Idén Valentinkor kétszer annyit telefonáltunk, mint tavaly...
Címlap / Psziché / Idén Valentinkor kétszer annyit telefonáltunk, mint tavaly

Idén Valentinkor kétszer annyit telefonáltunk, mint tavaly

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Meglepően sokan szakítanak vagy vallanak szerelmet telefonon - az érzelmek élőszóban történő kifejezését sokszor kínosnak tartjuk. Idén Valentin-napon kétszer annyian hívták telefonon szeretteiket, mint tavaly - derül ki az egyik szolgáltató felméréséből. 

Az idei Valentin napon a Vodafone ügyfelei megközelítőleg kétszer annyi hívást indítottak és megduplázták az elküldött sms-ek számát is a tavaly február 14-i adatokhoz képest.

A Bálint-napi üzenetküldések modern kori eszköze természetesen a mobiltelefon. Felhasználók ezrei preferálják a telefonos szerelmi vallomásokat, legyen szó bókokról vagy akár szakításról. Az emberek jelentős része ugyanis érzelmileg megterhelőnek, kínosnak tartja személyes kommunikáció során a másik fél tudtára adni véleményét, érzéseit, így egy közvetítő csatorna bevonása magabiztosabbá teheti, derül ki a Vodafone kutatásából.


A felmérésben résztvevők 15 és 59 év közötti internetes válaszolók voltak, akik mindannyian mobilhasználók Budapestről, vidéki városokból és falvakból egyaránt.

Az, hogy a kommunikációnak milyen formáját választjuk, nagyban függ a közölni kívánt üzenet jellegétől. Egy kellemetlen hír átadására a hívás a legmegfelelőbb, legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják. Az sms-t örömhírek esetén használják, illetve olyan dolgokat fogalmaznak meg vele az emberek, amelyeket élőszóban nem mernének.


A felmérésből az is kiderül, hogy az emberek párkeresésre nem igazán használják a rövid szöveges üzenetet, sem olyan helyzetekben, amikor még csak egyszer találkoztak a másik féllel – ott a hívások kerülnek előtérbe. Viszont ha már meglévő párkapcsolatban élnek, kedvelt flörtölési eszköz az sms.

A Vodafone ingyenes alkalmazással is készült a Valentin-nap alkalmából: az App Store-ból letölthető Valentin Flört a párkereső fiataloknak kedvez. A társaságban jelenlévő lányok és fiúk lefotózása után a rulett kereke megmutatja a felhasználó számára legesélyesebb Valentin-napi partnert.


Azok számára, akik már megtalálták az igazit, a Vodafone nem mindennapi lehetőséggel járult hozzá, hogy meglephessék párjukat a szerelmesek napján. A Valentin-napi játék két nyertese rózsasziromszórást nyert, amelynek révén az általuk kiválasztott személyt tetszés szerinti időpontban és helyen borították be rózsaszirmokkal február 14-én. A játékra a Vodafone Magyarország Twitter-csatornáján lehetett jelentkezni egy szabadon választott kreatív Valentin-napi elképzeléssel – a nyeremény pedig a legötletesebb indulóké lett. Ennek eredményeként a Vodafone alkalmi Cupidói egy nyíregyházi lányt leptek meg rózsaszirom-esővel az iskolából kilépve.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2263 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x