől sem. A különleges képességek megszerzésének másik útja a belső fejlődés, a teljesebb emberré válás - és ezen az úton a paranormális képességek (erősebb intuíció, tisztánlátás stb.) megjelenése inkább tünet, mint eredmény. Adott esetben nem valami nagy öröm! Nem érdemes irigyelni azt az embert, akinek egy nyaralás alatt háromszor kell zárat cseréltetnie, mert folyton bele-urigellerezi a kulcsot, sem azt, akitől folyton lefagynak a számítógépek és eldurrannak a villanykörték.

És főleg nem kell irigyelni azt az embert, aki mások betegségeit és lelki problémáit érzékeli - a saját testén! Aki tudatában van felelősségének, vagyis hogy mire képes és mit kell tennie megnövekedett képességeinek birtokában, az nagyon is szerény, és nem kérkedik azzal a "sokkarátos" spirituális szintjével.

Halász Alexandra

Képek:
piqs.de: Fotoquelle: GENESIS by Natural Spirit; editiert von Vingdoloras - Chrom-Apfel
piqs.de: Matt - My Ghost
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5426 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x